Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket
Foto

Organisering av filer i Pinnacle studio 14


 • Vänligen logga in för att kunna svara
1 svar till detta ämne

#1 filmtajm

filmtajm

  Nykomling

 • Medlemmar
 • Pip
 • 5 inlägg

Postad 19 mars 2017 klockan 15:23

Hej,

Jag behöver hjälp med inställningar/organisering av filmfiler från Pinnacle Studio 14.

 

Jag har Pinnacle filer lite överallt i datorn dels i Dokument/Pinnacle Studio/My Projects/Min film, dels en Pinnacle fil som heter Min film och dels en mapp som också heter Min film som innehåller mappar som heter workgroup, obj, settings etc, (Se bifogad skärmklipp dokument)

Likaså finns det ytterligare en mapp som heter My discimage som är tom under Dokument/Pinnacle Studio/My discimage

 

Sedan har jag även ytterligare en mapp som heter Pinnacle som ligger under delade Dokument, i Dokument/Pinnacle/ med mappar som heter Logs, Programfiles etc (Se bifogad skärmklipp Dokument Pinnacle)

 

Under filmer har jag sedan tre mappar,

Delade filmer, en mapp som heter Pinnacle, här ligger systemfiler troligtvis, då de heter Alpha magic, Backgrounds, Buttons, Menues etc

Sedan har jag en mapp till under Delade filmer som heter Pinnacle studio, med en mapp som heter Mina favoritmappar som dock är tom.

 

Under Mina filmer har jag dels mina egna importerade filmer, dvs råfilmer samt en mapp som heter Video_TS

Sedan har projektfilerna med olika namn med Pinnacle loggan, sedan har jag en mapp med samma namn som projektfilen som innehåller workgroup, obj, settings etc. Dessa är troligtvis systemfiler, kan de sparas på ett annat ställe än där själva projektfilen sparas?

Sedan har jag ett antal lösa filer, en del indexfiler, som är vita med ändelser såsom avi, scn, xp cos2, avi A som jag inte vet vad jag skall göra med.  

 

Tacksam för hjälp

 

Bifogad fil(er)#2 Flyfisherman

Flyfisherman

  Fritidsfiskare

 • Moderatorer
 • 10 106 inlägg
 • Ort:Östersund

Postad 26 mars 2017 klockan 10:00

Jag har flera diskar i min och har ställt in så att renderingar och färdiga filmer sparas på en disk i separata undermappar i en särskild mapp och projekt filer med allt tillhörande  i en annan mapp med dess undermappar.

Har man en SSD plus en hårddisk är det bra att ha dom stora tunga filmerna och bilderna på hårddisk, medan programmet och dess cache filer ligger på SSD,

På så sätt fick jag också lite bättre organiserat var mina färdiga resultat och annat låg.

 

Nu har jag sedan en tid tillbaka inte längre Pinnacle Studio installerat på min dator (har Adobe Premier) så jag kommer inte ihåg har man ändrade, men titta i programinställningarna. Kom ihåg att ändrar du sökvägar så kommer den inte att hitta befintliga filer när du startat om programmet.

Så ett tips är ju då i så fall att först skapa en ny mapp på vald disk och sedan kopiera från den gamla och testa - innan du tar bort något.

 

Och att endast ha programmet installerat på systemdisken där Windows ligger och allt annat egenproducerat material som är viktigt på annan disk gör ju att detta inte påverkas om man måste ominstallera sin Windows partition med ominstallation av alla program där allting då kan försvinna.

Naturligtvis skall man göra kontinuerlig backup, så har man ju sina viktiga filer sparade ifall olyckan är framme och en disk går sönder tex.

Mvh


0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Hetast just nu


 

Senaste trådarna

pc för alla Senaste nytt


Aktuella jobb

Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
Beställ brevet här
PC för Alla-nätverket