Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Router funktionalitet


medlem1981

Rekommendera Poster

Allt är väl mål för hacking, i så fall... det du ska se till är att ditt WiFi är krypterat (men inte med WEP) och det brukar vara bra att ändra inloggningsuppgifterna till routern. Skriv upp dessa på en lapp du tejpar fast på routern.

(Ev. "hot" torde komma utifrån och inte via någon du släppt in i bostaden)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Stefan Eklinder

Routern påminner om modellen jag hade tidigare.

 

Hängde sig stup i ett när du surfar och tankar hem mycket. Visade sig ha för liten kapacitet för mina ändamål. Fungerar kanske bättre för dig?

 

Brandvägg finns inbyggd i routern. Vill minnas att det finns inställningsmöjligheter för det i routerns inställningar. Du får logga in på routern, så lär du upptäcka det där.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Numera brukar routrar vara inställda på en bra säkerhetsnivå när det gäller det trådlösa nätverket, men det är viktigt att man ändrar det lösenord som används för att logga in på routern som Mikael63 skrev samt ser till att uppdatera till senaste firmware-version (den inbyggda programmet i routern) enligt anvisningarna i manualen och/eller på tillverkarens webbplats eftersom det kan finnas kända säkerhetshål i gamla versioner och då kan routern hackas.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...