Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

OneDrive


hup151_t

Rekommendera Poster

Förstår inte hur det fungerar. Eftersom min stationära dator inte känner av mobilen SG men som laptopen gör för jag över mobilbilderna med sladd till laptopen. Lägger filerna i en mapp och sedan i OneDrive på laptopen. Startar stationära och dess OneDrive och sen visas då mappen på bägge datorerna. Från stationära OneDrive klipper jag ur mappen och klistrar in den på en hårddisk.  Men idag - som jag inte tänkt på tidigare - observerade jag att när jag gjort urklippet så försvann mappen även från laptopens OneDrive. Varför blev det så?? Om jag skulle ha koperat mappen från laptopens OneDrive till en sticka och sedan satt den i den stationära och sen lagt mappen på en hårddisk i den stationära skulle mappen även då försvinna från laptopens OneDrive?? Hoppas inte för röriigt.....

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

OneDrive synkroniserar ändringar du gör mellan datorerna. Så om du tar bort en fil så skickas det en signal att filen tas bort och då försvinner den från OneDrive och dina anslutna enheter om jag förstår saken rätt.

 

Så det du vill ha på OneDrive lägger du i din OneDrive-mapp och sen låter du det ligga. Om du vill ha filer enbart på OneDrive men inte dina datorer så får du via webbsidan skapa en ny mapp som du inte synkar med datorerna och ladda upp filer via webben.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mjau - tack - om jag skaffat en fil från mobilen till hårddisk och kopierar till OneDrive på den datorn och sen till andra datorns OneDrive och därefter t ex klipper den senare till den datorns hårddisk så ska filerna på resp hd försvinna men finnas kvar på resp hd?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mjau - tack - om jag skaffat en fil från mobilen till hårddisk och kopierar till OneDrive på den datorn och sen till andra datorns OneDrive och därefter t ex klipper den senare till den datorns hårddisk så ska filerna på resp hd försvinna men finnas kvar på resp hd?

Det där får du nog ta med fler ord och mer detaljerat för särskilt sista delen blev väldigt svårt att förstå.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har också svårt att hänga med vilket kan vara orsaken om jag missuppfattat men det verkar göras onödigt krångligt...

 

Varför inte bara föra över filerna direkt till molnet (OneDrive) från mobilen?

Och låter alla andra enheter synkronisera mot molnet?

 

Man kan ju styra hur man vill att det ska fungera. Som exempel när jag med min jobb-mobil tar jobb-relaterade bilder.

För detta ändamål använder jag en särskild kamera-app i vilken jag själv kan bestämma till vilken mapp i telefonen just dessa bilder ska tas.

Jag använder Googles DriveSync och har där ställt in att det bara är ovanstående mapp som ska synkas mot molnet (som i detta fall är Google Drive).

I min jobbardator har jag också Google Drive (installerat) och i dess inställningar har jag också valt att det är endast ovanstående mapp som ska synkas.

 

På så vis kan jag styra vad jag får till min jobbardator.

På min privata dator kan jag välja andra alternativ.

 

Tillägg: När jag på min jobbardator har "kollat färdigt" på bilderna tar jag bort dem i datorn och då tas de även bort i molnet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Trodde jag uttryckt mig distinkt. Försöker igen: Jag har en stationnär jobbdator och laptop som reserv och backup. Jag ar en mobil Samsung S6. Bilder jag tar med den vill jag på den stationära. Tyvärr tycker S6 och den stationära inte om varandra men däremot S6 och laptopen kommer bra överens. Förbinder S6 och laptopen med sladden och för över aktuell fil. Lägger den i laptopens OneDrive, startar den stationära och dess OneDrive och filen dyker upp där som den ska. Filen vill jag ha på hårddisken och klipper ur den till önskad partition/mapp och det är då här min fråga uppstår - varför filen försvinner från laptopens OneDrive. Egentligen vill jag ha kopia av filen kvar på laptopens hårddisk. Om jag istället för klipper ur i momentet tidigare och kopierar till den stationäras hd så bör rimligen flen synas i OneDrive på bägge datorerna och då kan jag klippa ur från laptopens OneDrive och lägga på hd och efter urklippet så ska filen vara borta helt från bägge OneDrives. Nu törs jag inte laborera riktigt även om det skulle gå att fingera en oviktig fil. Hoppas jag var mer klar du med detta. Lättast hade det förstås varit om S6 funkat med den stationära.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag förstår hur du gör men vidhåller att det är enklare att låta S6 ladda upp sina bilder direkt till OneDrive, via WiFi (som jag förutsätter att du har till mobilen när du är hemma)

Då slipper du sladden och du slipper laptopen. Alltså till OneDrive = molnet, inte till den stationära.

 

Den stationära kommer då att se till att filen hämtas från molnet och till OneDrive-mappen, i den stationära.

 

***

 

Filer som läggs i Laptopens OneDrive-mapp synkas till molnet.

Den stationära datorns OneDrive-mapp synkas också till molnet.

 

Tar du bort (flyttar bort) en fil i den stationära datorns OneDrive-mapp kommer synkningen att se till att filen tas bort i molnet.

 

Laptopens OneDrive-mapp synkas ju också med molnet och finns där nu ingen fil (i molnet) så tas den även bort i Laptopens OneDrive-mapp.

 

Så är grundtanken med molnet.

Vill man ändra på hur detta ska ske får man först bestämma sig hur man vill att det ska fungera och sedan göra inställningar för det.

Jag har visserligen också OneDrive men det är inget jag nyttjar så jag vet inte exakt hur inställningarna ser ut där.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja mobilens WIFI ansluten till Telia5GHz. På mobilens OneDrive har jag flera bildfiler. Men ingen av dem syns på Stationäras OneDrive eller omvänt. Mellan datorerna fungerar OneDrive helt ok. Måste jag göra nån "handpåläggning" i mobilen för att filerna i dess "moln" ska synas i Den stationäras?? Däremot fick jag se att TVn helt plötsligt visade stillbilder utan att TVn är påslagen. Jag har ju lagt in Chromecast som jag inte lärt mig än. Hur stänger jag av den då?? Kul att se från Youtube en del videosnuttar men jag vet som sagt inte hur jag kommer ur. På nåt sätt lyckades jag men vet inte hur. Har 4 Hdmi-ingångar och stillbilden visades på alla trots att en hdmi var markerad  Chromecast. Men just nu får det räcka med OneDriven. Chromecasten kanske finnas behandlad på annat ställe....

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är det samma samma konto (användarnamn+lösenord) till OneDrive i mobilen som i datorerna?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag installerade OneDrive i surfplattan.

I inställningarna har jag nu:

 

Alternativ

Kamerauppladdning

Dina foton laddas inte upp

 

Vilket väl betyder just det, att de inte skickas till molnet.

 

Behöver således ändra på det om jag vill att mina foton ska synkas.

Får dock inte välja vilken mapp, tydligen, varför jag avinstallerade appen direkt.

 

Föredrar FolderSync

https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.tacit.android.foldersync.full

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Datorerna har samma förutsättningar. Har en Telia-mailadress men däremot har mobilen en gmailadress. Som jag minns beror detta på krångel och svårigheter med att lägga iin Telia. Ser i datorns inställningar att rutan inte är markerad  för att hmta filer på den här datorn. Inte heller spara foton och videor automatiskt på OneDrive när jag ansluter kamera, telefon eller annan enhet till datorn. Sak samma med skärmbilder. Läs ovan "att använd OneDrive för att hämta filer på den här datorn". Tangentbordets textning krånglar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om filer ska kunna synkas mellan mobilen och datorerna måste de använda samma Microsoft-konto.

Kommer du att få upp någon av mobilens filer om du i en webbläsare på datorn loggar in på OneDrive med det gmail-konto som du har i mobilen?

Under förutsättning att du har sett till i inställningarna för OneDrive i mobilen att synkronisering är vald så som Mikael63 skrev.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Öppnade gmail och chrome och sen onedrive som då tog emot med gamiladressen - så det funkade. Vi diskuterade DropBox kontra OneDrive tidigare och jag minns tror jag att flea föredrar Dropbox. Provade Dropbox och tog ett foto med mobien här och vips fanns det med i Dropbox. Det går ju bra att redigera bilderna - som blir stora - i Dropbox. Nästan såjag tycker att Dropbox verkar behändigare. Stort tack till er båda - kanske Cecilia t o m har en blomsterkrans på hjässan??

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Eftersom du har olika Microsoft-konton i de olika enheterna, dvs de använder olika delar av Microsofts servrar, kan ju Dropbox vara en lösning för att få ett och samma konto (Dropbox-konto) i alla enheter.

 

Dock har man väl inte lika mycket gratisutrymme i Dropbox som i OneDrive.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...