Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kopiera flera DVD till en fil?


.M

Rekommendera Poster

Eftersom det finns regler kring vad man får och inte får diskutera på eforum kring olika typer av kopieringar så börjar jag väll med att säga att detta naturligtvis är helt akademiskt och inga lagar eller regler kommer att brytas... :P

 

Så rent "hypotetiskt" om jag har en miniserie som redan är ihopklippt till en riktigt lång film, men den ligger utspridd på tre "dvd-skivor" och jag skulle vilja "kopiera" dessa "skivor" till en stor fil på hårddisk så man får en lång film med bibehållen kvalité.

 

Hur "gör" man detta på enklaste sätt? Att kopiera de individuella skivorna och sen klippa ihop resultatet med movie maker till exempel är ju möjligt, men pga att man komprimerar om filerna vid varje steg så riskerar man få ganska dålig kvalité.

 

Kan man köa upp mer än en skiva i något program? Kanske är svårt då jag bara har en dvd-spelare. Kan man foga ihop de invdividuella vob-filerna till en massiv dvd på hårddisken och konvertera till en mpg-fil därifrån kanske?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Koda om dem behövs inte, MPEG2-filer går utmärkt att slå ihop utan att koda om. Extrahera VOB-filerna från skivorna, slå ihop.

Typ.

 

Tyvärr vågar jag inte tipsa om (gratis) program om än det finns en del som jag finner vid sökning, kan inte gå i god för något men de finns.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gratisprogrammet Freemake Video Converter klarar nog det. Om input är dvd-skivor/VIDEO_TS-mapp används inputalternativet DVD. Annars väljs inputalternativet Video. Som input kan flera sådana mappar/filer läggas på varsin rad. Därefter är det bara att välja outputformat nederst och låta programmet köra och slå ihop inputfilerna till en fil. Kvalitetsinställningat kan göras innan körningen om så önskas.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

(Spånar bara)

 

på tre "dvd-skivor"

Vad är det, rent hypotetiskt, för filformat på dessa idag? Är det en "Legal" DVD med VIDEO_TS, .VOB osv eller är det "lösa" filer, ex. .mp4?

 

Om det är det senare tänker jag mig att man skapar en .ISO (ja, eller vad man nu väljer) av dessa.

(det är inte krångligare än att zippa, bara man har rätt program)

Denna .ISO kan en del spelare spela upp direkt, eller kunde åtm.

I annat fall får man montera ISO,n som en DVD när man ska kolla. Kanske inte det smidigaste men hur ofta kollas det?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det verkar fungera med en kombination av Handbrake och MP4Box. Det finns ett program som heter något i stil med Handbrake Batch Encoder som gör precis det, men det verkar inte fungera med nyare versioner av Handbrake.

 

Så jag gjorde det för hand istället och det verkar ha fungerat. 7 timmar film, ungefär 7 gig. Helt ok tycker jag.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...