Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. Klassiska Paint följer med Windows 10, åtminstone ett tag till.Läs hela artikeln här
 3. Pelle Penna

  Bara ett lite märkligt bildfenomen

  Jag ser ingen skillnad på ex. nybergshöjden oavsett webbläsare. Edge, Chrome Opera. Småsuddigt hela tiden. Kanske för låg upplösning på bilden? Ser grusig ut även i mobilen??
 4. Klona först disken med ddrescue. Programmet ingår i System Rescue CD http://www.system-rescue-cd.org/. Du behöver dessutom en tom minst lika stor hårddisk för avbilden samt plats för loggfilen. Läs bruksanvisningen för ddrescue. Du kan behöva köra ddrescue flera gånger om disken har skadade sektorer för att få en så komplett avbild som möjligt. Är disken felfri och endast filsystemet trasigt så räcker en körning.
 5. Allmänt råd är väl att om möjligt klona disken innan ev. återskapning (som då lämpligen testas på klonen).
 6. Pelle Penna

  Filer är borta från extern HD

  Enl. ett par tester så verkar Recuva vara bäst. Du har en av testerna här nedan. https://www.digitalcitizen.life/file-recovery-tools-recuva-restoration-softperfect-pc-inspector-diskdigger
 7. Ja, det kan bli så ibland. Antingen har filerna inte hunnits skrivas till disken eller filsystemet på disken har inte hunnits uppdateras. Recuva har gott rykte sen många år tillbaka men Puran tror jag inte att jag har sett något om tidigare. Du kanske också borde kolla upp att hårddisken inte håller på och går sönder (efter att räddat filerna eftersom en hårddisktest kan göra en dålig disk sämre).
 8. Cecilia

  SQL till Javakod

  Det finns åtminstone något gammalt projekt på Github som har samma syfte.
 9. Jag har själv Telia Öppen fiber och bredband, tv via Viasat
 10. Kopplade in min externa HD idag för att fortsätta fredagens jobb. C:a 10st av de filer jag senast använt är borta. HD:n är en mini lacie rugged. Det är nästan alltid problem att mata ut den (står alltid att filer används fastän jag inte har ngt öppet) så jag stänger av datorn till slut. Kan detta "radera" filer? har gjort så här i över ett år och det har inte hänt ngt innan. Går det att få tillbaka filerna tro? Googlat fram att Recuva och Puran file recovery ska vara bra, men tänker att det vore bra att veta hur detta kan ha hänt alls innan jag börjar rota i hd:n. Den ligger nu orörd tills jag vet mer om hur jag bäst ska starta för att få tillbaka filerna. Övrigt som har skett med datorn på sistonde är att onedrive har installerats på datorn och jag har flyttat ett par filer på prov till onedrive för att testa, sedan tagit bort dom igen. Det bör inte påverkar ovastående dock tänker jag. Mkt tacksam för svar, mvh/Yoga
 11. .M

  SQL till Javakod

  Säkert ett ganska användbart projekt, men varför göra det som en closed-source webbsajt och inte som ett open-source nedladdningsbart projekt? Att ladda upp sitt databas-schema och få ned någon binär fil som man inte har koll på känns ju inte som ett supersäkert arbetsflöde direkt. Att webbsidan dessutom inte säger vem som står bakom, utan det är bara ett anonymt webbformulär för kontakt samt en donera bitcoin. Det känns inte helt seriöst när man gömmer sig bakom anonymitet. Jag tror du (ni?) kommer få mycket mer användare om ni väljer att göra det open-source så folk får chans att se vad ni gör med schema man laddar upp osv.
 12. mbgtmari

  Kan inte öppna en vanlig JPEG-bild

  Det skulle också kunna vara så enkelt som att du av någon anledning blivit av med ägarskapet till de här bildfilerna. I så fall är det bara att lägga till ditt ID (ditt användarnamn/kontonamn) till de "individer" som är behöriga att öppna dessa bildfiler. Högerklicka på filen DSC-0010 > Egenskaper. Klicka sedan på fliken Säkerhet > Avancerat > Ägare > Ändra och lägg till, dvs skriv, ditt ID så att det också får fullständig behörighet. > OK Jämför hur det ser ut i Säkerhet och Avancerat för vilka som har fullständig behörighet i de bilder som du kan öppna. Då ser du vem som fattas i Norgebilderna.
 13. Aja

  IMAP-konto

  Tack, jag testar ditt förslag.
 14. .M

  Kan inte öppna en vanlig JPEG-bild

  Då skulle jag föreslå att du öppnar en kommandoprompt som administratör, och sen kör chkdsk D: Då bör du få information om hur datorn upplever hårddisken om det kan vara problem med själva disken eller filerna. Du kan efter du gjort det även köra chkdsk d: /F för att försöka fixa de vanligaste felen. Du kan även prova med chkdsk d: /R för att försöka fixa flera problem. Det är absolut ingen garanti för att något av detta kommer att fungera, men om chkdsk säger att den upplever något problem så är det en indikation på varför du inte kan öppna dina filer.
 15. Mikael63

  IMAP-konto

  Jag valde inifrån Outlook att skapa en egen datafil och valde ett namn som inte går att förväxla med något "standardnamn": I Outlook får jag då detta: Mappen Privat har jag dragit dit från ett annat ställe som hör till kontot. Innehållet i den mappen kommer jag då bara åt från just den dator där jag skapade detta. Därför får jag själv ta en backup då & då av filen Egen skapad 190423.pst
 16. Högerklicka på ikonen " I DEN HÄR DATORN" och mata ut om du inte har en genväg på skrivbordet då kan göra det på den hans
 17. Igår
 18. polken

  Öppningsproblem DVD brännare, läsare

  Ett alternativ kan ju vara att klicka på ”Mata ut”.
 19. sqltojava

  SQL till Javakod

  Vill bara tipsa om min nya tjänst, www.sqltojava.com. Där kan du enkelt generera databaslogiken(Endast SQLite just nu, men stöd för fler databaser kommer) för ditt projekt, och allt blir färdigpackat till en jar-fil, som du lätt kan importera till ditt projekt. Riktigt smidigt, testa gärna!
 20. habbeli

  Kan inte öppna en vanlig JPEG-bild

  Nu är det uppdaterat och det fanns 5 viktiga. Det hjälpte inte med Faststone, har provat 3 eller om det blivit4 olika bildprogram men nej 😭
 21. habbeli

  Kan inte öppna en vanlig JPEG-bild

  Det är en extra intern hårddisk
 22. habbeli

  Kan inte öppna en vanlig JPEG-bild

  Blev problem att skicka bilder till dej, kolla ditt PM
 23. Hockke

  Bildprogram

  Tack, Cecilia! Nu fungerar det.
 24. Aja

  IMAP-konto

  Det som står i detta inlägg förstår jag, men inte hur mejl arkiveras i en ost-fil och hur jag om så önskas kommer åt dem där.
 25. Mikael63

  IMAP-konto

  Kolla en vända till på inlägget här: https://eforum.idg.se/topic/358335-imap-konto/?tab=comments#comment-1713213 Lokala mappar är just lokala och finns bara i den dator/enhet där du skapat dem.
 26. Cecilia

  Bildprogram

  Har du prövat att ominstallera bildprogrammet? Kanske bäst att börja med att avinstallera det.
 27. qpre1974

  Bildprogram

  Ja, jag tror det också. Jag försöker också hitta ett fungerande likartat program. Tack för tipset!
 1. Ladda in mer innehåll


×