Hoppa till innehåll

Foto

Hur kollar man sin IP adress???


  • Vänligen logga in för att kunna svara
40 svar till detta ämne

#1 City

City

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 69 inlägg

Postad 21 september 2002 klockan 21:21

Vet att det är en lite dum fråga, men jag har glömt hur man kollar det...


#2 Kristianstad

Kristianstad

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 948 inlägg

Postad 21 september 2002 klockan 21:24

http://www.whatismyip.com/
/ Kristoffer
Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.


#3 City

City

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 69 inlägg

Postad 21 september 2002 klockan 21:27

Tack!! Ganska logiskt när allt kommer omkring



#4 Thomas Tydal

Thomas Tydal

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 408 inlägg
  • Ort:Västerås

Postad 21 september 2002 klockan 21:35

Eller http://www.tydal.nu/...ty/whoami.phtml för lite mer information.



#5 Anp

Anp

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 992 inlägg
  • Ort:Rönnäng

Postad 21 september 2002 klockan 21:37

Mycket intressant, Thomas. Men ingen IP-adress nånstans... ;)

\\Anp



#6 NoiseKiller

NoiseKiller

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 4 638 inlägg
  • Ort:Borås

Postad 21 september 2002 klockan 21:42

Ingen IP men däremot vilken station du kommer ifrån. :)

:: NoiseKiller, för en tystare datormiljö ::



#7 Kristianstad

Kristianstad

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 948 inlägg

Postad 21 september 2002 klockan 21:43

Alltid lika roligt att komma till din sida, Thomas. Den är oändlig! Hur många sidor har du egentligen på den?

/ Kristoffer
Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.


#8 Thomas Tydal

Thomas Tydal

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 408 inlägg
  • Ort:Västerås

Postad 21 september 2002 klockan 21:46

> Men ingen IP-adress nånstans... ;)
Hmm... Just ja, glömde bort att min ip inte resolvar så då visar den ju ip som hostname. Nåja, det är ju lätt fixat...



#9 NoiseKiller

NoiseKiller

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 4 638 inlägg
  • Ort:Borås

Postad 21 september 2002 klockan 21:48

Jösses - snabbare än kvickt en lördagskväll. ;)

:: NoiseKiller, för en tystare datormiljö ::



#10 Thomas Tydal

Thomas Tydal

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 408 inlägg
  • Ort:Västerås

Postad 21 september 2002 klockan 21:59

> Hur många sidor har du egentligen på
> den?

Det är så många att jag har tappat räkningen själv. Men jag har börjat skapa en innehållsförteckning nu där målsättningen är att allt ska finnas med, men så är inte fallet än. Exempelvis är inte den här sidan där man ser info om sig själv med. Innehållsförteckningen finns här: http://www.tydal.nu/se/index/
Sedan har jag också lagt upp en statistiksida som visar de mest besökta sidorna på webbplatsen: http://www.tydal.nu/se/stat.html



#11 Starre

Starre

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 019 inlägg
  • Ort:Linköping

Postad 21 september 2002 klockan 21:59

Skoj sida du hade. Det piano som du hade bild på, det är händelsevis inte ett Yamaha Clavinova CLP950?


#12 Thomas Tydal

Thomas Tydal

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 408 inlägg
  • Ort:Västerås

Postad 21 september 2002 klockan 22:01

Jo då, det är mycket riktigt CLP-950.



#13 Starre

Starre

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 019 inlägg
  • Ort:Linköping

Postad 21 september 2002 klockan 22:04

Okej. Då kan jag lika gärna passa på att fråga:

Har du den inkopplad till datorn? Jag har själv en CLP-950 och funderar på hur man ska göra. Instruktionsboken ger inte tillräcklig vägledning.


#14 Thomas Tydal

Thomas Tydal

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 408 inlägg
  • Ort:Västerås

Postad 21 september 2002 klockan 22:10

Ja, både ljud- och midi-mässigt. Jag antar att det är midi du är intresserad av. För det så behöver du ett midi-interface i datorn. Det brukar följa med på de flesta ljudkort i form av en joystickport. För att ansluta pianot behöver du då en speciell midikabel med joystickkontakt i ena änden som säljs i datorbutiker. När du anslutit den kan du med ett sequencerprogram i datorn lagra det du spelar på pianot i form av noter, samt även spela upp midifiler (förslagsvis då sådana med endast piano) på digitalpianot.



#15 Starre

Starre

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 019 inlägg
  • Ort:Linköping

Postad 21 september 2002 klockan 22:17

Ja, både ljud- och midi-mässigt


Vad innebär ljudmässigt då?

När du anslutit den kan du med ett sequencerprogram i datorn...


Finns det några sådana program som är gratis?


#16 Thomas Tydal

Thomas Tydal

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 408 inlägg
  • Ort:Västerås

Postad 21 september 2002 klockan 22:27

Aux out på pianot till line in på datorns ljudkort. Fast i mitt fall går det via mixerbordet. Det innebär att du i datorn kan spela in ljudet från pianot. Då är det alltså inga noter som spelas in.

Fördelen med midi är att då spelas inget ljud in utan bara noter. Dvs, du kan spela en liten melodi på pianot och spela in den i datorn. Sedan när du vill lyssna på den kan du välja att du kanske vill att det ska spelas upp med en flöjt istället, eller kanske att det ska transponeras några tonsteg. Såna saker kan du alltså göra i efterhand när du har spelat in via midi. Du kan också välja att behålla melodin och sedan spela in exempelvis en basgång, på en ny kanal i datorn, och på så vis bygga upp en hel låt genom att spela in ett instrument åt gången.

Det enda gratisprogram jag kommer på just nu är Winjammer, som hmm... dagen till ära verkar ha en icke-fungerande webbplats. http://www.winjammer.com/

Men du borde nog kunna få tag i nån lite äldre utgåva av Cubase till billig penning. Hör med Musikbörsen!



#17 Starre

Starre

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 019 inlägg
  • Ort:Linköping

Postad 21 september 2002 klockan 22:33

Okej. Det pianostycke som jag lyssnade till på din hemsida misstänker jag är inspelad utan MIDI?

Är det olika kablar för MIDI- och ljudinspelning?


#18 Anp

Anp

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 992 inlägg
  • Ort:Rönnäng

Postad 21 september 2002 klockan 22:40

Mina vänner..
Jag ogillar att bryta in mitt i debatten, men den har flaxat ganska långt bort från Internetuppkopplingar.

\\Anp - Moderator



#19 Starre

Starre

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 019 inlägg
  • Ort:Linköping

Postad 21 september 2002 klockan 22:42

:) Jo, det kan man nog lugnt säga att den har...

Har du möjlighet att bryta loss de senaste inläggen till en egen tråd?


#20 Anp

Anp

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 992 inlägg
  • Ort:Rönnäng

Postad 21 september 2002 klockan 22:49

Tyvärr inte.
Men jag tycker vi ger Thomas chansen att besvara din senaste fråga.
Därefter bör ev. fortsättningsdebatt läggas i ett musikforum.

\\Anp






0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 

Senaste trådarna

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket