Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Onedrive förvirringWindows 10


Akki

Rekommendera Poster

I andra inlägg har jag beskrivit problem med strukturen gällande Utforskaren och det träd den skapar - när jag aktiverar OneDrive i syfte att komma åt några dokument på min Ipad Air2 och Office 365 får jag bl.a alla mina foton (97 GB) i en mapp under "Files"/Bilder på paddan TROTS att jag avmarkerat detta i OneDrives konfigurering.....På denna nivå finns mycket riktigt också Dokument(rätt) och Anteckningsbok för Åke (vet ej varför). Under Dokument på paddan stämmer mapparna och underliggande filer men var bilderna kommer ifrån vet jag inte...det är som sagt avmarkerat (se bilaga).

Mappen Bilder finns i trädet på C:\ men på ett sådant ställe att OneDrive inte skall synka eller.... :(

 

Här har också Windows lagt upp 2 mappar som inte skall ligga under OneDrive utan enbart under Användare men jag är rädd för att om jag flyttar tex Outlookmappen dit den skall ligga tappar jag länken och Outlook slutar fungera. Varför blir det på det här sättet?

 

Kan vi reda ut detta?

 

Åke

post-59320-0-00003800-1472705142_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Högerklicka på de två mapparna där det står Outlook-filer och välj Egenskaper. Vid rubriken Plats står det deras egentliga sökväg.

 

När det gäller Bilder kan det väl vara så att du har inaktiverat synkroniseringen i OneDrive för den mappen men det innebär inte att filerna samtidigt togs bort från Microsofts server. Logga in på OneDrives webbsida och ta bort bilderna där.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Plats har jag inte....

Men väl sökväg under Egenskaper

 

Varför under OneDrive?

 

Okej, Plats rubriken är där men inte på den level jag förväntade mig.

Hur som helst, kan jag flytta bort dessa utan att FSX/Outlook kraschar?

Tror inte det?

 

Jag vill bara att OneDrive skall ladda upp några word och excel dokument...inte 100GB bilder och installations filer!

 

Åke

post-59320-0-37526400-1472755205_thumb.jpg

post-59320-0-00517300-1472755212_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

När det gäller att konfigurera vilka mappar som OneDrive ska synka: http://www.howtogeek.com/222817/how-to-configure-onedrive-to-sync-only-certain-folders-in-windows-10/

Filer som du inte vill ska synkroniseras får du spara i andra mappar.

 

Outlook använder jag inte men dessa sidor kanske hjälper dig att ställa in Outlook att använda en annan mapp, tänk på att det eventuellt beror på vilken Office-version du har:

https://support.office.com/sv-se/article/Flytta-en-Outlook-datafil-pst-till-en-annan-mapp-3E177F58-BC29-420E-AB21-61E6E3589088

https://support.microsoft.com/sv-se/kb/2752583

https://www.msoutlook.info/question/86

https://www.msoutlook.info/question/463

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Stort tack för hjälpen Cecilia, hälften av problemen löst- Outlook styr nu till rätt lokala mapp utan OneDrive inblandning.

 

Men FSX ( Microsoft games) styr sparade filer till mappen under OneDrive trots ändringar i konfigurationsfilen, något skriver helt enkelt över min ändring...får forska lite till. Tar jag bort filerna/dokumentet så startar FSX med default-filen i stället.

 

Slutligen tog jag bort bilderna från OneDrive servern som du skrev, de låg nog kvar som du skrev efter första uppladdningen och skvalpade trots att jag stängt av uppladdningen.

 

OneDrive skapar mycket oreda tycker jag och det blir inte lättare av inskränkningarna i Administratörsrättigheterna.

 

Åke

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Så, nu var det också löst med OneDrive: Programmet som placerade sina startfiler i en mapp under OneDrive var hårdkodat så det gick inte att styra om. Lösningen blev att koppla loss OneDrive från kontot och skapa ett nytt som sedan fick peka på en ny mapp som skapats speciellt för OneDrive på annan plats. Mission completed!

Tack

Åke

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...