Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Solspindlen kanske är ryskspion, det vet man aldrig. Så lite off topic och vilseledning skadar aldrig.
 3. Alla ombeds att hålla sig till ämnet och hjälpa Solspindeln, tänk på regel 4. Cecilia Moderator
 4. Speedtest är vad det är, en fil som hämtas från en dator, allt beror också på hur mycket trafik du får, hemma användare får bara uppskattad hastighet. Om du vill köpa någon typ av dedikerad hastighet så kostar det rätt mycket.
 5. Ska tillägga att många av dll filerna som fanns/finns i wine osv, har nog svårigheter att prata med hårdvaran på rätt sätt och är väl inte precis stabilt bygge, Men vem vet - lycka till
 6. Tråden handlar väl om att köra Windows program i linux miljö? dock så är det så att Windows kör en helt annan kärn uppsättning med mängder av filer, linux gör inte det. VMware är ett jättebra verktyg för att köra virtuella miljöer på en maskin, iaf vad jag vet. -
 7. Idag
 8. Tackar för din input. Vet inte vad du menar med emulatoter? Jag kör Vmware ESXi 6.7.0 och alla servrar funkar exakt som de ska.
 9. 433 Mbps är den maximala teoretiska hastigheten för nätverkskortet i läsplattan. Dit kan du inte nå eftersom du har 200/10 anslutning. Din mobil har tydligen den dubbla teoretiska hastigheten. Ett annat nätverkskort. Vilken Mobil? 150 Mbps är en acceptabel trådlös hastighet med ditt internet. 5G är väl 5GHz bandet och inte 5G hastighet?
 10. Attacker mot firmware kan hota din Windows-dator på många sätt. Nu meddelar Microsoft att man satsar stort på att förbättra säkerheten på området med Secured-core-datorer.Läs hela artikeln här
 11. Kanske du löst problemet själv, men jag vill ändå tala om hur jag löste samma problem. Jag ändrade filcaching från 300 ms till 3000 ms. Verktyg-inställningar-visa alla inst.(längst ner till vänster på sidan)-inmatning/kodekar-scrolla ner och ändra i filcaching (ms) rutan.
 12. Om du vill köra webbserver så är openbsd ett bra system, eller kanske Slackware. De är superenkla smaker, debian som många andra har mycket dev. Om man kör emulatorer får man göra det men tror inte dem fungerar så jättebra iaf inte vad jag vet.
 13. Tror vi pratar förbi varandra en del. Jag kör själv 3 Windows servrar, där de är som bäst. Men jag kör även en Debian-server, för det den är bäst för - web och databas. Jag har inga fördomar för eller emot GNU/opensource, vill man hålla på med det så gör man det. Eller inte.
 14. Det är amatörbygge för banan apor som jag, det är därför det medföljer källkod så man kan ändra på saker, jag har inte kört Windows sen typ nt tiden, bsd är också en bra smak, man kan köra free med stöd för linux eller net/open om man vill det, Det va en vild gissning att dem har något ihop. Windows iaf för proffs för jag förstår absolut inget i det systemet.
 15. Varför skulle det finnas det? Ingen av dem har anledning till att ha ett avtal med den andre. Här får jag nog erkänna att jag skrattade rätt högt! Amatörbygge?! Jag kan delvis hålla med om att Linux inte är moget nog för att vara på gemene mans skrivbord, men som webserver är Linux det absolut vanligaste systemet. Amatörbygge.... hahahahha
 16. Det jag menar hur vet en data vad som är vad, om det inte finns en header som säger vad det är för något. Där av lite kod. Sen är mappar ett dåligt exempel men tror inte att datorn hade läst ut något som inte existerar 0kb. Hur som helst - lycka till
 17. Ok, varför behövs program som mkdir för att skapa en mapp, varför använder man inte bara touch ny mapp, samma för Windows. Hur som helst har du hittat svaret.
 18. Hej! Jag har 2 st Samsung S5e läsplattor och undrar omdet är något fel på Mbps/Nätverkshastighet? Vad jag har hört så är Mbit/s = Mbps = Mb/s (samma sak?) Min Mobil och S5e har väldigt olika resultat. (Mitt internet 200/10) Men är Nätverkshastighet och Länkhastighet samma sak? resultat av mätning: (Samsung S5e)(2st) Nätverkshastighet (5G) 433 Mbps❓ (Min Mobiltelefon) Länkhastighet (5G) 866 Mbit/s❓ Är det hälften av hastigheten, eller tänker jag fel?. (Speedtest visar ca 150 Mbps på båda)?!. Tacksam för hjälp!
 19. Telefonsupport är dyrt och möjligheten till det är något som mycket få väger in när de väljer leverantör utan låga priser är det som får väldigt många att nappa.
 20. Den typen av USB-anslutna nätverkskort finns inte bara på Netonnet utan bör finnas på de flesta större ställen som säljer prylar till datorer.
 21. Gissningsvis har man inte brytt sig om att implementera funktionen eftersom så få använder sig av den. De allra flesta använder nog favoriterna eller nöjer sig med de vanligaste webbplatserna som man kan välja på när man högerklickar på Edge-ikonen i aktivitetslisten/start-menyn.
 22. Nej, en mapp är inte kod i betydelsen programkod. Däremot består Foto-appen av kod och den är programmerad att återskapa mappar som den kommer ihåg har använts som mappar för bilder.
 23. Tack för alla kreativa svar. Jag vill samtidigt passa på att gratulera Microsoft till den krångliga lösning som krävs för att utföra något som tidigare har varit enkelt. Man kan fråga sig varför man gjort detta svårare och till synes omöjligt att utföra i Edge?
 24. Igår
 25. Finns massor av monitor mjukvaror allt från snort, nagios till brandväggar som pf och script till det, men om du inte vill ha någon trafik från ett IP så använder du null route, det är ett svart håll i datorn värld. Googla efter det jag skrev - lycka till
 26. Missm75 att lösa den här sortens problem är inte riktigt min grej. Men några tankar/förslag från min sida. Du skriver att det är problem med datorn och mobilen. För mig låter det som att du synkar dom två mot varandra (kanske mot nån molntjänst) och därför fått problem på båda. Alltså att du har fått in nåt endera på datorn som sen synkats till mobilen eller tvärtom. Ingen aning om det går att rensa en molntjänst. Det kanske cecilia kan ge besked om det går. Eller om det är så att det synkas via webbläsaren chrome om du använder den på både datorn och mobilen. Men det borde gå att rensa då på både datorn och mobilen med de förslag jag har. Cecilia kanske kan säga om det går. Men mitt förslag är att du först stänger av internetuppkopplingen på mobilen och sen stänger av den helt. Sen laddar hem malwarebytes och adwcleaner till datorn som cecila säger. Skannar igenom datorn med dom. Sen stänger du av internetuppkopplingen på datorn och stänger av datorn. Sen startar mobilen och kopplar upp den mot internet via dataanvändningen, laddar hem malwarebytes från play butiken, om du kan få kontakt med den vill säga, till mobilen och skannar igenom mobilen. Hittar inte att adwcleaner finns till mobil. Jag förutsätter att du har en vanlig androidmobil. Om du har en ipone så vet jag inte om det går att hitta motsvarande program/app där. För är det så att det synkas mellan de två så är det nog så att du måste rensa dom var för sig annars kommer det bara återskapas. Det är vad jag tror i alla fall.
 27. Windows och linux går inte att jämföras överhuvudtaget, Det finns nog avtal mellan BankID och Microsoft, på samma sätt som visa hårdvara tillverkare har eller har haft det. Gnu/Linux är ett amatör bygge helt enkelt för den nyfikna programmeraren.
 28. Det är ju synd att det bara finns ett (1) RSS-flöde. Hade det funnits ett flöde som visar 100-senaste inläggen hade man kunna välja annan visning.
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...