Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Inte en blekaste aning varför jag inte kan öppna en serie bilder som jag har i mitt album. Semesterbilder från 2012, jag har semesterbilder från år både före och efter 2012 och dom öppnas utan problem. Ser ut som bilden jag bifogar när jag försöker öppna och jag har provat med ett flertal bildprogram men det går inte, vad kan vara felet tro?
 3. Idag
 4. Solspindeln

  Påsk

  Tack! och Detsamma!!!
 5. Solspindeln

  ccleaner

  Hej mbgtmari! och Glad Påsk och God Fortsättning!! ... jag blev lite fundersam när jag plötsligt fick en ingivelse att titta in här...Ha!Ha! Att CCEnhancer skulle vara utan värde håller jag inte med om, den ökar "sopberget" som ska ut, rensar på betydligt bredare front. Den lägger till 76! ytterligare platser att rensa! Den är körd i ett par år nu och (mig veterligen...) har den inte ställt till annat än rensat det den ska. Mina tidigare problem kom av att jag inte kunde låta bli Registret, en Mass! Nu tittar jag "bara" in när något avinstallerat program (med stor säkerhet!) har lämnat rester, efter att CCleaner varit där. Tabu! är något "registerrensningsprogram" det har jag lärt av Cecilia. Citat: Spelar ingen roll vilken färg Katten har, bara den fångar råttor. Tyvärr finns inte utrymme för att göra några körningar och sen kolla vad som skiljer mellan Med och Utan CCEnhancer i CCleaner... blir det så redovisar jag. En annan undersökning som ligger på lur i dagarna är att se skillnaden mellan min slimmade FireFox och den "orörda", det "verkar" vara skillnad... i vad som "fastnar" efter stängning. Den enda nackdelen hitintills är att Facebook inte vill spela upp filmer i bilagor med den slimmade, vilket jag lätt står ut med. När jag klickar på FireFox ikonen så får jag välja vilken av de två jag vill använda... NAJS! Återkommer med data om ét. Hm... varför vill du Varna... för CCEnhancer?
 6. Mikael63

  IMAP-konto

  Har man IMAP styrs väl även detta av servern? Har du behov av att ändra på nuvarande inställningar?
 7. Mikael63

  Hotellgardiner

  IKEA? https://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/living_room/18893/ https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20390239/
 8. Dag Erlandsson

  Hotellgardiner

  Nu behöver jag hjälp igen. På bilden ser man hotellgardiner. Finns firmor som tar massor för detta. Jag har en tanke för prisets skull - om att ha en takskena och har en vägg som är 4M med fönstret. Vill ha gardinerna över hela fönstret och ut till vardera vägg. 153 cm är fönsterbrädan. 236cm är hela fönsterpartiet 4m är väggen. Då tänkte jag att det borde väl finnas mörkläggande färdiga längder och då tänkte jag som är på bred 200 Cm vardera (rätt tänkt?) Dom måste vara veckade som på bilden. Sedan är taket 2,60 - antar att man då måste ha 200x300? Sedan antar jag att man behöver en tak skena - MEN verkar inte finnas en på 4M? Kan jag få lite förslag och hjälp? Kommer som vanligt med bild resultat. 🙂
 9. Flyfisherman

  Påsk

  Glad Påsk och hoppas ni alla har haft det trevligt.
 10. mbgtmari

  ccleaner

  off topic eller ej men om du fortfarande har CCEnhancer råder jag dig att avinstallera det tillägget, @Solspindeln Det är nämligen inte något som tillhör CCleaner utan det utnyttjar bara detta program. Exempel på vad man kan hitta i Piriform-forumet: "In order to get help you'll be asked to first remove CCEnchancer since it isn't supported by Piriform." https://forum.piriform.com/topic/44902-ccleaner-indefinite-hangup-on-ie-cookies/ "ccleaner enhanced (sic) is not supported on this forum, nor sanctioned by Piriform" https://forum.piriform.com/topic/37740-ccleaner-resetting-windows-8-live-password/ Jag är medveten om att denna tråd är gammal men jag vill ändå varna för detta onödiga tillägg. Glad Påsk ! 🐣🐔
 11. Aja

  IMAP-konto

  Jo, jag har en fråga till. Var i outlook-appen ställer man in hur ofta den ska synkas automatiskt med servern. Jag kan inte hitta var man styr detta.
 12. Cecilia

  Påsk

  Tack detsamma!
 13. Aja

  IMAP-konto

  Tack nu har jag inga fler frågor för tillfället.
 14. Talisman

  Påsk

  Glada påskhälsningar till alla medlemmar o till admin🐤 MVH Talisman
 15. Mikael63

  IMAP-konto

  Långtryck så att brevet blir markerat, tre prickar, flytta till mapp. Prioriterat / Övrigt blev så struligt att jag valde bort detta, någonstans..
 16. Temat "Twenty Seventeen" i WordPress är trevligt och fungerar bra för diverse webbplatser. Inget konstigt med bilden på hemsidan/startsidan, men när man klickar sig vidare i menyn så blir bilden (bilderna) suddiga. Detta händer med Microsoft Edge men fungerar korrekt med t ex Google Chrome. I Internet Explorer är det än mer konstigt, se längre ned. Temat kan konfigureras på några olika sätt, men vanligt är att ett klick i menyn förminskar bilden till en låg och avlång bild i överkanten, och den blir då suddig/pixlig. Om webbläsarens fönster inte från början är maximerat blir bildens kvalitet korrekt bara genom att bredda fönstret, eller maximera det (oftats i alla fall). Det kan finnas flera bilder som slumpas när man går till webbplatsen, och slumpas sen vid varje klick i menyn. Har man breddat fönstret och bilden får rätt kvalitet kan ett val i menyn göra nästa bild suddig igen, och det oavsett om det blir samma bild eller en annan. Vet inte hur vanligt det är men antar att Internet Explorer fortfarande används av rätt många. När en uppladdad bild läggs till startsidan kan den samtidigt beskäras. Men det avser endast visningen, hela bilden finns kvar som den är. När man går till någon sida, med IE, så visas en "gömd del" av bilden, om den är beskuren. Förvillande, om man inte råkar känna till fenomenet. Bilden på startsidan anpassas inte heller korrekt. Förväntar mig ingen lösning på detta, tycker bara att det är lite märkligt och skriver några rader om det. Det handlar förmodligen om kompatibiltet med hur någon standard följs. Men lite lustigt att bilderna blir i rätt kvalitet när webbläsarfönstret breddas, i Edge. Några exempel, som jag hittat: https://www.nybergshojden.se/ https://moppedistas.se/ http://www.skanegatan80.se/ http://www.kinesiskmat.se/ http://www.naturinorr.se/ Som sagt, förväntar mig ingen lösning, men skulle någon känna till någon smart modifiering så är den förstås välkommen.
 17. Aja

  IMAP-konto

  Hej! Jag har installerat Outlook-appen i surfplattan och återfinner mappstrukturen som jag skapat på imap-kontot i datorn men jag har ännu inte klurat ut hur jag flyttar mejl från inkorgen till en undermapp. Så i nuläget ser jag inte så stora fördelar med denna app jämfört med Samsung-appen för e-post. Jag fortsätter min forskning men tar gärna emot ett tips hur man flyttar mejl från Inkorgen till en mapp. Jag har inte heller klurat ut var jag ställer in hur ofta e-post ska hämtas från servern, och så förstår jag inte skillnaden mellan Prioriterat och Övrigt, vad som visas när man väljer mellan dessa..
 18. Mikael63

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Jag har fiber, router/gateway och (1) TV-box från Telia och tv-boxen är ansluten till router/gateway, via en switch. Jag har för mig att det måste vara Telias router/gateway för att TV ska fungera den vägen. Teliasäljaren tyckte att det skulle bli en onödigt dyr lösning med mer än en box då det per automatik ingår Telia Play och man då kör andra enheter via den+chromecast.
 19. Mikael63

  IMAP-konto

  Jag har Outlook-appen och jag hittar inte där något att (enbart) skapa nya mappar men om man väljer att flytta ett brev till en annan mapp får man möjlighet att lägga till en mapp.
 20. Mikael63

  Sängskåp för högt

  Ok.
 21. Cecilia

  Sängskåp för högt

  Har du någon mer fråga?
 22. Dag Erlandsson

  Sängskåp för högt

  Med överskåp som är löstagbart
 23. Flyfisherman

  KB 448 98 99 fel 0x80070020 Windows Update

  Ja du kan ju förstås reparera din Windows installation via uppgraderingsalternativet. Det viktiga här är att man måste använda samma eller nyare Windows utgåva som den man redan har. Du skapar ett Windows10 media med verktyget i länken på antingen DVD eller USB sticka, det spelar ingen roll. https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 Sedan startar du upp ditt Windows, därefter stoppar in DVD eller USB stickan och öppnar och kör från Utforskaren Setup.exe (eller om den Autostartas). Du skall alltså inte "Boota" upp datorn från detta. Då gör du helt enkelt en Uppgradering - viktigt - och väljer att behålla alla egna filer, program och appar. Det betyder att det blir i allt allt väsentligt en ominstallation via uppgraderingsalternativet, med den skillnaden att alla dina program och filer blir kvar och att Windows systemfiler blir totalt utbytta. Sedan skall du efter alla omstarter köra Windows update: Start > Inställningar > Säkerhet och uppdatering > Windows update > omstart Repetera detta tills det inte finns fler uppdateringar. Man kan alltså reparera sitt Windows via denna metod 'Uppgraderingsaltenativet' och det gäller även Windows 7/8 Och givetvis ta backup på viktiga filer innan. Om det blir problem under uppgraderingen så kan man behöva inaktivera antivirusprogrammet om man kör något annat än Microsoft Windows Defender. Tex. du kör Norton och då högerklickar du på dess ikon och väljer inaktivera Auto-protect samt sätt gränsen till några timmar, för direkt efter Windows10 uppgraderingen är klar så aktiverar du detta igen. Mvh
 24. Det du beskriver är precis den enkla lösning jag hoppades på. Att jag tar min backup av hela mappen Thunderbird, trots att bara en delmängd behövs, är av ren bekvämlighet. Tidsmässigt visar sig skillnaden vara försumbar. I mitt fall heter mappen Profiles och därunder mycket riktigt mappen slumpen.default. Tricket är alltså att låta Thunderbird bestämma slumpnamnet i nya datorn och använda sig av det.
 25. Cecilia

  LÖST Flytt av innehåll i Thunderbird

  Det jag har gjort är att gå ner några steg nedanför/inuti Thunderbird i den sökväg du anger. Där finns det en mapp som heter Profiler och i den mappen finns det en mapp som heter några slumpmässiga tecken följt av .default (om jag minns rätt, sitter inte vid en Thunderbird-dator just nu). I den mappen finns även konfigurationen av mejlkontona. Jag har startat Thunderbird i den nya datorn så att den har skapat ovanstående nämnda mapp "slumpen.default". Sedan har jag kopierat in allt som finns under motsvarande mapp i den gamla datorn in i den mappen. Om man kopierar in hela Thunderbird-mappen, den som du har gjort backup på, finns det risk för att Thunderbird inte hittar den rätta profilmappen eftersom de slumpmässiga tecknen inte längre stämmer överens med vad Thunderbird tycker är rätt i den nya datorn.
 26. Jag är på väg att installera Thunderbird i en ny dator och funderar på enklaste sättet att föra över mail, mappar och epostkonton från min nuvarande dator. Jag tar regelbundet backup av mina mail och mappar genom att kopiera C:\Users\UserName\AppData\Roaming\Thunderbird. Jag föreställer mig att enklaste metoden att få över mail och mappar skulle vara att kopiera över denna mapp till den nya datorn, men frågan är om det finns någon hake i den metoden? Finns det något motsvarande sätt att få över även konfigurationen av epostkontona? Det finns i Thunderbird "Import/export-verktyg", men jag får intrycket att det är mer omständigt att använda sig av dem.
 1. Ladda in mer innehåll

Publika meddelanden×