Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Armband för klocka?


.M

Rekommendera Poster

Min klocka har ett sånt där metallarmband med länkar och någok kryptiskt spänne och det ser ju tjusigt ut och sitter rätt bra på armen. Men jag föredrar nog ändå ett armband av skinn eller tyg.

 

Går det att byta armband på en klocka hur som helst? Är det standardstorlekar så man kan be urmakarn att pilla bort det gamla och sätta dit ett nytt?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

I princip ja, det går. En bra urmakare har alltid armband som passar för olika  bredder, tänk små damur och mer klassiska herrur.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Ja det går att byta själv och det är mycket enkelt. På själva klockans sidor sitter armbandet fäst med en fjädrande pinne som skall skjutas ihop för att den skall släppa från dom små hålen där den är infäst.

Se denna instruktionsvideo: http://colin.se/2014/04/hur-du-byter-band-pa-din-klocka/

Eller denna https://www.danielwellington.com/se/news/sa-byter-du-ditt-band/

 

Personligen jag jag inte detta bandverktyg utan använt en mycket smal skruvmejsel, men annars finns verktyget att köpa här: http://www.klockimport.com/klockverktyg/klockverktyg-for-byte-av-armband/

eller http://www.klockson.se/bandverktyg/2096-0

 

Huvudsaken att armbandet du skall byta till är avpassat för den bredden som skall sitta där, tänk små damur mot en stort herrur som Monshi nämner ovan. Är ju lätt att ta en linjal och mäta bredden mellan infästningarna.

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Här hittas fler verktyg för klockreparationer, batteribyte, öppna skruvboetter och annat.

 

http://www.klockimport.com/klockverktyg/

 

Som sagt, enkelt att göra de flesta rep själv av klockarmband, batteribyte, men annat som har med själva urverket att göra, lämna med fördel åt urmakaren, som har rätt utbildning/kunskap.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Och tappar man bort den lilla fjädrande bandpinnen eller bandstiftet eller om den är skadad och böjd finns nya att köpa hos urmakaren.

Finns också att beställa: http://www.urtid.com/armband/bandstift

Fast nu såg jag att dessa också finns på Clas Ohlson http://www.clasohlson.com/se/Bandstift/24-3243-14?userSelection=B2C&rememberCookie=false

http://www.clasohlson.com/se/b/Hem/Accessoarer/Bandstift-&-verktyg

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...