Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Varför svarar ingen? Håller internet på att lägga av...


tomashag

Rekommendera Poster

... eller är det bara min dator? Jag har ganska länge haft problem med att logga in på sajter på nätet, även på synnerligen kända sajter som t.ex. aftonbladet eller nyteknik. Ikonen bara snurrar och snurrar och så småningom ger webläsaren upp och erbjuder mig att försöka igen och då hittar den minsann sajten direkt. Detta gällde förut när jag körde Win 7 och Firefox och även nu när jag kör Win 10 och Edge på samma dator. Jag har även försökt byta DNS till Googles men det verkar inte bli någon skillnad. Jag kör 8.8.8.8 som första val och Telias 195.67.199.16 som andra val.

 

/Tomas

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svars 74
  • Skapad
  • Senaste svar

och du får bra pingtid och fart?

 

ja du jag vet inte, inget annat i datorn som bråkar?

 

En tanke som alltid passerar mig när det uppstår oväntade problem, kolla att det inte finns olämpliga program i datorn. Dvs virus, trojaner eller liknande. Se de kanalerna för tips om program att kolla av datorn med.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jodå, 7.2 Mbit/s och 20 ms. Datorn sitter på ett lokalt nätverk och de andra datorerna har inga problem. Det verkar fungera lite hejsan hoppsan, nyss fick jag ett meddelande om att sidan inte kunde nås omedelbart, inte efter  30 sekunder eller så. Jag har ett svagt minne att jag har sett att man kunde rensa någon cache eller så, vet du något om det? Vad gäller virus tror jag nog inte att jag har något. Jag kör Nortons Power Eraser med jämna mellanrum och klickar aldrig på skumma mejl.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Okej, då teoriserar jag vidare. Jag famlar lite i mörkret precis som du.

 

Felet beror inte på webbläsare? Du har testat Edge, firefox? Testa även chrome.

Det tycks ju som det är något lokalt i din dator. Lite lustigt att vissa tjänster fungerar, andra inte.

Min grundrekommendation är att återställa alla ändringar du gjort med internetinställningar, exempelvis DNS,

 

När du har problem, testa starta en kommandoprompt och skriv där exempelvis

ping www.nyteknik.se

 

Jag få pingtider dit på 12 ms.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag får pingtider på 28 ms från Ny Teknik. Jag provade med att pinga Aftonbladet och fick inget svar alls. Sedan provade jag www.di.se och då visade pingprogrammet att det pingade a733.g1.akamai.net! Tiden var 20 ms. Whois eller traceroute verkar inte finnas på Windows, vet du något?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ser ut som det ska. 

Alla svarar inte på ping.

 

Ja du, jag vet inte.

Återställ DNS, testa med annan webbläsare. Om du är uppkopplad trådlöst, testa kabel..

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har nu installerat Chrome och nu fungerade det blixtsnabbt men ... efter ett antal körningar var jag tillbaka till samma krångel som tidigare! Vad är det som pågår egentligen? De andra datorerna på det lokala nätverket fungerar ju som de ska och de passerar samma router på vägen ut. Jag har testat både på kabelanslutna och trådlösa datorer, den som krånglar har trådlös anslutning. Jag återkommer till min tidigare fråga om det finns någon cache som ska tömmas.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Övriga program på datorn fungerar som det ska? Datorn startar upp snabbt och bra?

 

Dvs hårddisken mår bra?

 

Famlar i mörkret, tyvärr.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag hittade en del man kunde göra i Nätverket - programvara (Otroligt långsamt bredband) men det hjälpte inte. Datorn fungerar alldeles utmärkt annars, den har en SSD.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har nu anslutit datorn med tråd och då fungerar det som det ska! Konstigt nog fungerade en annan dator som också var trådlöst ansluten som den skulle. Vad kan den trådlösa routern (TLWA901N) ha emot min dator? Bredbandskollen visar samma hastighet för båda anslutningsalternativen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du någon möjlighet att ta med datorn hem till någon annan eller till ett öppet nätverk och där köra Bredbandskollen bara för att veta om din dator har problem med alla trådlösa nätverk eller bara med ditt?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är en golvmodell så det blir kanske lite besvärligt att dra iväg med den. Bredbandskollen fungerar alltid direkt, trådbundet såväl som trådlöst. Jag har lagt märke till att när en sajt har krånglat och sedan loggat in på en annan sajt och jag sedan återgår till den första sajten så startar den direkt men det beror väl på att webläsaren läser direkt ur sin cache antar jag. Jag har försökt att leka lite med den trådlösa routern och kopplat bort spärrningen av okända mac-adresser, inte av något särskilt skäl men man måste väl försöka något. Det hjälpte alltså inte. Som jag skrivit tidigare så fungerade det bra direkt efter installation av Chrome men sedan började den också krångla på samma sätt som Firefox och Edge. Ibland så fungerar inloggningen perfekt men för det mesta krånglar det, det enda som verkar riktigt säkert är att när datorn är ansluten via tråd så går det bra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du försökt flytta eller vända datorn? En stationärs metallchassi blockerar effektivt radiovågor. Står datorn så att antennen är i skuggan av datorn sett från accesspunkten i routern så blir signalen dålig. Har datorns WLAN-kort löstagbar antenn så kan du byta ut den med en antenn med kabel så att du kan placera antennen utanför datorns radioskugga.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är inte fältstyrkan som är problemet. Jag använder Wirelessconnectioninfo som visar att signalkvaliteten är 50%. En del sajter går ju alltid bra, t.ex. bredbandskollen medan vissa, t.ex. Aftonbladet går bra ibland. Inga andra nätverk finns i närheten som kan gå in och störa (bor på landet).

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Norton Internet Security. Datorn är ansluten trådlöst till en TP-Link TL-WA901N och den är i sin tur trådansluten till en LinkSys RV042. När det fungerar så är datorn trådansluten till en switch som är trådansluten till RV042:an. Jag har startat om den TP-Link:en ett flertal gånger utan resultat.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Cecilia!

 

Jag skulle nog gärna vilja ha en förklaring till att du tror att Norton skiljer på trådlös och trådbunden adressering av en sajt innan jag avinstallerar Norton :-)

 

/Tomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har läst om så mycket konstigheter som Norton verkar ha orsakat ;)

 

Norton innehåller ju webbskydd och ett sätt att lösa det för ett antivirusprogram är att lägga in en drivrutin i protokollstacken i varje internetanslutning i datorn. Om Norton gör detta så kan det ha blivit något problem i en internetanslutning men inte i den andra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu har jag äntligen tagit mig samman och avinstallerat Norton, men icke - det hjälpte inte :( . Den minnesgode kommer kanske ihåg att jag skrev att det fungerade hejsan hoppsan och det stämmer verkligen, nu fungerar det inte heller på trådförbindelsen!​ Kan det möjligen vara routern som är direkt ansluten till nätet och alltså är gemensam för både det trådbundna och trådlösa lokala nätverket? Man kanske skulle försöka att ansluta min dator direkt till ADSL-modemet. Får man då en ny IP-adress från Telia eller får man behålla det gamla. Jag frågar eftersom vi har en VNC-förbindelse från en fjärrdator som måste veta IP-adressen.

Jag repeterar krånglet eftersom det varit så mycket till och från:

Vissa sajter går det inte att ansluta till direkt utan webläsaren tajmar ut och man erbjuds att göra ett nytt försök. För det mesta fungerar det då direkt men det kan också bli en ny timeout innan ett nytt försök lyckas ansluta. Det kan också hända att man får en omedelbar timeout vid första försöket. Det är ingen större skillnad mellan Firefox, Edge eller Chrome. Det är knappt att jag vågar skriva det men det verkar som att det går bättre med sajter som inte innehåller en massa bilder, t.ex Google går alltid bra, likaså bredbandskollen. Det kanske är bäst att tillägga att komplicerade sajter som t.ex Aftonbladet ibland ansluter direkt - hejsan hoppsan alltså. Till repetionen hör också att det fungerade lika dåligt innan jag uppgraderade från Win 7 till Win 10.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det blir ofta en ny IP-adress om man byter den utrustning som är ansluten till ADSL-modemet.

 

Har du kört Norton Removal Tool?

 

Kan du tänka dig att göra en ren installation av Windows 10, dvs utan att något på C: behålls?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...