Hoppa till innehåll

Foto

Koppla ljud till tv!


  • Vänligen logga in för att kunna svara
22 svar till detta ämne

#1 Lindacharlotta

Lindacharlotta

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 294 inlägg
  • Ort:Malmö

Postad 27 oktober 2002 klockan 22:10

Undrar om någom skulle kunna hjälp mig...Jag har kopplat datan till TV, men vet inte hur jag får över ljudet från datan till tv. Har köpt sladd men vet inte hur man kopplar..Trodde det bara var att koppla in....Men det var det tydligen inte, eller?


#2 ns

ns

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 200 inlägg
  • Ort:Göteborg

Postad 27 oktober 2002 klockan 22:17

Du kan inte koppla ljudet till en förstärkare då? Annars borde du kunna använda en scartkontakt där du kopplar in både ljud och bild från datorn (http://www.clasohlso...322399_BXw2.jpg)

Men jag rekommenderar ändå att du kopplar via stereon om du har möjlighet eftersom det säkerligen ger bättre ljud.

/Niklas


#3 Lindacharlotta

Lindacharlotta

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 294 inlägg
  • Ort:Malmö

Postad 27 oktober 2002 klockan 22:29

Jag ju redan kopplat bild till TV, och har redan köpt en ljudsladd..Så därför känns det som jag vill försöka lösa det först och främst på det sättet...Har kopplat alla sladdar, men är osäker var jag sätter in ljud-sladden i datan....? Ska den bytas ut med högtalarna?
Envis tjej....!


#4 ns

ns

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 200 inlägg
  • Ort:Göteborg

Postad 27 oktober 2002 klockan 22:39

Aha, det är på datorsidan du har problem. Du kopplar helt enkelt in den på line-out på ljudkortet. Det är sannolikt där du har datorhögtalarna idag ja.

/Niklas


#5 Lindacharlotta

Lindacharlotta

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 294 inlägg
  • Ort:Malmö

Postad 27 oktober 2002 klockan 22:48

Hm, okej det lät vettigt. Men var gör jag det..Är det på kontrollpanelen/Ljudenheter? Var hittar jag sedan line-out?´



#6 ns

ns

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 200 inlägg
  • Ort:Göteborg

Postad 27 oktober 2002 klockan 22:55

Nä, alltså det är kontakten på ljudkortet där du sätter in ljudsladden.

Hur har du kopplat nu?

/Niklas


#7 Lindacharlotta

Lindacharlotta

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 294 inlägg
  • Ort:Malmö

Postad 27 oktober 2002 klockan 23:00

Ok, nu har jag dragit ut mina högtalare på datan och pluggat i ljudsladden där...Var sitter kontakten på ljudkortet...? Är ej så teknisk kunnig, som du nog hi,hi märker......


#8 ns

ns

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 200 inlägg
  • Ort:Göteborg

Postad 27 oktober 2002 klockan 23:11

:o)
Kontakten på ljudkortet är just där du pluggat in sladden nu, alltså där högtalarna satt innan.

Var sitter sladden i andra änden, alltså på tvn?

/Niklas


#9 Lindacharlotta

Lindacharlotta

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 294 inlägg
  • Ort:Malmö

Postad 27 oktober 2002 klockan 23:21

Ja, precis..Det stämmer på TV..Det är datan som jag är osäker på..Kontakten på datan är grön..Alltså högtalarkontakten tar jag ut och sätter in ljudsladden...Man behöver inte göra några speciella inställningar, eller??


#10 ns

ns

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 200 inlägg
  • Ort:Göteborg

Postad 27 oktober 2002 klockan 23:25

Grön brukar stämma och du ska inte behöva göra några särskilda inställningar på datorn. Däremot kanske du måste ställa in på TVn var ifrån den ska ta ljudet.
Har du videokanalen på på TVn? Får du någon bild?
Var har du kopplat in ljudsladden på TVn?

/Niklas


#11 Lindacharlotta

Lindacharlotta

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 294 inlägg
  • Ort:Malmö

Postad 27 oktober 2002 klockan 23:32

Bild har jag..För jag tittar på film men har då datorljud...Där jag satt i kontakterna i TV är det markerat vitt och rött..Precis sanmma färg som sladdarna hr. Så det borde jag inte kunna göra fel på.Man kanske måste göra några speciella inställningar på Tv då??


#12 ns

ns

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 200 inlägg
  • Ort:Göteborg

Postad 27 oktober 2002 klockan 23:36

Ja, sannolikt är det någon inställning som måste göras på TVn. Du har inte en stereo i samma rum? Isåfall kan du ju koppla in kablarna där istället och få ut ljudet den vägen. Jag har aldrig testat att koppla in ljudet direkt i TV'n så jag kan tyvärr inte hjälpa dig där mer än genom att tipsa om scartkontakten jag tipsade om tidigare. Då borde det funka.

/Niklas


#13 Lindacharlotta

Lindacharlotta

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 294 inlägg
  • Ort:Malmö

Postad 27 oktober 2002 klockan 23:39

Jag får kolla igenom min TV...Men tack för hjälpen, nu vet jag iallafall att jag är på rätt spår...
Jag får prova lite själv, annars kan man som du sa koppla till stereo..
Tack för du hi, hi stod ut med mig!!


#14 ns

ns

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 200 inlägg
  • Ort:Göteborg

Postad 27 oktober 2002 klockan 23:43

Vad gör man inte för att glädja en stackars hjälplös flicka en sen söndagskväll ;o)

/Niklas


#15 Jakob Nanneson

Jakob Nanneson

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 593 inlägg

Postad 28 oktober 2002 klockan 00:21

Blev lite intresserad av er konversation... :)

Är det så att det du hör i dina datorhögtalare är det du vill höra i tv-n? Men när du byter sladd så hänger inte ljudet med?

Det ska inte vara några problem att koppla en sladd från högalarutgången (line-out) och tvn (röd-vit).


#16 Lindacharlotta

Lindacharlotta

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 294 inlägg
  • Ort:Malmö

Postad 28 oktober 2002 klockan 00:25

Ja, precis!!Det är det där line-out, som jag inte hänger med på..Jag tar ut min högtalatsladd och sätter i ljudsladden och sedan i TV(vit, röd). Men måste man göra några speciella inställningar....?När jag gör det , kommer det inget ljud alls.....?


#17 Jakob Nanneson

Jakob Nanneson

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 593 inlägg

Postad 28 oktober 2002 klockan 00:34

eForum fungerar riktigt krassligt för mig, ibland kommer jag in, ibland inte.

Jag tycker det låter riktigt mysko.

Eftersom du hör det rätta i datorhögtalarna borde de gå att koppla vidare ljudet till tvn. Line-out är samma som där du sätter sladden till högtalarna, om du får ljud från högtalarna får du även ljud i andra kablar du stoppar in. Och eftersom du verkar ha pluggat in det hela i tvn på rätt sätt så verkar det vara tvn som vill ha något. Du får väl ljud på andra tv-kanaler?

Mysko.


#18 Lindacharlotta

Lindacharlotta

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 294 inlägg
  • Ort:Malmö

Postad 28 oktober 2002 klockan 00:37

Jadå, det är inga problem...Men man kanske ska ställa in TV på nått sätt?


#19 Jakob Nanneson

Jakob Nanneson

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 593 inlägg

Postad 28 oktober 2002 klockan 00:38

Vad har du för någon TV? Gammal eller ung? Sony eller något annat? :)


#20 Lindacharlotta

Lindacharlotta

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 294 inlägg
  • Ort:Malmö

Postad 28 oktober 2002 klockan 00:40

Har precis köpt ny Samsung...Så det borde ju inte vara några problem tycker man...Där finns utmarkerat vitt och rött var jag ska stoppa in ljudsladdarna...





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 
 

Senaste trådarna

 

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket