Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Utforskaren svarar inte


jane

Rekommendera Poster

När jag klickar för att gå till någon annan fil, program, länk eller vad som helst så är det ju utforskaren som skall fixa att jag kan öppna det jag vill på datortn. MEN... sedan en tid får jag ofta - dock inte alltid - veta att "Utforskaren svarar inte" och jag får då möjlighet att välja alternativet #Utforskaren startar om" vilket jag då väljer. Något är uppenbarligen fel med min utforskare. Och detta händer numera påfrestande ofta. så jag skulle gärn vilja ha någon hjälp för att återställa Utforskaren till ursprungligt skick, så att den gör vad jag vill utan att nästan ständigt irritera mig! Alltså, vad har det blivit för fel på min utforskare och hur åtgärdar jag det?? Mycket tacksam för svar och hjälp att lösa detta!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej,

 

Hur började problemen; var det i samband med något särskilt: t.ex.. Windows uppdatering, installation av något nytt program, tvångsavstängning av datorn via strömknappen ?

 

Vilken Windows har du?

Utforskaren explorer.exe är en del av Windowssystemet och det kan ju blivit något korrupt med någon systemfil eller annat.

Du skulle kunna testa med detta: Guide - SystemFileChecker (SFC) i felsäkertläge på Windows

 

Hur gammal är datorn? För en gammal hårddisk som börjar på att ta slut kan ju också ge konstiga symptom och då är det bäst att se till att man har backup på viktiga filer.

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...