Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. Nu är bygge 18941 för 20H1 ute men den enda egentliga nyheten gäller hantering av koreanska, sen finns det också fyra fixar och några kända fel. Om uppdateringen misslyckas med felkoden c1900101 finns det en förklaring på samma sida som beskriver uppdateringen dvs https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/07/18/announcing-windows-10-insider-preview-build-18941/.
 3. 1. Ja, om det är ett lokalt konto. 2. Ja.
 4. Kan vara så enkelt att windows bestämde sig för att uppdatera grafikkortet precis när du höll på, då kan datorn bete sig lite fånigt.
 5. Igår
 6. Hur menar du? Du får gärna förtydliga. Kan man helt ta bort ett lösenord ifall man angivit ett, eller skapa lokala användarkonton utan att behöva ange ett lösenord? Eller handlar det om att hoppa över inloggningsskärmen? Se mitt senaste inlägg, och de länkade artiklarna.
 7. Hej! Har en bärbar asus. Satt och skrev idag och hade Facebook uppe samtidigt. Växlade till Facebook och den verkade hänga sig på Facebook och skärmen blev sedan helt svart. Det hände 2 ggr med kort tid efter varandra ute på Facebook. Första gången kom bilden fram efter ett tag och andra gången när skärmen blev svart kom det inte fram nån bild så jag slog av den och på den igen. Jag väntade inte länge dock innan jag slog av och på. Därefter inga problem. Datorn är pigg i övrigt och fungerar bra tycker jag. Slog på den nu på kvällen också och inga problem med Facebook öppet. En tillfällig grej bara? Kanske nån bakgrundsaktivitet och tillfälligt? 🙂 Har följande dator https://www.webhallen.com/se/product/253854-Asus-F556UQ-DM737T-15-6-FHD-i7-7500U-8GB-512GB-SSD-GF-940MX-Win-10?AID=11557410&PID=8761534&SID=eforum&utm_source=CJ&utm_medium=CPA&utm_campaign=affiliate
 8. Ja, detta problem drabbar inte alla. Jag har också W10 version 1809 och min klocka visar, och har alltid visat, rätt tid. Jag har aldrig behövt ändra i inställningarna.
 9. När det gäller tidssynkningar mot MS-servrar har jag genom åren och senast nu i våras upplevt att det dessa inte fungerar som dom skall - av och till. Gav helt enkelt felaktiga tider som inte stämmer mot min BIOS datumklocka och för den delen ej heller mot Fröken ur (tel nr. 90510). Då brukade jag ofta att vid uppstart av Windows få frågan: vill du korrigera klockan? Därför har jag bytt internet-tidsserver och nu verkar det vara ok och jag har ändå allting annat uppdaterat. Windows 10 ver. 1809 Start > Inställningar (eller högerklicka på klockan i aktivitetsfältet) > Tid och språk > till höger under 'Relaterade inställningar Datum-, tids och regionsformat > till höger där det står 'Fler relaterade inställningar' Fler datum-/tidsinställningar och nationella inställningar > Kontrollpanelen öppnas > Datum och tid > Internettid > Ändra inställningar => byt till en annan tidsserver för internettid och se om det kan fungera bättre? Eller Start > skriv bara rakt av Kontroll > i listan som kommer upp klicka 'Kontrollpanelen' > Klocka och nationella inställningar > Datum och tid > Internet tid > Ändra inställningar => byt till en annan tidsserver för internet tid och se om det kan fungera bättre? Men som sagt, detta kan vara individuellt och jag påstår inte att detta är en lösning, men för mig har det åtminstone fungerat sedan jag bytte - men minst en gång ytterligare har jag behövt uppdatera internettid, så helt litar jag inte på dessa, trots att dom skall gå mot atomur... För övrigt kan det vara helt förödande om man har ett datasystem som är beroende av korrekt tid och att denna inte kan återges korrekt . Eller är det Windows i sig som spökar med detta?
 10. Om alla uttag i rummet, dvs både lamputtaget i taket och vägguttagen, är utan jord så ska det inte finnas någon jord i rummet och det får inte anslutas någon jord till lampan. Du gjorde alltså rätt. PS. Man brukar inte kalla ledarna till lampan för fas eftersom de inte har spänning hela tiden utan de brukar kallas för tändtrådar då de tänder lampan när strömbrytaren står i rätt läge.
 11. Skriv in länken till google eller liknande om du inte har en.
 12. Det gick inte att sända utan Webbadr.
 13. Hej!Bytte en taklampa igår i vardagsrummet, utan stickpropp, dvs trådarna rakt till "radplinten" inne i lamparmaturen. Från taket kommer det bara en blå (nollan) och en svart(fas) och en svartvit (antar att det också är en fas). Kopplade nollan till nollan och den svarta till fasen på armaturen, men där finns också en för jord, men kommer ju ingen jord ur taket så kan jag bara låta den vara tom? Den förra lampan hade P1 P2 och N , dvs inte heller någon jord, lampan funkar som den ska men började fundera nu i efterhand om jag gjorde rätt. Tacksam för svar!
 14. Efter uppdatering av Thunderbird till version 60.8.0 återkom felet. Det vill säga Canon skrivaren ip7250 fanns inte med bland skrivarvalen. Använde då Cecilias tips https://support.mozilla.org/sv/questions/988051 och efter en del besvär med att menyerna var ändrade löste jag problemet. OBS print_printer heter nu print.printer Det finns ett antal ip7250 att välja på, för olika egenskaper, minns inte valet. Vägen var Inställningar, Allmänt, Konfigurationsredigerare, välj troliga ip7250-varianten, högerklicka, klicka på Återställ i menyn som kommer upp. Efter detta fanns felet fortfarande kvar. Gick då till Kontrollpanelen, Enheter och Skrivare, skrivaren ip7250 fanns inte längre bland valen. Försökte då klicka på Installera ny Skrivare, fungerade ej. Slog på skrivaren och försökte igen, då återkom ip7250 som Standardskrivare i listan. Thunderbird skriver nu ut korrekt - tills nästa uppdatering?
 15. Antagligen en länk till en hemsida. Lite ovanligt om det krävdes, finns många fall där man kan ange om man vill, men inte att det krävs.
 16. Var inne på en sida och skulle kommentera ett inlägg. Utöver namn och mailadr skulle jag lämna Webbadr. Nu till frågan: Vad är webbadress?❓
 17. jag tog det beslutet att formatera båda diskarna med hjälp av w7 installations cd :n. Sen får vi se hur det går. Det är en upgradering från 7.
 18. Om det inte finns någon installation med Windows 7 så är det uppstartsinformationen som är fel och du behöver förstås inte installera Windows 7 på nytt om du inte vill. Du kan ta bort felaktigheter i uppstartsinformationen enligt förslagen på sidan https://superuser.com/questions/657215/my-computer-asks-me-to-choose-which-os-i-want-when-i-boot Det som börjar med "Windows keeps a list" verkar vara enklast. Innan du tar bort en av raderna med Windows 10 måste du vara helt säker på att du tar bort rätt för annars kommer Windows 10 inte att kunna starta. Om din installation av Windows 10 är en uppgradering från Windows 7 föreslår jag att du gör en ren installation av Windows 10 så att det inte ligger kvar gamla saker som stör.
 19. I begynnelsen fanns inga https-sidor utan allt var ju okrypterat och inga tidsinställningar behövde matcha så det var ju enklare men osäkrare då.
 20. Ja tack. Ännu roligare vore det förstås om du klistrade in bilden i den här tråden eller åtminstone skrev vilket typsnitt du tatuerade den i. Det kan vara intressant för andra som funderar på vilken font de ska välja för sin gaddning.
 21. Finns ju många varianter men en del skriver bara ut längden, inte diametern. Classe har ju 20mm, är ju lättare att bygga på. https://www.clasohlson.com/se/Cykelhandtag-Asaklitt/31-1493?gclid=EAIaIQobChMIqdK_q6m-4wIVyueyCh3g4AKFEAQYAyABEgJXDPD_BwE
 22. Jag uppskattar om du har denna kortare formeln och sedan tror jag att jag löser allt själv sedan.
 23. När jag tänker efter tycker jag du ska satsa på futhorc. Altidh i mino hiærta med futhorc-runor ᚨᛚᛏᛁᛞᚺ ᛁ ᛗᛁᚾᛟ ᚺᛁᛇᚱᛏᚨ eller med mittpunkt mellan varje ord ᚨᛚᛏᛁᛞᚺ · ᛁ · ᛗᛁᚾᛟ · ᚺᛁᛇᚱᛏᚨ Alice och August i futhorc Alice ᚨᛚᛁᚳᛖ August ᚨᚢᚷᚢᛊᛏ ᚨ ᛚ ᛁ ᚳ ᛖ (Alice) ᚨ ᚢ ᚷ ᚢ ᛊ ᛏ (August) Ha. När jag googlar på ᚨᛚᛁᚳᛖ hittar jag genast många exempel, t ex på ryska sidor. Att det är populärt att tatuera sig i Ryssland visste jag redan. Kul att de också gillar runor! http://attfreya.ru/?rune=alice&date=08-03-2018 Observera att stavningen ᚨᛚᛁᚲᛖ ger uttalet /ali-ke/ och så uttalar hon väl inte sitt namn?
 24. Egentligen ingen riktig avreagera. Bara lite smågnäll över den svårbegripliga verkligheten. När "semesterdatorn" startades (med extern strömbrytare) hade den tappat datum och tid. Eftersom jag alltid har automatisk internettid aktiverad på mina burkar så tänkte jag att det skulle hämta tiden automatiskt. Men icke. Dessutom blev det misslyckade anslutningsförsök mot tidservern(na) när jag försökte tvinga fram uppdatering. Det gick inte att googla för att se om det var något tillfälligt problem eftersom de flesta HTTPS sidor (typ google) gav certifikat-fel när datorn var flera månader fel (märkligt nog kom jag in på Eforum, men det certifikatet har ju betydligt längre livslängd). Ok, en manuell inställning av "nästan rätt tid" löste problemet och internet-tiden synkade. Men varför vägrade tidservarna att synka när datorns tid var några månader fel? Är det något Certifikat som hamnar utanför sin giltighetstid? Och hur är det tänkt att fungera? I begynnelsen var ju Windows Internet-tid räddningen när klockbatteriet var slut i datorn. Det blir ju lite Moment 22 om tiden inte kan uppdateras när datorns tid är för fel.
 25. Om jag läser din fråga rätt så vill du inte göra en prognos utan fördela oförbrukad tid/procent på de veckor som återstår. Stämmer det? Då han du testa något i den här stilen. Förutsättning: cell A1 skriver du in arbetad procent vecka1 cell A2 arbetad procent vecka2 cell A3 arbetad procent vecka3 cell A4 arbetad procent vecka4 Skriv in de här formlerna i cellerna A1= ingen formel eller 25% som startvärde A2=(1-SUMMA(A1))/3 Dvs en tredjedel av procenten som återstår när vecka 1 har förbrukat sitt A3=(1-SUMMA(A1:A2))/2 hälften av procenten som återstår när vecka 1+2 har förbrukat sitt A4=(1-SUMMA(A1:A3)) Allt som återstår när vecka 1+2+3 har förbrukat sitt Du kan naturligtvis ändra till rad istället för kolumn Men jag förutsätter att du ser "knaset". Det här bygger på att du skriver in den riktiga procenten så fort en vecka är klar. Så formlerna kommer att bli överskrivna (inget problem egentligen om varje kolumn/rad är ett projekt, med då måste du vara medveten om att du inte kan kopiera ett gammalt projekt eftersom formlerna "dödas") Om du vill skilja på inmatade procent och formel-celler så kan du göra något slags villkorsstyrd formatering. Förslagsvis med hjälp av ÄRFORMEL (jag har för gammal excel och kan inte testa) https://support.office.com/sv-se/article/Ärformel-funktionen-Ärformel-e4d1355f-7121-4ef2-801e-3839bfd6b1e5
 26. Provade 7 an och nu vill den inte gå vidare. Ska jag sätta i win7 skivan då eller hur gör jag nu för att kunna starta win?
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...