Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Localhost har stannat


rolfr

Rekommendera Poster

Vet att Loopia håller på att avveckla asp sidorna på deras servrar. Orsaken är att Microsoft inte stöder den gamla klassiska asp längre. Har flyttat till annan server. Allt funkar där.

 

Nu skulle jag göra en ändring i ett program och började med att starta lokalt. Det var kanske någon månad sedan jag var inne där. Men idag kommer jag inte in på min localserver i den egna datorn med Win 8.1. Försökte med en ny enkel sida som bara visade ordet testsida. Om filen heter test.htm visas den, men inte med namnet test.asp.

 

Har Microsoft kanske gjort en automatisk update hos mig och stängt ner asp här?  Eller vad tror ni annars kan vara felet?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nej, jag tror inte Microsoft skickar ut uppdateringar som aktivt tar bort funktionalitet, det skulle helt enkelt ta hus i helvete om dom gjorde det.

 

Vad får du för fel när du surfar mot din asp-sida? Och om du använder IE så måste du först gå in i inställningarna och kryssa ur "Visa egna HTTP-felmeddelanden" eller "Show friendly HTTP error messages" på engelska.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Får det här:

msxm13.dll fel  '80072ee2'

Åtgärden tog för lång tid

/LM/W3SVC/1/ROOT/global.asa, rad 66

 

Aldrig sett något liknande. Normalt får jag felen från mina egna sidor. Nu kommer jag inte in på en enda av dem. Har provat rätt många.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 10 months later...

Nu har jag kört mina ASP program i en annan maskin ganska länge. Så idag testade jag igen på den nyare, men fick samma fel så klart. Det stod bl a att ett av mina program hade kallat på filen global.asa och att det blev ett fel på rad 66. Tänkte att jag vet sedan långt tillbaka att det är en fil som tydligen används av systemet, men jag har inte kallat på den från mina program någon gång. Hittade mappen som det refererades till och s k tog bort den genom att ändra namnet på den.

 

Gissa om jag blev häpen!  Nu funkade alla mina ASP program igen på den här datorn. Begriper inte varför ett av mina angivna program skulle kalla på global.asa och det gör det heller inte i praktiken.

 

Nu struntar jag i varför eftersom det fungerar. Men jag ville bara här berätta hur det gick. Ifall någon senare stöter på samma problem.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...