Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket
Foto

Gamla spel på win 10

command & conquer zero hour

  • Vänligen logga in för att kunna svara
6 svar till detta ämne

#1 svewik

svewik

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 223 inlägg
  • Ort:Örebro

Postad 5 mars 2017 klockan 13:49

Hej.

Jag har installerat den gamla Command & Conquer "Zero Hour" på min nyare dator, men har inte kunnat starta den. Jag får meddelande om tekniskt fel, men kan inte tro detta eftersom den har bättre grejer än den gamla.

Någon som kan tolka loggen från FRST ?

 

En installation av Medal of Honor Startar inte heller.

Bifogad fil(er)

  • Bifogad fil  FRST.txt   33,24K   2 Antal nerladdningar
  • Bifogad fil  Addition.txt   55,76K   3 Antal nerladdningar

Redigerat av svewik, 5 mars 2017 klockan 14:23.


#2 Cecilia

Cecilia

    Beroende

  • Huvudmoderator
  • 91 392 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 5 mars 2017 klockan 16:49

Med tanke på innehållet i loggboken (rubriken System errors) verkar spelet använda sig av kopieringsskyddet SafeDisc (Secdrv.sys) från Macrovision och det är tydligen inte kompatibelt med Windows 10:

https://answers.micr...ad-6b1ce61d40d4

https://www.howtogee...-8-7-and-vista/ som innehåller några tips



#3 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 9 698 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 5 mars 2017 klockan 17:18

Hej,

 

Vissa av dessa äldre spel kräver en CD-skiva med originalet i datorns CD/DVD läsare och ibland är det så illa att CD-läsarens enhetsbokstav måste vara D:

Har man ingen sådan ens, finns det ett program som heter No-Cd (ja det är lagligt) och det blir en virtuell CD som spelet ifråga tror att det körs från.

 

Men i detta fall så som du beskriver verkar detta inte vara fallet.

Vi börjar med Command & Conquer "Zero Hour"

Kolla in första inlägget i denna tråd: https://linustechtip...sal-fix-thread/

Du kan också prova att köra spelet i Windows XP 2 kompatibilitetsläge, men du får räkna med att det i så fall måste köras  i Windowsläge (en mindre ruta och inte full skärm).

 

Medal of Honor

Har du ett Nvidia grafikkort  så kanske physx är problemet

se detta: http://answers.ea.co...ne/td-p/1024708

samt denna tråd: https://windowsforum...l-grrrrrr.5953/

Övriga tips till spelet: http://www.moddb.com...aphics-in-mohaa

 

Mvh :(



#4 svewik

svewik

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 223 inlägg
  • Ort:Örebro

Postad 5 mars 2017 klockan 21:06

Tack !

Ovanstående för Command & Conquer "Zero Hour" funkade.

 

Försökte även med att avinstallarera physx och reparera MoHa. Men inget händer efter "User account control".



#5 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 9 698 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 5 mars 2017 klockan 23:00

Hej.

 

Roligt att 50% av tipsen fungerar för dig åtminstone.

Försökte även med att avinstallarera physx och reparera MoHa. Men inget händer efter "User account control".

Går det inte ens att klicka och svara Ja på frågan?

 

Se om du kan åtgärda detta genom att köra systemfilsgranskaren i felsäkert läge och annars kan du prova att avinstallera detta från just Felsäkert läge.

Se:Guide - SystemFileChecker (SFC) i felsäkert läge på Windows



#6 svewik

svewik

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 223 inlägg
  • Ort:Örebro

Postad 6 mars 2017 klockan 09:47

 

 

Går det inte ens att klicka och svara Ja på frågan?

Jo. "User account control" släcks när man klickar på Ja. Men inget händer därefter.


Redigerat av svewik, 6 mars 2017 klockan 09:48.


#7 svewik

svewik

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 223 inlägg
  • Ort:Örebro

Postad 6 mars 2017 klockan 14:33

 systemfilsgranskaren hittade inget.

 

Menar du att avinstallera MoHa från felsäkert läge? Vad skulle det hjälpa med?






0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Hetast just nu


 

Senaste trådarna

pc för alla Senaste nytt


Aktuella jobb

Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
Beställ brevet här
PC för Alla-nätverket