Just nu i M3-nätverket
Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Filtyp - Öppnas med....

  Jag har ställt frågan till företagets support men har inte fått något svar än. Jag återkommer då jag får svar.
 3. De flesta skärmar klarar väl av Full-HD, men det är ju inte alltid som man har maximerade fönster. Själv brukar jag ha två fönster bredvid varandra, så jag är glad att nästan alla webbsidor numera anpassar sig till den aktuella fönsterbredden (som den här sidan).
 4. Tänkte först och främst på pc. vad är vanligast format ?
 5. Icloud

  Bara för att vara säker: Menar du att du inte kan skriva in godtyckligt ID när du är utloggad från iCloud (på bilden är du inte utloggad)? Prövat att avinstallera iCloud?
 6. Tänkte först och främst på pc. vad är vanligast format ?
 7. Today
 8. För det första så kan du använda CSS för att undvika scroll i någon riktning. För det andra så går det inte att svara på vad "de flesta skärmar" innebär för din hemsida, eftersom vi inte vet vad majoriteten av dina användare kör med. Beror på om du primärt vill tillgodose mobila användare eller stationära. För det tredje så kan du ju även ha flera format och servera det som bäst passar användarens skärm, men då blir det mer jobb.
 9. jag skulle vilja veta vilket format på bakgrund som är bäst utan att behöva scrolla sidled eller upp och ned och som ser bra ut på de flesta skärmar? m.v.h candy
 10. mobilt bankid

  Har själv valt att på resor ha med mig ICA-bankens kortdosa. För att på så sätt kunna beställa biljetter över internet. För Mobiltbank-Id finns inte till mina mobiler. De har ju varken Android, IOS eller Windows. Om Mobiltbank-Id fortfarande finns till Windowsmobiler ?
 11. Det måste slå hårt mot lönsamheten för MS att få den här typen av problem. För mig påminner W10 om Wankelmotorn. På mer än ett sätt.
 12. "Så dåligt att det knappt går att beskriva i ord", skrev PC för Allas chefredaktör Mikael Lindkvist om Windows 10-aktiveringen. Nu har många läsare hört av sig med liknande skräckhistorier.Läs hela artikeln här
 13. Det går märkbart långsammare, men jag upplever inte att det tar sju sekunder innan sidan visas, kanske innan alla banners och sånt laddats. Men innehåll upplever jag att man får upp snabbare än så.
 14. Jag testade nu och det tog också ungefär så lång tid, däremot brukar jag inte använda startsidan utan "all aktivitet" nu och i förra version "senaste inläggen" så jag vet inte hur det ändrat sig i samband med forumuppgraderingen och tiden efter. Men med 7 sekunder är det ju risk för att besökare tröttnar. Vad säger du, @felix?
 15. Yesterday
 16. mobilt bankid

  Galaxy A8 är bättre
 17. htaccess vs php routing vs mysql

  Okej har inte testat htaccess,hur är det med säkhet om man ta upp förfrågningan och lägga till egna get värden innan php körs då? Jag läst att fanns säkerhet luck vid sätt get, jag vill gärna sätt en sökväg till kontrollen (get) idag gör jag att systemet få söker själv upp sökväg till kontrollen i min mappstruktur. Jag tror att det går snabbare men ett minns är att jag förlorar automatiskt sökväg till kontrollen.
 18. mobilt bankid

  Om det är Samsung Galaxy A3 du menar så har jag en sådan, inköpt 2015, uppgraderad till 6.0.1. Denna är min första smartphone, bytte från en gammal pytteliten Ericsson och tyckte att jag köpte en jättestor en. Dock tycker jag numera att skärmen med sina 4,7 tum är i minsta laget; det är besvärligt att skriva text - det är svårt att träffa rätt bokstav - liksom publicera foton på Instagram. Inte minst när du är ute och reser tror jag att du har nytta av en lite större skärm.
 19. I inloggat läge verkar eforum, efter flytten till nya versionen av forumet, blivit rejält långsammare på att laddas. Det ovan ett utklipp av prestandan enligt firefox, cirka sju sekunder tog det att ladda eforums startsida. Någon som instämmer/upplever samma?
 20. Två frågor!!!

  1: Nja, med iteration påslaget kan det gå, se https://eforum.idg.se/topic/355491-cirkelreferens-i-excel/ 2: Formatera som tabell och Excel kommer fylla på med allt som är formler och format när du infogar ny rad.
 21. mobilt bankid

  Tack för alla tips, mycket lärorikt. Visst, jag är äldre, tack för tips om återanvändning av barnbarnens telefoner, god tanke, men jag är ju gammal tekniker så jag gillar ju också allt jag fått lära om roota etc. Om BankID kan jag ge ett exempel när jag i förra året var i Frankrike och såg lite handbollsmästerskap, Sverige gick vidare, måste köpa biljett via webben till fortsatt spel, fungerar utmärkt, måste verifiera betalningen via BankID, fungerar utmärkt. Även om min bank, vilket den inte gör, hade godtagit verifiering via BankID på fil så hade det inte fungerat. Reser man så blir det lite krångligare, särskilt om man är omodern och gammal. Funderar trots allt på ny mobil, kanske Samsung A3, vad tror ni om det?
 22. Definitivt knas med cachet!! Konstigt, vet att jag rensat tidigare men utan resultat. Men NU fungerar det! Tack!
 23. Kanske något knas med cache? Har du provat att stänga av cache i din browser?
 24. Två frågor!!!

  Hej! Har två frågor som jag försöker klura ut utan att använda mig av VBA. Fråga 1: Kan man på ett enkelt sätt kopiera ex. A1 till B1 NÄR A1 ändras och sedan sparas detta i B1 om A1 tas bort. Fråga 2: om jag har en tabell 3 rader och 3 kolumner som start. När den tredje raden är ifylld vill jag att excel skapar en ny rad med alla funktioner men utan texten. Tackam för svar;)
 25. mobilt bankid

  Swedbank gick över till MasterCard för flera år sedan. Jag betalar räkningar regelebundet som aldrig behöver hjälp från min mobiltelefon för att godkännas. Men som sagt jag använder deras dosa.
 26. mobilt bankid

  3D-secure innebär lite olika grepp från de olika bankerna. Det är ett extra lager som en bankdosa eller bekräftelse via bankid eller kanske även SMS? Fast det senare har jag inte sett. De två betalkort jag har använder bankid då ingen av de två bankerna har bankdosa. Och jag väljer aktivt bort banker som kräver bankdosa då jag anser det vara en besvärlig lösning. OT: Det där med 3d-secure. Det är en chimär. Det är inte ett krav din bank kan ställa på en handlare, att det ska användas. Det innebär kanske iofs att sidan du köper på kan ses som säker men det är inget problem att hitta sidor på nätet som tar färre uppgifter av "kortägaren" slut OT
 27. Hej, behöver lite hjälp att förstå! Jag håller på att snickra ihop en webbsida som ligger lokalt på en Win10 under inetpub/wwwroot. Datorn har 2 konton - ett admin (jag) och ett user. När jag snickrar går jag in på adminkontot och redigerar filer och bilder där. Och från början har jag kunnat se de ändringar jag gjort genom att starta IE och gå in på 127.0.0.1. Men på senare tid har detta slutat att fungera - ingen ändring visar sig i IE, jag blir tvungen att logga in på det andra kontot (user) och DÄR starta IE och se ändringarna!! Fattar inte vad som hänt! Ändringar jag gjort sparas i adminkontot men visas inte i IE. Jag använder Atom som editor (html,js,css) och Gimp2 och kör båda program som administratör.
 1. Load more activity
×