Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Leveransföretag


.M

Rekommendera Poster

Jag tycker att företag som Fedex, TNT och till viss del DHL och UPS är rätt inkompetenta jämfört med Posten. Detta då dom har specialiserat sig på att frakta B2B och när en privatperson råkar komma i vägen så förväntas man stanna hemma en hel dag.

 

DHL har skärpt sig en del då dom har utlämningsställen nu för tiden fast någon berättade att det bara lämnas ut där om det är ett paket som skickas ifrån Sverige för internationella DHL är ett annat företag som inte lämnar ut på utlämningsställen. UPS har skärpt sig så att deras leverantör brukar komma förbi mig kring 17-tiden så då har jag hunnit hem, men jag vet inte om det är med flit eller bara råkat bli så pga hur dom normalt kör sin runda.

 

Fedex och TNT däremot tycker att det är otroligt ohyfsat att man frågar om dom vet ungefär när på dagen dom tänkte leverera och om det minsann inte passar sig så kan man väll som icke bilburen kund åka över fem mil till en flygplats som mer eller mindre ligger i en annan stad och hämta paketet själv.

 

Ärligt talat, tycker dessa företag att det är en bra idé att leverera till privatpersoner? Vill dom inte hellre fokusera på det dom är bra på, vilket är att leverera till företag som faktiskt är på plats dagtid.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Där jag bor, så använder sig DHL av den lokala macken, för utlämning, UPS har avtal med Bring, men då måste man vara hemma på plats, datumet som blir bestämt, går till visst del att styra tidpunkt då chauffören ringer när bilen är på väg till adressen efter överenskommelse.

 

Dom andra du nämner har jag ingen erfarenhet av.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Å andra sidan läser man dagligen historier om företag som påstår sig leverera hem där de efter försök rapporterar  att ingen kontakt med mottagaren lyckats, ingen som svarat i telefon, ingen som öppnat när de ringt på.

 

Trots att stackars mottagaren suttit vid köksbordet, med fönster mot porten, med telefonen i handen, i timmar stirrandes på uppfarten...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Ja jag föredrar där det är möjligt DHL (ja naturligtvis Posten har också fungerat bra) och där jag absolut vill undvika: UPS - som förövrigt blivit avpolletterade från minst ett par företag jag känner till hemikring pga. dyra tjänster och osäkra leveransdatum som kan vara förödande för ett företag.

 

Ja DHL har också utlämningsställe på lokala macken liksom Posten på lokala mataffärn.

Men hemkörning från båda dessa har också fungerat, fast det var länge sedan jag nyttjade.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vår familj utnyttjar hemkörning flera gånger i månaden, både via Posten, UPS, GLS/Schenker och Besttransport i Stockholm.

 

Bla beställer vi ofta djurmat från Tyskland och hittills har det gått väldigt bra med att få det hemlevererat.

Värst tabbar har GLS gjort och skickat tunga fodersäckar till utlämningsstället fast vi beställt hemleverans.

 

Brukar ringa samtligas kundtjänst och få alltid reda på en ungefärlig tid på när när paketet beräknas komma, med någon halvtimme hit eller dit, vilket då gör att man inte behöver vara hemma hela dagen och vänta!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...