Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. Jag ska prova ladda ner ett memtest på usb stickan och pröva det! Har gjort ett minnestest från biosmenyn men där ser man ju inte resultatet förns man startar datorn så de blir svårt.. Borde inte vara nått fel på installationsfilen, laddade ner den från microsofts hemsida via ett verktyg där. Har bränt ut filen på en dvd skiva nu som jag ska pröva med 👍
 3. Något fel med installationsfilen och eller USB-minnet? Prövat annan fil, prövat annat minne?
 4. Det här är alltid svårt. Ladda hem exempelvis memtest86+ och kör igenom minnet, se om den klarar det. Kanske ladda hem Linux-dist på en USB-sticka och se om det vill köra.
 5. Jag har försökt med att installera om windows från ett usb minne, problemet är ju att den fryser innan själva installations programmet hinner starta.. Det var därför jag provade med en annan hd med samma resultat. Tror du att de funkar om jag installerar windows på en annan hårddisk och startar med den?
 6. Uppgraderat skriver du. Bytt moderkort, processor osv. Har du installerat om Windows? Windows kan bli mycket upprört över stora hårdvaruändringar. Mycket kan klaras av men ibland går det inte.
 7. Tråkigt att höra. Inget mer att föreslå tyvärr.
 8. Det brukar gå bra att göra det på samma sätt som du gjorde för din Filmer-mapp men du ser till att flytta dem till en undermapp på D : och inte högst upp i mappträdet. Skapa mappen innan flytten.
 9. Ja, det är ju inte jag som hittat på att de ska finnas på OneDrive också, utan det gjorde Microsoft utan min vetskap. Jag har Office 365 Personal sedan tidigare och där ingår lagring av filer, totalt 1 TB. Men var det inte på gamla dator. Klåfingrigt tycker jag. Men jag kan acceptera att ha det som automatisk backup eftersom det inte kostar mig något extra. Däremot är jag angelägen om att kunna lagra mina dokument och bilder på D-disken istället för på C-disken. Går det inte bara att ändra sökvägen för filerna i Egenskaper för typ Bilder från C:\Users\ann-c\OneDrive\Bilder(NyaiPhone) till D:\Users\ann-c\OneDrive\Bilder(NyaiPhone) och sedan välja OK eller Flytta. Vad är det för skillnad på de alternativen?
 10. Denna lösning fungerar inte, åtminstone inte med denna: https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/kablar-adaptrar/usb/usb-kablar/adapter-usb-a-till-usb-c-p69452
 11. Japp, det blev sådana! Med krympslang som "distans".
 12. Åh, här har vi hamnat i ett moment 22 tror jag. Windows ser att det under D ligger systemkataloger som du som användare inte får flytta. Dvs registerhack kan krävas. Men om du testar och sätter det manuellt till en godtycklig sökväg, c:/users/dinanvändare/filmer, och väljer att INTE flytta med filer. Kanske? Dina övriga dokument, de verkar ligga på one-drive, att du backar upp dem dit. Om du vill fortsätta med det så är det snarare onedrive-mappen du ska flytta från C till D.
 13. Har kollat länkarna. Jag ser inte att jag kan göra något där. Får avsluta nu, och tacka för att Du ställt upp.
 14. Men om jag struntar i mappen med Filmer, kan jag på något sätt flytta Dokument och Bilder så de ligger på D istället för på C?
 15. Rätt sökväg dyker upp när jag väljer Återställ standardvärden. Men när jag trycker på OK så får jag detta felmeddelande:
 16. Sorry, såg inte din fortsättning först. Registerändring verkar komplicerat. Men systemåterställning innebär väl att jag tappar i stort sett allt jag installerat på datorn sedan 19 juli typ bl.a. Office?
 17. Pröva med Återställ standardvärden. Om det inte funkar så är det något av detta som gäller:
 18. Nä, jag reserverade mig med ett ”nästan”. Mail i mailprogram och synkat molndata kommer man dock åt. Sparade lösenord i webbläsaren är svårare att utläsa. Många ordningssamma sparar tyvärr( bra när jag ska rädda data från havererad dator) sina inloggningar i ett samlingsdokument. Gärna på skrivbordet.
 19. Hej, jag har uppgraderat en dator med följande komponenter. - intel core i7 9700F 3GHz LGA 1151 socket - Asus prime Z370-P ll - corsair vengeance 8gb ddr4 Datorn startar upp fint tills windows 10 loggan börjar snurra ( prickarna) där fryser datorn och ingenting går att göra. Har provat att byta plats på ram minnet samt provat ett annat, samma fel. Har provat ett nytt moderkort, samma fel Har provat en ny hårddisk, samma fel Har kollat i bios så att alla komponenter finns med och de gör dom. Har provat att starta om datorn 3 gånger i rad för att komma till advanced boot men den fryser innan jag kommer dit. De ända som återstår som jag inte kan prova nån annan stans är processorn. Vore konstigt om den gått sönder, finns inga piggar eller dylikt på den. Har haft esd armband på mig hela tiden. Någon som har nått tips? Mvh
 20. Det verkar inte gå att göra det utan man måste in i registret och ändra enligt https://superuser.com/questions/1043594/win10-accidentally-moved-my-downloads-folder-to-d-cant-seem-to-revert-or-c Ett annat alternativ kan vara att göra en systemåterställning till senaste återställningspunkten innan mappändringen gjordes för ett par dagar sen.
 21. Ja visserligen, men man kommer t ex inte åt filer som ligger i Microsofts moln (mejl, OneDrive) lika lätt när man inte är inloggad på Microsoft-kontot.
 22. Lösenord är väldigt begränsat skydd om datorn blir stulen. Om inte disken är krypterad kommer man åt nästan all data från den på någon minut utan specialprogram eller verktyg. Lösenord är dock bättre än inget.
 23. Om du högerklickar på D : och väljer Egenskaper: Kan du då välja en annan plats för dina filmer?
 24. HansErik, det är just styrningen av t.ex. dokument och bilder till D, som jag inte fixar!
 25. Hur menar du Monshi? Varken Mina dokument eller Bilder ligger på D, där jag vill ha dem. Och det är de som tar plats och inte ska vara kvar på C:, som jag behöver till program och sånt. Om jag tittar på "Dokument"mappens egenskaper under Den Här datorn pekar den på C:\Users\ann-c\OneDrive\Documents. Samma sak för Dokument på OneDrive-molnet. När det gäller Bilder är motsvarande sökvägar för Den här datorn C:\Users\ann-c\OneDrive\Bilder(NyaiPhone) och för OneDrives Bilder lika, dvs C:\Users\ann-c\OneDrive\Bilder(NyaiPhone). Jag hann ju föra över många dokument från mitt USB med kopior av både bilder och dokument bl.a. så jag ser att redan är hårddisken C fylld med ca 163 GB av möjliga 254 GB. Så svaret på din fråga när nej, mapparna är inte där jag vill på D utan är kvar där de fanns när jag packade upp datorn för några dagar sedan.
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...