Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. tack men jag har kabeln direkt från routern till tv:n. när jag kör 4k-material från S10an så står det fortfarande 1920*1080 men jag har en gammal chromcast men jag ska köpa en ny som klarar 4k. min gamla Telia-box vet jag att inte klarar 4k och jag vill undvika köpa Telias senaste eftersom jag har myccket inspelat på den gamla och som fungerar väl för vanlig upp- inspelning. telia-supporten sa att jag måste ha en box men Netflix och Samsung sa att det inte alls va nödvändigt.
 3. Är det inte två datorer som behövs eller en dator och en NAS? Det låter väldigt ovanligt att lägga en kunddatabas och många produktfoton i samma dator som man använder för bildredigering.
 4. Du får åtminstone dubbla budgeten om du vill komma i närheten av en dator som uppfyller dina krav. Det jag hittar som kompromiss är Dell G3 3779 för cirkus 13kkr + moms men då bara med 256 GB SSD och endast Full HD. Du kan förmodligen bygga en stationär dator som matchar kraven inom budget exkl. skärm. Så antingen fila på budget eller fila på kraven är mitt råd.
 5. Igår
 6. Någon vänlig själ som kan tipsa mig om en dator runt 12-13.000, om man har dessa behov nedan... Måste nödvändigt hitta en bra stabil och pålitlig dator för en expanderande och tung webbshop, behöver en laptop med bra grafikkort, väldigt gott om plats, samt kraft för massivt, tungt foto- och videoredigeringsjobb, har en galen mängd produktfoton och stort kundregister.... Önskar helst en 17 tums-skärm, men det är inget krav. Basala önskemål är1 TB SSD-hårddisk - ej mindre än 512 och Intel i7 processor. Skulle även behöva kunna arbeta utomhus och behöver en ljusstark IPS-skärm. 400 Nit Hög punkttäthet om möjligt 4K- upplösning, 10 bitars färgdjup för hdr-kvalitet, extra stort färgomfång är önskvärt, liksom bra kontraster om man jobbar med visuell media, bilder, foton, film. Inte TA eller VA skärm. Minneskortläsare, inte mindre än 8 GB ram. Hittar inte rätt maskin till ett anständigt pris i datordjungeln, bryr mig inte om design, färg eller form på själva datorn, bryr mig heller inte om ljud eller liknande, det är främst stabilitet, kraft, minne och det av - med verkligheten överensstämmande - färgbilder som måst skapas i- och med datorn som verktyg, som är av vikt. Är van vid PC, och kan inte tänka mig arbeta i någon annan miljö. Vänligen hjälp Kim
 7. Du skall koppla nätverkskabeln direkt från routern till TV´n annars kan du inte få bilden i 4K boxarna brukar inte klara 4K, utan bara full HD (1920*1080) när det fungerar så står det dessutom när pausar programmet att filmen är 4K , och det gör det bara när du tar emot i 4K HANS
 8. Jag gick i en studiecirkel i kinesiska under en termin när jag var ung och det var en kinesisk lärare, eller rättare sagt 2:a generationens invandrare. Jag tror det är nödvändigt att ha hjälp av någon som är duktig på språket för att få tonfallen rätt. Däremot upplevde jag inte att det var så stor skillnad på att lära sig skrivtecknen jämfört med att lära sig hur de engelska ord stavas, ungefär samma glosträning med ca 15 ord i veckan.
 9. Jo, det vore ju ett sätt och jag tänkte på det. Men vågade inte. Jag ska öppna mailet på min dator och se om jag kan öppna bilagan där. Om det hår behöver jag inte WPS på telefonen då jag inte använder funktionerna. Återkommer.
 10. Jag funderar på att ägna en del av sommaren åt att lära mig lite kinesiska. Men är inte säker på hur jag ska gå tillväga. Eftersom kinesiska har toner, så misstänker jag att man nog bör ha en lärare eller åtminstone någon som pratar språket till hands för att bekräfta att man faktiskt uttalar orden korrekt, jag har hört lite roliga anekdoter kring feluttalade kinesiska ord. Och jag utgår ifrån att även skrivtecknen kommer ge lite huvudbry då dom egentligen inte innehåller någon fonetisk komponent, vilket är varför kinesiska tecken används av flera olika dialekter samt även olika länder. Visserligen har jag viss erfarenhet av dessa tecken då jag har vissa kunskaper i japanska och dom använder de kinesiska tecknen när dom skriver. Någon som har erfarenhet att lära sig språk med toner och väldigt annorlunda skrivsystem själv, eller har ni i så fall haft tillgång till lärare vid dessa äventyr?
 11. Så bra att du verkar fått ordning på dessa filer, så du kan börja och redigera dina bilder igen. Detta företag är ju proffs på programmet och har hållit på sedan första versionen, så dom går ju att lita på .
 12. Hej o tack för ditt tips. Det var krångligt, förmodligen beroende på han bakom tangenterna. Jag tror nu att allt är ok.☝️
 13. Dom går inte att spåra, men har du inte lagt i fodralet, så dom ligger någonstans och laddas?
 14. https://eforum.idg.se/topic/354228-tfv-samsung-s8-och-tv-samsung-mu-7045-65/ Ja, det är kanske så enkelt att det är just så du måste göra då?
 15. Haft detta uppe nån gång tidigare men hittar inte. Tv Samsung UE 7045 65" UHD 4k. Netflix-app i TV:n. Internet Telia 500/500. När jag valt en 4k-film tycker jag inte att kvaliteten inte är märkbart bättre än vanlig HD. Klickar på info och då visar den uppe t v i rutan hastighet 14.25 mb/s exakt på alla 4k-filmer. Kör jag vanlig hd-film visar den mellan 2-5 mb/s på olika filmer. Har pratat med Samsung, Netflix och Telia. Samsung och Netflix ser inga konstigheter och den senare säger att man måste upp i min 25 mb/s för att få ut full 4k-kvalitet vilket jag ska få. Frågor till Telia-supporten blir diffusa och ha påstår att jag måste koppla via deras box - hur nu det ska gå till. När jag tittar på "strömmande" har jag varken förstärkare eller digitalboxen påslagna utan enbart tv:n. Jag kör tv:n med sladd och det är högst 4 m mellan router och tv. Varför kommer jag ej upp i rätt hastighet och hur kan jag göra för att råda bot?
 16. Avinstallera appen WPS Office och installera den samma på nytt?
 17. Microsoft testar ett nytt tangentbord, men än så länge är det tyvärr (?) bara ett koncept.Läs hela artikeln här
 18. Under det senaste året har närmare en miljon användare laddat ner falska versioner av spel som innehåller skadlig kod.Läs hela artikeln här
 19. Ja precis jag hittade det nyss och jag ska börja med att prova det.
 20. I Outlook.com finns ju också det där med att välja vissa avsändare som betrodda. https://support.office.com/sv-se/article/Spärra-eller-tillåt-inställningar-för-skräppost-48c9f6f7-2309-4f95-9a4d-de987e880e46
 21. Jag hittade också att man kan registrera en domän som betrodd, jag kanske ske börja med det.
 22. Jag använder Hotmail (Outlook.com). Jag kollade Inställningar där nu och jag kan inte se att man kan göra någon regel som säger att mail från vissa avsändare aldrig ska flyttas till Spammappen men jag kan hitta en variant som säger att alla från en avsändare ska flyttas till Inkorgen så det kanske kan funka...?
 23. Beroende på vilken mejltjänst du har kan det vara möjligt att sätta upp en regel i inställningarna som gör att mejl från en viss avsändare aldrig ska flyttas till spammappen.
 24. Tyvärr så funkar det bara delvis, åtskilliga mail från den specifika avsändaren lägger sig ändå i Skräpmappen trots att jag gång på gång loggar in på webben och markerar de aktuella mailen som "Inte skräppost".
 25. Och jag som trodde det var en mobil ! Ja då blir det vanliga. Var hade jag dom sist ? Kolla fickor (alla fickor) i kläder, ryggsäckar osv. Speciellt lömskt är fickor som det blivit ett litet hål i så att de ligger nere i fodret. I bästa fall ligger i fodret. Städa.....(i varje fall hos mig)
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...