Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. gunnar s

  Fritt och bra nätverksprogram

  Den har gått felfritt i mitt system ungefär ett halvår innan den stannade tvärt och inte kan nås från någon enhet via mitt lokala nätverket. Däremot kan jag logga in direkt på HP Data Vault Consolen (X311) och se vilka volymer som finns mm. Jag kan även se och läsa filer den vägen. Om jag klickar på nätverket i utforskaren så ser jag den som en Dataaenhet.
 3. Cecilia

  Onedriveproblem

  Har du även kört dem i felsäkert läge där det är lättare att reparera fel? Tips: https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3fcrol/fix_onedrive_not_syncing_tray_icon_missing/
 4. Cecilia

  Clipart bilder?

  Okej
 5. Idag
 6. Cecilia

  Fritt och bra nätverksprogram

  Om problemet uppstod vid ett tillfälle (ca 10 maj) när inga Windows-uppdateringar gjordes eller hade gjorts strax innan ska man nog inte skylla på att någon Windows-uppdatering orsakade problemet. Är det rätt uppfattat att problemet uppstod när NAS:en flyttades från ett ställe (lokalt nätverk, router) till ett annat (lokalt nätverk, router)? På vilket sätt fungerar inte NAS:en? Syns den i routerns lista över anslutna enheter? Det borde finnas inte modellnamn på NAS:en typ X311, X510 eller X310 för att ta tre som dök upp vid en sökning på HP Data Vault.
 7. Pelle Penna

  Onedriveproblem

  Hej Kan tyvärr inte avgöra detta. Försökte köra återställning med hjälp av återställningspunkter, men detta går inte. Det avslutas med ett felmeddelande. Har kört sfc, dismonline mm. och sfc hittar ju fel, men kan inte reparera dessa.
 8. marim

  Clipart bilder?

  Dom som skrivit på bernkonventionen (wiki) behöver inte använda copyright symbolen. Usa är ett av de länder som skrivit på och det gjorde dom 1989 om jag förstår det rätt.
 9. Cecilia

  Clipart bilder?

  Javisst och det betyder att de anser att de har upphovsrätt till webbsidan. Men det betyder ju inte att man inte får ladda ner och använda enstaka bilder på den eftersom det står ju just att man får det.
 10. marim

  Clipart bilder?

  Och det står till vänster i samma rad som terms of use längst ner på sidan.
 11. Mållgan

  Lenovo ThinkPad

  Nytt besked från mig. Inställningen av strömsparläge hittade jag men inte någon inställning som handlar om att datorn helt slås av efter viss tid.
 12. gunnar s

  Fritt och bra nätverksprogram

  Hej Cecilia, Det var dagarna för 10 maj då jag gick hjälp av min son som hade haft den tidigare ua. Tyvärr har jag inte något från de veckorna då vi av och till kämpat med problemet. Det försa som finns (av tillförlitlighets rapp.) var från den 23 maj och innehöll 147 notiser. Jag dumpar här från den datumen om vad NAS en heter. "Windows Installer reconfigured the product. Product Name: HP Data Vault 3.1 (x64). Product Version: 3.1.1.34819. Product Language: 1033. Manufacturer: Hewlett-Packard. Reconfiguration success or error status: 0." Jag försökte från min notebook men den hade ingenting och kunde inte heller ansluta. Med vänlig hälsning Gunnar
 13. Cecilia

  Onedriveproblem

  Du skriver att det skedde för några veckor sen. Kan du se om det har något samband med någon uppdatering enligt Tillförlitlighetshistorik?
 14. Cecilia

  Clipart bilder?

  Nu är det ju så med juridik att man kan inte förutsätta saker utan det måste vara skrivet på ett juridiskt hållbart sätt. Vi vet inte heller vad som har stått när folk laddat upp bilder. Nej, som sagt det finns gott om bilder och foton som är tillåtna att ladda ner utan att någon domstol har sagt nåt. I Sverige behöver det inte stå något om upphovsrätt på sidor för att det ska gälla men det är annorlunda i t ex USA, där det är normalt att det står "Copyright" längst ner på varje sida just för att upphovsrätten ska gälla. Ja, det är ju själva syftet med webbplatsen att man ska kunna ladda ner bilder därifrån. Många av bilderna där är dessutom så enkla och självklara att det är frågan om de ens har någon verkshöjd och därmed ens är upphovsrättsskyddade enligt svensk lag. Den typen av diskussioner har förts tidigare i Eforum, t ex när folk har klistrat in skärmdumpar, inkl bilder/ritningar, av avsnitt från manualer och det har då framkommit att det är tillåtet eftersom det har ingen verkshöjd eftersom många kan skriva samma instruktion och ta samma foto av eller rita av ett kretskort. Det har funnits fall i Eforum där vi har skickat frågan vidare till IDG som har tillgång till juridisk expertis.
 15. Pelle Penna

  Onedriveproblem

  Jag har använt Onedrive ända sedan detta infördes för många år sedan och utan problem, MEN för ett par veckor sedan slutade OneDrive att fungera och jag såg att den lilla ikonen längst ned till höger var borta. Tittade på alla appar och program och såg att när jag klickade på Windowsflaggen och skrollade ned till OneDrive så var den ordinarie OneDrive symbolen vit och istället fanns OneDrive för företag installerat. Detta gick dock inte att få igång när jag försökte styra detta till min OneDrive katalog. Körde då sfc /scannow och mycket riktigt så hittades ett fel som inte gick att reparera och detta var då just OneDrive. Lyckades avinstallera OneDrive för företag och körde registerstädning med Ccleaner. Laddade hem installationsfilen till OneDrive och körde den. Toppen. Allt fungerade igen efter handpåläggningen. Nu har det gått två dagar och plötsligt är OneDrive död igen. Ingen ikon på skärmen och när jag skrollar ned bland installerade appar så finns visserligen OneDrive där, men utan molnsymbolen och när jag klickar på ikonen så hittar den inte programmet. Vad tusan har hänt.??
 16. rolle50

  LÖST Dell support assistenten

  Jag om installerade Supportasistenten och nu funkar det och jag var noga att jag fick bort allt när den togs bort.
 17. Skorpion76

  Clipart bilder?

  Inte mer än att det är väldigt tråkigt.
 18. Igår
 19. Laso

  Clipart bilder?

  Tror inte heller vi kommer längre, eftersom man inte behöver skriva på en webbsida att upphovsrätten gäller om man har för avsikt att kopiera en bild, det är ändå lagstadgat oavsett.
 20. grer

  Extra partition - eller inte

  Ja, tack, jag håller nu på med att "sortera" upp saker i den nya win10-datorn. Men jag undrar om inte allting har blivit mycket krångligare bara sedan 8.1... Det är mycket nytt man måste lära sig tycker jag, eller... Nåväl, det är bara att jobba på - alltid blir det nå't... Jag ber att få återkomma nästa gång jag kör fast, hälsar Göran till alla!
 21. marim

  Clipart bilder?

  Cecilia det som står på en sida är ju det som dom bidragit förutsätter att bilderna ska användas till. Allt som finns på nätet är skyddat om inte en domstol sagt nåt annat. Så det måste inte stå nåt om copyrights för det är automatiskt så för allt. Men du att skorpion76 kan ta bilder därifrån. Det får stå för dig. Och det blir dig som skorpion76 kommer hänvisa till om nån påpekar att hon har otillåtna bilder. Så då finns ju inget mer att tillägga.
 22. bgjo

  Extra partition - eller inte

  Glömde visst bort bilden. Lycka till /bgjo
 23. bgjo

  Extra partition - eller inte

  Hej igen grer, Det enklaste sättet är nog att trycka på Windowsflaggan, i nedre vänstra hörnet av skrivbordet, och skriva "Standardplatser att spara i" och sedan välja detta. Här finns möjlighet att välja den partition du önskar. Det kan vara praktiskt att spara Dokument, bilder etc. på en egen partition, men så mycket säkrare anser jag inte det är. Glöm bara inte bort att säkerhetskopiera den partition där du har dessa filer på. Du har ju dessutom OneDrive. /bgjo
 24. grer

  Extra partition - eller inte

  Dock återstår väl något väsentligt och inte heller så enkelt kanske: Hur flyttar jag data, mappar och filer, från C:\-disken till den nya F:\-disken så att det syns att det nu ligger på F:\? Det tycks inte heller vara helt trivialt... Eller...
 25. Mellin

  Lap Top

  Windows 10 gillar om man har mer
 26. grer

  Extra partition - eller inte

  Nu tror jag att jag är framme! Detta eftersom disken ser ut som på bilden, eller hur! Hm, måste nog erkänna att jag är lite feg och rädd att ställa till det ännu mera för mig själv... Ni som kan det här: Är jag färdig nu med denna uppgift - och har jag därmed en data-disk där mina egna filer är (någorlunda) säkra vid ev. systemfel?
 27. Mellin

  USB-dongelproblem.

  Är det Logitech med unifying logga så ska det gå
 28. vertpre

  Extra partition - eller inte

  Du har högerklickat på Disk 0. Det är fel. Du ska högerklicka på Windows (C:) partitionen. Då får du upp alternativet "Krymp volym".
 1. Ladda in mer innehåll


×