Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. mbgtmari

  ccleaner

  off topic eller ej men om du fortfarande har CCEnhancer råder jag dig att avinstallera det tillägget, @Solspindeln Det är nämligen inte något som tillhör CCleaner utan det utnyttjar bara detta program. Exempel på vad man kan hitta i Piriform-forumet: "In order to get help you'll be asked to first remove CCEnchancer since it isn't supported by Piriform." https://forum.piriform.com/topic/44902-ccleaner-indefinite-hangup-on-ie-cookies/ "ccleaner enhanced (sic) is not supported on this forum, nor sanctioned by Piriform" https://forum.piriform.com/topic/37740-ccleaner-resetting-windows-8-live-password/ Jag är medveten om att denna tråd är gammal men jag vill ändå varna för detta onödiga tillägg. Glad Påsk ! 🐣🐔
 3. Idag
 4. Aja

  IMAP-konto

  Jo, jag har en fråga till. Var i outlook-appen ställer man in hur ofta den ska synkas automatiskt med servern. Jag kan inte hitta var man styr detta.
 5. Cecilia

  Påsk

  Tack detsamma!
 6. Aja

  IMAP-konto

  Tack nu har jag inga fler frågor för tillfället.
 7. Talisman

  Påsk

  Glada påskhälsningar till alla medlemmar o till admin🐤 MVH Talisman
 8. Mikael63

  IMAP-konto

  Långtryck så att brevet blir markerat, tre prickar, flytta till mapp. Prioriterat / Övrigt blev så struligt att jag valde bort detta, någonstans..
 9. Temat "Twenty Seventeen" i WordPress är trevligt och fungerar bra för diverse webbplatser. Inget konstigt med bilden på hemsidan/startsidan, men när man klickar sig vidare i menyn så blir bilden (bilderna) suddiga. Detta händer med Microsoft Edge men fungerar korrekt med t ex Google Chrome. I Internet Explorer är det än mer konstigt, se längre ned. Temat kan konfigureras på några olika sätt, men vanligt är att ett klick i menyn förminskar bilden till en låg och avlång bild i överkanten, och den blir då suddig/pixlig. Om webbläsarens fönster inte från början är maximerat blir bildens kvalitet korrekt bara genom att bredda fönstret, eller maximera det (oftats i alla fall). Det kan finnas flera bilder som slumpas när man går till webbplatsen, och slumpas sen vid varje klick i menyn. Har man breddat fönstret och bilden får rätt kvalitet kan ett val i menyn göra nästa bild suddig igen, och det oavsett om det blir samma bild eller en annan. Vet inte hur vanligt det är men antar att Internet Explorer fortfarande används av rätt många. När en uppladdad bild läggs till startsidan kan den samtidigt beskäras. Men det avser endast visningen, hela bilden finns kvar som den är. När man går till någon sida, med IE, så visas en "gömd del" av bilden, om den är beskuren. Förvillande, om man inte råkar känna till fenomenet. Bilden på startsidan anpassas inte heller korrekt. Förväntar mig ingen lösning på detta, tycker bara att det är lite märkligt och skriver några rader om det. Det handlar förmodligen om kompatibiltet med hur någon standard följs. Men lite lustigt att bilderna blir i rätt kvalitet när webbläsarfönstret breddas, i Edge. Några exempel, som jag hittat: https://www.nybergshojden.se/ https://moppedistas.se/ http://www.skanegatan80.se/ http://www.kinesiskmat.se/ http://www.naturinorr.se/ Som sagt, förväntar mig ingen lösning, men skulle någon känna till någon smart modifiering så är den förstås välkommen.
 10. Aja

  IMAP-konto

  Hej! Jag har installerat Outlook-appen i surfplattan och återfinner mappstrukturen som jag skapat på imap-kontot i datorn men jag har ännu inte klurat ut hur jag flyttar mejl från inkorgen till en undermapp. Så i nuläget ser jag inte så stora fördelar med denna app jämfört med Samsung-appen för e-post. Jag fortsätter min forskning men tar gärna emot ett tips hur man flyttar mejl från Inkorgen till en mapp. Jag har inte heller klurat ut var jag ställer in hur ofta e-post ska hämtas från servern, och så förstår jag inte skillnaden mellan Prioriterat och Övrigt, vad som visas när man väljer mellan dessa..
 11. Mikael63

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Jag har fiber, router/gateway och (1) TV-box från Telia och tv-boxen är ansluten till router/gateway, via en switch. Jag har för mig att det måste vara Telias router/gateway för att TV ska fungera den vägen. Teliasäljaren tyckte att det skulle bli en onödigt dyr lösning med mer än en box då det per automatik ingår Telia Play och man då kör andra enheter via den+chromecast.
 12. Mikael63

  IMAP-konto

  Jag har Outlook-appen och jag hittar inte där något att (enbart) skapa nya mappar men om man väljer att flytta ett brev till en annan mapp får man möjlighet att lägga till en mapp.
 13. Mikael63

  Sängskåp för högt

  Ok.
 14. Cecilia

  Sängskåp för högt

  Har du någon mer fråga?
 15. Dag Erlandsson

  Sängskåp för högt

  Med överskåp som är löstagbart
 16. Flyfisherman

  KB 448 98 99 fel 0x80070020 Windows Update

  Ja du kan ju förstås reparera din Windows installation via uppgraderingsalternativet. Det viktiga här är att man måste använda samma eller nyare Windows utgåva som den man redan har. Du skapar ett Windows10 media med verktyget i länken på antingen DVD eller USB sticka, det spelar ingen roll. https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 Sedan startar du upp ditt Windows, därefter stoppar in DVD eller USB stickan och öppnar och kör från Utforskaren Setup.exe (eller om den Autostartas). Du skall alltså inte "Boota" upp datorn från detta. Då gör du helt enkelt en Uppgradering - viktigt - och väljer att behålla alla egna filer, program och appar. Det betyder att det blir i allt allt väsentligt en ominstallation via uppgraderingsalternativet, med den skillnaden att alla dina program och filer blir kvar och att Windows systemfiler blir totalt utbytta. Sedan skall du efter alla omstarter köra Windows update: Start > Inställningar > Säkerhet och uppdatering > Windows update > omstart Repetera detta tills det inte finns fler uppdateringar. Man kan alltså reparera sitt Windows via denna metod 'Uppgraderingsaltenativet' och det gäller även Windows 7/8 Och givetvis ta backup på viktiga filer innan. Om det blir problem under uppgraderingen så kan man behöva inaktivera antivirusprogrammet om man kör något annat än Microsoft Windows Defender. Tex. du kör Norton och då högerklickar du på dess ikon och väljer inaktivera Auto-protect samt sätt gränsen till några timmar, för direkt efter Windows10 uppgraderingen är klar så aktiverar du detta igen. Mvh
 17. Det du beskriver är precis den enkla lösning jag hoppades på. Att jag tar min backup av hela mappen Thunderbird, trots att bara en delmängd behövs, är av ren bekvämlighet. Tidsmässigt visar sig skillnaden vara försumbar. I mitt fall heter mappen Profiles och därunder mycket riktigt mappen slumpen.default. Tricket är alltså att låta Thunderbird bestämma slumpnamnet i nya datorn och använda sig av det.
 18. Cecilia

  LÖST Flytt av innehåll i Thunderbird

  Det jag har gjort är att gå ner några steg nedanför/inuti Thunderbird i den sökväg du anger. Där finns det en mapp som heter Profiler och i den mappen finns det en mapp som heter några slumpmässiga tecken följt av .default (om jag minns rätt, sitter inte vid en Thunderbird-dator just nu). I den mappen finns även konfigurationen av mejlkontona. Jag har startat Thunderbird i den nya datorn så att den har skapat ovanstående nämnda mapp "slumpen.default". Sedan har jag kopierat in allt som finns under motsvarande mapp i den gamla datorn in i den mappen. Om man kopierar in hela Thunderbird-mappen, den som du har gjort backup på, finns det risk för att Thunderbird inte hittar den rätta profilmappen eftersom de slumpmässiga tecknen inte längre stämmer överens med vad Thunderbird tycker är rätt i den nya datorn.
 19. Jag är på väg att installera Thunderbird i en ny dator och funderar på enklaste sättet att föra över mail, mappar och epostkonton från min nuvarande dator. Jag tar regelbundet backup av mina mail och mappar genom att kopiera C:\Users\UserName\AppData\Roaming\Thunderbird. Jag föreställer mig att enklaste metoden att få över mail och mappar skulle vara att kopiera över denna mapp till den nya datorn, men frågan är om det finns någon hake i den metoden? Finns det något motsvarande sätt att få över även konfigurationen av epostkontona? Det finns i Thunderbird "Import/export-verktyg", men jag får intrycket att det är mer omständigt att använda sig av dem.
 20. Aja

  IMAP-konto

  God idé. Jag ska testa Outlook-appen.
 21. Cecilia

  IMAP-konto

  Du kan ju kolla om någon annan mejlapp än Samsungs fungerar bättre, t ex Microsofts Outlook-app eftersom du är van vid Outlook i datorn. Samsung vill väl bara att de ska ha en enkel mejlapp att skicka med mobilerna medan Microsoft gör en app med konkurrens från Googles mejlapp och konkurrens leder många gånger till bättre produkter.
 22. Cecilia

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Jag föreslår att du hör med Telia hur det är meningen att två digitalboxar ska få tevesignal för det skiljer sig en del där mellan olika teveleverantörer.
 23. Vill du att din dator ska stängas av eller göra någon annan manöver vid någon specifik tidpunkt? Det finns enklare sätt än att använda Schemaläggaren.Läs hela artikeln här
 24. Aja

  IMAP-konto

  Visning var på men nu har jag upptäckt att Alla mappar inte syns när man väljer Alla konton i stället för ett konto i taget och det verkar ju rimligt när jag tänker efter. Att skapa mappar i surfplattans epostapp verkar dock inte möjligt men det behövs ju inte om jag gör det i datorn och det synkas till plattan.
 25. Mikael63

  IMAP-konto

  Det kan vara så att synkning av mapparna sker men att du har stängt av visningen av alla mappar utom inkorgen.
 26. Aja

  IMAP-konto

  Tack igen för bra information. Återstår att klura ut om det går och i så fall hur jag ska få mappstrukturen i Samsungs e-postapp i surfplattan. Jag kan inte se att det går att skapa några mappar där, inte heller synka mapparna som finns på servern. Men det får jag kanske ta med Samsung support.
 1. Ladda in mer innehåll

Publika meddelanden×