Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Varning!


torpet12

Rekommendera Poster

Jag har i många år använt mig av Web of Trust som varnar för webbsidor med dåligt rykte. Programmet stödjer många webbläsare bl. a. IE som jag hittills använt mig av. Dock inte Edge som följer med Windows 10. Finns det något alternativ till WOT?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Enligt "site-rater" stödjer Edge WOT och andra "extensions" i och med Anniversary Update av Windows 10. Se det näst sista inlägget här:

https://www.mywot.com/en/forum/58220-mywot-for-windows-10-s-edge-browser

 

Har du Windows 10 version 1607, dvs Anniversary Update, kan du ju kolla. Jag kan inte göra det eftersom jag inte använder Edge utan IE och inte heller har fått, eller laddat ner, Anniversary Update. Jag har alltså fortfarande Windows 10 version 1511.

 

Det är förstås inte säkert att "site-rater" har rätt. Något alternativ till WOT känner jag inte till.

 

Edit

Hade glömt ett kommatecken.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

torpet12 är medveten om att det finns andra webbläsare. Det skriver han ju i sitt, hittills enda, inlägg. Men nu vill han använda Edge och eftersom han hade sett att Edge inte stödjer tillägg var frågan: "Finns det något alternativ till WOT?" Känner du till något som Edge kan förmodas stödja?

 

Fast när jag tänker efter så skulle ju detta tillägg också vara en extension och eftersom Edge i W 10 v1511 inte stödjer några tillägg alls så skulle inte heller alternativet fungera.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...

Normalt använder jag Edge men sedan jag blivit lite mer bekant med min nya dator har jag upptäckta möjligheten att med ett enda klick gå över till IE. IE stöder ju WOT. Är det möjligt att göra så och köra WOT vid surfning i "okända vatten".

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja visst kan du göra så. Microsoft tillhandahåller ju båda webbläsarna i sin senaste version av Windows 10, v 1607, som nu även jag har.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu har jag provat. Lite tålamod krävs dock. Först välja IE, sedan kolla webbsidan ifråga och därpå återvända till Edge för att ev. kunna lägga in den i favoritraden i Edge senare. Men hellre det än gå i någon slags "fälla". 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har använt lite fram och tillbaka, men visst kan kanske det vara lite missvisande, inte alls säkert att alla "säkra" sajter är att lita på, hur vet man att alla "privatpersoner" verkligen vet vilka som är okej, eller om man bara godkänner en sajt som okej i WOT bara för att det ska se säkert ut, och vem bestämmer var gränsen mellan säker och mindre säker ska dras?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är ingen expertkontroll som görs när en sida markeras som säker, om sidan är säker idag så behöver inte det innebära att den är det imorgon eller om en vecka. Har inte kollat så noga hur länge sid-bedömningarna ligger kvar men antagligen ganska länge.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Håller med, men kan ju räcka med att ett x antal personer med vilja bedömer en viss sida som säker, fast den inte alls är säker, falsk säkerhet, bara för att dom anser det , lika många andra kan ju ha märkt att denna sajt innehåller både det ena och andra med dåligt innehåll, men gör ingen negativ bedömning, då blir sajten felbedömd och får grönt ljus.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om en webbplats/företag missköter sig kan betyget i WOT snabbt ändras. När Iobit blev påkomna med att ha kommit över (stulit) databasen till Malwarebytes Anti-Malware så gick de från grönt till rött på mindre än ett dygn.

 

Så länge som det inte finns något bättre tänker jag fortsätta använda WOT. McAfee hade (har?) ett liknande tillägg där de påstods kontrollera webbplatserna men det var (är?) uruselt eftersom de grönmarkerade webbplatser där det fanns skadliga program.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...