Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Svchost.exe


habbeli

Rekommendera Poster

Nå nu hittade jag en annan ESET-Onlineskanning och här kommer resultatet.

Jag har tagit bort dom 3 filerna den hittade så jag hoppas det blev rätt :D

 

 

Neeejjjjjjjj,,,,,,,, nu hittar jag inte filen med resultatet.....
Men skit också :wacko:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svars 51
  • Skapad
  • Senaste svar

Eftersom du tog bort de filer som Esets skanner hittade behöver jag inte se resultatet.

 

Kommer svchost fortfarande upp och belastar datorn mycket?

Hur är det med Windows-uppdateringar?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nä nu tror jag bannemej att datorn har lugnat ner sej, kollade svchost och den ligger inte alls och belastar CPU;n som den gjort tidigare. Nu är det 3,4,5% när jag inte gör något med datorn :thumbsup:  
Windows uppdateringarna har jag inte aktiverat än, bra att du påminde mej så ska jag göra det och kolla hur det ser ut där. Vi kan nog behålla lugnet ett tag så återkommer jag om hur det ser ut om någon dag eller så.
Tusen tack så länge Cecilia, du är verkligen en klippa när det gäller att få ordning på datorer  :wub:  :thumbsup: 
Ps, jag har installerat Avira som skydd nu  ;) Ska tydligen vara litet, snabbt, effektivt och inte så krävande på datorkapacitet  :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ha. Ha. Ha....  Säg den lycka som varar  <_<

Körde igång Win Update och nu är CPU;n i botten igen, 97-100% svchost.exe  :angry: 
 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hittas det några Windows-uppdateringar?

Nu har den tuggat i ungefär 4 timmar men den visar inte att den hittat något och den söker fortfarande.....

Jag vet inte om jag ska öppna fönstret innan den åker ut i omloppsbana runt jorden  :angry: 

Nu släcker jag ner alltihopa och hoppar i säng så får vi se om jag orkar fortsätta i morron...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det kan ta något dygn innan Windows 7 hittar uppdateringar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det kan ta något dygn innan Windows 7 hittar uppdateringar.

Tror jag det när svchost tar all cpu  :angry:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu ska du få höra Cecilia,,, min systerson var hit i går, en sån där som har bott vid datorn i 26 år. Han kollade igenom datorn och såg inget direkt konstigt, ja förutom svchost.exe,,,, så han föreslog en ominstallation.
Sagt och gjort så blev det så och nu när datorn varit igång hela tiden efter det så söker datorn efter uppdateringar. Det blev klart i går men nu hittar den tydligen fler.
Då det verkar gå sakta så öppnade jag enhetshanteraren och kollade vad som händer och gissa vad jag får se  :angry:  :angry:  :angry:  :angry:  :angry:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

Nej det är inte kollat och länken förstår jag mej inte riktigt på  :unsure:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

den svchost som går är sannolikt den som hör ihop med uppdateringar och den ska gå när den håller på och söker och/eller installerar uppdateringar. Fast så mycket CPU brukar inte min dator ta, men det är sannolikt rätt svchost som går.

 

Om man högerklickar nere i aktivitetsllsten (heter den så) och klickar på visa aktivitetshanteraren och där sen väljer processer och sen väljer att visa för alla användare så ser man att det finns många svchost och de hör alla till systemet på ett eller annat sätt. Och i en av dom ingår bla den för uppdateringar så svchost ska gå. Om man högerklickar på den som går och väljer gå till tjänster så visar det vilka (brukar vara flera) som ingår i just den.

 

Ominstallationen som gjorts är det en fabriksåterställning så är det nu rätt många uppdateringar som den ska söka reda på. Så är den fabriksåterställd så finns inget val än att låta datorn stå och söka tills den hittat alla uppdateringar.

 

Har uppdatering talat om vilka uppdateringar som finns och nu står och vill hämta dom så finns ett annat sätt. Tidskrävande, men. Avbryt då hämtningen och ta bort markeringen för alla uppdateringar, sen markera en uppdatering och klicka på ok för installation. Om det då kommer upp att en återställningspunkt skapas så kommer uppdateringen gå in. Står det fortfarande bara att den hämtar så bara avbryt.

 

Gå tillbaka till uppdateringarna och ta bort den markeringen och sen markera en annan.

 

Sen göra om proceduren för alla uppdateringar en i taget.
Sen starta om datorn och göra om allt igen.

 

Funkar inte det heller så får man prova en annan väg.

 

Men som sagt står den bara och söker efter uppdateringar så bara låta den stå. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Okej! Nu har jag bara i ren frustration startat om datorn igen då den bara står och tuggar på nästan full CPU och ingenting annat händer. Jag lät den starta upp ordentligt då jag samtidigt tog en kopp kaffe och det första jag gjorde med den var att öppna aktivitetshanteraren bara för att se att CPU var på sina vanliga 98-100% pga. svchost.exe och nu står den inte ens och söker uppdateringar  :blush: 
Jag blir tokig på den här vilken minut som helst.....
Jag har ju min stationära dator igång för det är ju den enda jag kan göra nåt med och inte är det såna här problem med den  :mellow:  Det är den jag använder för att brevväxla med er, gamla bettan, bara går och går  :D 
Kollade för ro skull den nu och alla svchost.exe är på 0%
 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

habbeli jag är osäker på vilken dator du menar du kollade på sist. Om det var den stationära så är det som det ska. Om det var den bärbara så möjligt att den tappat kopplingen till microsoft eller att den tagit hem uppdateringarna.

 

Men det du skriver först att den inte söker nåt. Jo den gör faktiskt det fast du inte själv satt igång sökningen. Jag kan tyvärr inte förklara hur det funkar, men tills du fått hem alla uppdateringarna så kommer svchost sannolikt gå.

 

Hur har du med inställningar gällande skärmsläckare, gå ner i väntläge och stänga av datorn när du inte är vid den. Stäng av allt det så att datorn står på hela tiden.

 

Sen när du startar datorn imorgon så går du in och sätter den på att söka efter uppdateringar och sen låter du den stå och arbeta.

 

Jag har hittills inte haft problem med att få uppdateringar till min stationära dator som jag har win 7 på, mer än att den stängt av visning av när jag får uppdateringar, men jag har liknande problem som du har på min bärbara som jag har vista på och det har jag haft sen i somras. Det är bara att låta den söka tills den är färdig. Och det sätt jag beskrev hur man kan få hem uppdateringar en och en det får jag göra, inte varje månad, men då och då.

 

Så tyvärr verkar det som microsoft har gett sig fan på att dom som inte uppgraderar till win 10 ska få jävlas tex med att få hem uppdateringar. För till stor del att det tar sån tid med uppdateringar är troligen att man inte blir uppkopplad med rätt hastighet till microsoft.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ok, ja den får väl gå då till den lugnar ner sej  :( 
Jo det var min stationära som svchost.exe är på 0%
Jag har bara ställt in den så att skärmen slocknar efter 10min, inget annat, den är igång hela tiden tills jag själv släcker ner.
Nu drar jag igång sökning av uppdateringar sen får den stå på fast i ett par veckor till den är nöjd.
Ps, det gör väl inget att skärmen släcker ner?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ändrar mitt inlägg.

Jag var in på mina inställningar på min bärbara (vista) och där finns en inställning bara för "stäng av skärmen". Om det är den du menar så vet jag inte hur det påverkar. Spontana tanken är att det inte borde göra nån skillnad, men jag vet inte. 

 

Det jag tänker är att då cpu:n på din dator går i taket med svchost så är det nog bra att bara ha sökningen igång och låta den arbeta.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nej det är inte kollat och länken förstår jag mej inte riktigt på  :unsure:

Länken beskriver problem i XP och i Vista men principen torde vara lika i Windows 7, 8 och 10.

Förenklat och fritt översatt så är det så att vissa tjänster behöver hjälp med att starta.

Där kommer programmet svchost.exe in i bilden.

Låt säga att ditt trådlösa nätverkskort behöver ha tjänster igång för att fungera. Då får svchost.exe dra igång dessa.

Sedan kanske ditt ljudkort också behöver ha (andra) tjänster igång. Då får en ny instans av svchost.exe dra igång dessa.

Du har då - i detta fiktiva exempel - två stycken svchost.exe igång.

 

Om nu den ena av dessa slukar onormalt mycket CPU så kan man i aktivitetshanteraren markera den, högerklicka och välja Gå till tjänst.

Då ska fliken med tjänster öppnas och de tjänster, som är beroende av den svchost.exe du högerklickat på, kommer att markeras.

 

Nu är det ju inte säkert att man blir klokare av detta men om vi spånar vidare med det fiktiva exemplet så kanske det är tjänsterna som berör ljudkortet som slukar CPU och inte alls det som har med uppdateringarna att göra.

Fortsätter man då så så kanske man kan avinstallera drivrutiner, inaktivera ljudkort osv. för att se om detta minskar CPU-belastningen. Om så är fallet så kan man koncentrera sig på att få ljudkort/drivers osv att fungera.

 

OM det nu är den svchost.exe som har med uppdateringarna att göra, vilket jag inte hittills sett några belägg för i denna tråd, så får man fortsätta på inslagen linje.

 

Nu är jag ju ingen van användare av Windows 10 men jag har installerat det på en bärbar (bara för att se om det var så besvärligt som den allmänna uppfattningen tycks vara gällande, men som det inte alls var) och av de få minuter jag ägnat mig åt detta så tycks det, enligt mig själv då, vara så att om man valt automatiska uppdateringar ska man inte manuellt söka uppdateringar. Inget tycks hända då.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mikael63 nej habbeli har inte kollat mot tjänster, men om du läser trådens första sida så ser du ett mönster.

 

Börja med det faktum att datorn varit avstängd några månader och det betyder att det ska hem ett flertal uppdateringar. Hur många kan jag inte säga, men för min del så varje månad så får jag minst 10 st som enbart berör windows. Några av dom kan vara rätt stora/tunga. Sen får jag hem uppdateringar även till andra program via uppdates vilket gör att jag har ytterligare uppdateringar. Så på några månader blir det rätt många.

 

Sen har habbeli skrivit att svchost jobbar och sen i nästa att hon fått hem uppdateringar och det så flera gånger. Och den gången som hon stängde av uppdateringar så var svchost lugn.

 

Så tittar man på det som skrivits så mest sannolikt uppdateringar som tar cpu.

 

Nu gäller detta win 7 och inte win 10. Jag har inte win 10 så jag vet inte vad man faktiskt kan göra i den. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för all info-hjälp och funderingar ni har allihopa  :thumbsup: 
Som det nu ser ut så har all denna CPU och svchost att göra med uppdateringar.
Jag har kopplat den bärbara datorn direkt till ADSL och låtit den stå på och den uppdaterar sig själv hela tiden.
Cecilia var nog inne på rätt spår där redan i början att uppdateringarna kan ta en jäkla tid  :) 
Nu efter att jag har gjort ominstallationen så hittar den ju hur många uppdateringar som helst då det är en äldre Win7 jag har installerat, tror den är uppe i ca, 230-240 stycken som den hittat.
Nåja, den får stå och stampa vidare för nån gång måste den ju bli nöjd tycker jag.
Jag återkommer längre fram så ni får veta hur detta slutar (om det nu slutar)  :P

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Eftersom du gjort en ny-installation så efter att du startat om datorn på uppmaning när första omgången uppdateringar är installerade, så kör Windows update igen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Japp, den har kört två omgångar med uppdateringar och nu verkar det faktiskt som om den har börjat sansa sej  :) 
Jag låter den stå på i natt också så får vi se om den hittar nåt mera, bara hålla tummarna att detta var lösningen den här gången  ;)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nja inte ge sig riktigt än. För 2:a tisdagen varje månad som det brukar komma uppdateringar. Så du ska även få nya uppdateringar som gäller för maj månad. 

För min del så har mina uppdateringar börjat dyka upp på onsdagar så du ska få de helt nya endera imorgon tisdag eller på onsdag. Så se till att få hem dom också.

 

Men ett tips för framtiden, även om du inte använder datorn så slå igång den nån gång i mitten på månaden så den får ta hem de uppdateringar som kommit då borde du slippa åtminstone en del av de problem du haft nu.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hahaaa, nej jag ger mej inte än. 
Jag har plågat den med att söka uppdateringar fast den har meddelat att det inte finns fler, jag har fått hem några till på det sättet, 3st. här och 6st. där osv. osv...
Nu har den gett upp och hittar inga fler hur jag än försöker så nu tror jag äntligen att det är slut på eländet. Svchosh.exe = 0% Systemets vänteprosess = 100%  :D 
Törs jag tänka tanken att problemet äntligen fick ett slut tro  ^_^
Den får stå på tills i morgon, man vet aldrig, och då återkommer jag med resultat av detta drama  ;)  
Tack för tipset marim, det ska jag tänka på  :thumbsup:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Då får den stampa på ett tag till, annars har jag nu försökt få den att ta hem uppdateringar under förmiddan men nu finns det faktiskt inga fler.
svchost.exe är helt lugn (0%) och datorn verkar må rätt bra faktiskt  :) 
Återkommer i morgon med en slutrapport  :thumbsup:  :D

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...