Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Norton & Defender i Windows 10


bgjo

Rekommendera Poster

Hej,

I tidigare versioner av Windows har operativsystemets eget anti-virsprogram inaktiverats automatiskt vid installation av ett kommersiellt dito. I Windows 10 stängs inte Defender av vid installationen av Norton 360 utan verkar köras parallellt på min bärbara dator. Min fråga är därför om det kan vara så eller om man manuellt måste gå in och inaktivera denna? Kanske det är fler som observerat detta?

/bgjo

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har inte märkt av detta problem med den nyare versionen av Norton 360 som heter Norton Security with Backup.

 

Om jag går in i "Gamla kontrollpanelen" under Säkerhet och underhåll så får jag upp att Norton är aktivt och ingenting om att Defender skulle vara aktivt. Kan problemet vara att du kör Norton 360 som förmodligen inte är uppdaterad för Windows 10 eftersom denna produkt slutade säljas för omkring ett år sedan och ersattes av andra produkter?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har Senaste versionen av Norton 360. Har du sökt på Defender i Startmenyn?

Den versionen är som jag skrev tidigare en ganska gammal version, det enklaste är säkert att göra som tipsas i föregående inlägg och se till att byta upp dig till en aktuell version om du förlänger Norton i framtiden.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Senaste versionen av Norton 360 (v22.5.2.15) hämtad och installerad (2015-08-01) efter avinstallation med Norton Removal Tool. Detta är en något omarbetad (?) version som ser lite annorlunda ut än den föregående. Den fungerar alldeles utmärkt och anledningen till att jag observerade Windows Defender var att jag sökte efter uppdateringar i Windows och såg då att den höll på att ladda ner en ny definitionsfil för denna. /bgjo

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Man har svårt och förstå tänket kring nya varianter av Nortons säkerhetsprogram. De gick ut för ungefär ett år sedan med nyheten om att Norton 360 skulle avslutas som produkt också går den fortfarande att uppdatera???

http://www.symantec-norton.com/Norton_360_p136.aspx

 

Det hette att det de bara skulle ha 2 varianter på säkerhetsprogram för konsumentmarknaden och det var Norton Security och Norton Security with Backup. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Blev till slut tvungen att avinstallera Norton 360 och installera om det igen, så nu är inställningssidan för Defender "mörkad" och Norton aktiv som skydd. /bgjo

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...