Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Länkad utskrift


Macke Mot

Rekommendera Poster

Hej har en liten knepig fråga men skulle behöva skrivat ut ett excel blad med påfyllning av data från ett annat blad.

 

Låt oss anta att jag har kolumnerna A B C D i bruk där A är dokumentnamnet = fliknamnet på bladet som skall skrivas ut. B = serienummer på rapporten som skall infogas i E4 på blad enligt kod i kolumn A C & D är också olika data som skall placeras in i F4 & d2, Grunddatana kopierar jag ut från ett annat program och vill därför ej ha massa justeringar att göra varjegång man skall skriva ut det. Det kommer vara ca 40 olika flikar som den skall söka fram rätt baserat på koden i kolumn A och sedan ta med sig kolumn b c d till rätt fält i destinations fliken. Det kommer oxå förekomma flera olika serienummer på samma dokumentskod för att försvåra det lite.

 

Hoppas någon har några ideér.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

40 flikar...

Suck.

men det går att lösa med formeln INDIREKT. Enkelt om alla blad ser likadana ut, lite jobbigare om man måste söka på bladet för att hitta det som ska hämtas från bladet.

Det är ena vägen.

 

Andra vägen är VBA-kod men jag rekommenderar alltid formler om det går att använda formler.

 

Tredje alternativet, eftersom du talar om utskrift, är kanske att länka ihop Excel med Word? Fast det är nog inte en väg du kommer att gå.

 

Ta en titt på INDIREKT, börja där.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för svaret Monshi jag trodde du skulle nappa snabbt på denna, men jag kanske uttryckte mig extremt fel eller så fattar jag bara inte hur du tänker. Jag bifogar en fil denna gång som visar hur det är upplagt men ingen riktig data med då denna kan betraktas som känslig men principiellt visar filen hur det är tänkt. I kolumnen fu kod på sheet 1 finns namnet på dokumentet som skall skrivas utt detta kan röra sig totalt om ca 40 olika dokument och baserat på dokumentets namn finns fliken med samma namn och där ett antal celelr som skall få celler från sheet 1 dessa är markerade. så får vi se om någon orkar kika på det

 

Glad påsk

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ingen fil med i ditt inlägg. Notera att om du har en makroaktiverad arbetsbok måste du lägga den i ett arkiv, exempelvis zip, för att kunna ladda upp den.

 

Med det sagt, enkla exempel är att föredra. Några få sidor, exempel på vad du har och vad du vill ha.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej trist att filen inte kom med av oklar anledning fick göra en liten fil hemma nu för den "riktiga" är på jobbet men denna har samma proinciper. Obs att det förekommer flera olika dokument med samma ko men naturligtvis olika serienummer.

Bok1.xlsx

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ojoj, är det tvärtom mot vad jag trodde?

 

En tabell och möjligen 40 blad dit data ska spridas ut för utskrift?

Då skulle jag säga ETT (eller några få) blad för utskrift och val på detta (dessa) för att hämta de data du vill ha där!

 

Val i form av dropdown med värden som styr formlerna att hämta det som önskas.

I sig blir formlerna desamma på alla blad men ack så jobbigt om du kommer att du måste ändra något för att det ska fungera, samma formler på 40 olika blad..

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Hej igen lite paus i arbetet råkade ha fullt upp et par veckor. Grejen är den att jag började lite i formel änden med lite om formler och letrad men då kan den ju enbartt hitta den första raden så då får man blädra mellan rätt blad och sedan till tabellen rader på tabellen för att sedan bläddra till rätt blad igen.

 

Kan man på något smdigt sätt göra en länk i dokumentet med en om formel eller alltid låsa ett visst värde till en viss länk om den finns i tabellen?.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag icke riktigt förstå vad du menar.

 

Om man vill söka efter fler likadana värden kan man använda parat PASSA och FÖRSKJUTNING. Där den senare får bygga upp en ny referens till PASSA för varje ny sökrad, en referens som exkluderar alla rader ovan förra radens resultat (av PASSA)

 

Skulle nog behöva sitt ditt blad igen för att kunna säga mer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hmm det låter som ett bra förslag får läsa på lite om ju passa och förskjutning i allmänhet och i kombination i synnerhet. Annars var jag inne på om man i tabellen som jag kopierar ur en databas kunde bli en länk när jag kopierar in tabellen i dokument boken och på något sätt alltid låta kolumner med värdet ex S-MAN-BES vara en länk till fliken med samma namn. Dessvärre innehåller riktiga projektet för känslig info för att posta den här.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vill inte se hela projeket, ett exempel på fem tio rader räcker bra.

 

Kopiera länk går, då får du en länk i stil med

=Blad1!A1

...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Sent skall syndaren åter vakna här kommer ett exempel på vad jag vill åstadkomma. I Bifogad fil finns bara en checklista men principen är den samma, från sheet1 vill jag i Sprinklerbesiktning få in data från sheet 1 Kolumn B I G5, I d

 

Sprinkler bes G5 = shet1 kolumn b

Sprinkler bes H2= Sheet 1 kolumn d

Test utskrift.xlsx

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Okej vad du vill få fram är nästan klart för mig och enda lösningen med de data du gett är manuell kopiering för jag kan inte se några data som någon formler skulle kunna fatta beslut på vad som ska hämtas.

 

Om det finns något värde gemensamt på blad2 och i listan på blad1 kan man använda sökfunktioner för att söka reda på och hämta data.

 

Ett annat alternativ är en dropdown-meny där användaren får välja.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag är än inte riktigt med på vad du vill, hur du vill att det ska fungera.

 

ett litet exempel på att hitta och visa värden kanske är på sin plats.

exempel.xlsx

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för svaret igen Monshi, jag har fått till en bra funktion nu men skulle vilja ha en dataverifiering från lista baserat på att jag i A1 skriver dokumentkoden och sedan i den cellen bara får listan på vilka enheter som har det dokumentet. Har försökt mig på indirekt i dataverifiering med namngivet område men det blir lite tokigt, går det att använda tabellen som källa?.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du namnger området på andra bladet så går det att använda den på valfritt blad. Annars är begränsningen som du märker att lista och validering måste finnas på samma blad.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det verkar bli ett problem då de sakerna jag exporterar ur systemet listar alla dokument på rad och indirekt verkar få problem med att söka upp flera matchande resultat i kolumnen så jag få endast upp ett resultat från kolumn B, är det då någon idé att testa försjutning och kan man ha det i dataverifiering?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det går om du lägger förskjutningen i ett namn, en namngiven formel.

men enklaste kan vara att leta reda på dina värden och sammanställa dem i ett korrekt format för validering att kunna använda.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det låter som en logisk idé har du några bra förslag, börjar känna mig så himla dum. Igår gjorde jag ett försöka att ha ett gemensamt sidhuvud och sedan ett blad med alla punkterna på och dokument koden i en egen kolumn för att sedan hämta punkter hörande till rät dokument. Ungefär som du föreslog i början. Men jag fick bara hem första raden kand et vara så tokigt att jag helt enkelt inte försår mig på förskjutning? troligtvis!. Jag har i alla fall fått för mig att förskjutning skall kunna lösa just det att man hämtar hem nästa rad?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...