Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

En vän som har problem.


Hazze55

Rekommendera Poster

Hej.

En vän till mig har en dator med äkta Windows 7, sedan har han en till dator som är äldre. Han har alltså lagt in den äkta 7:an på den äldre datorn med produktnyckel och allt, det fungerade utan några problem. Efter några dagar kom ett meddelande i en ruta att hans Windows inte var äkta, och han erbjöds köpa ett äkta, saken är den att det var ett Windows 7 installerat på den, men inte äkta och det började där då komma upp den rutan från Microsoft som sade att det inte var äkta.

Min fråga är nu: Kan man inte använda samma produktnyckel till två datorer? Och en sådan där ruta från Microsoft är det äkta eller är det fejk med något lurigt.

Hoppas att någon har ett svar.

 

Mvh

Hazze55 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Men om han installerar Windows 10 på den nyare datorn, försvinner produktnyckeln från datorn då. Och kan han installera den äkta på den gamla, eller ligger nyckeln kvar i datorn.

Som sagt, en licens/nyckel gäller bara på en dator. Man kan inte skapa två licenser av en licens. Han får köpa en ny licens för den andra datorn.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hazze55  kolla på den gamla datorn om den har en sticker från Microsoft på någon version om den har windows xp licens då räcker det med att köpa uppdateringsversion av Windows 7

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...