Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Windows 10 och dess design


Gäst

Rekommendera Poster

Nu med Windows 10 så blir min första tanke: Varför ser det så spartanskt ut?

 

Långt mellan knapparna längst upp till höger i fönster. Hjälprutor när man för pekaren någonstans ser märkliga ut. Jag tycker det ser halvfärdigt ut. Högerklicka på en app i startmenyn och det kommer fram en ful grå blaffa med text som inte alls ser bra ut enligt mitt tycke. Ikoner i aktivitetsfältet ser ut som något som fanns i en dålig Linuxversion för 15 år sedan. Det är liksom inte snyggt längre utan spartanskt och rent ut sagt tråkigt att se på. Starta Inställningar och ett fönster kommer fram som ju inte är modernt och snyggt överhuvudtaget. Det är helt enkelt fult att titta på. Funktionellt är det ju då jag ser vad som kan göras men kunde det inte varit snyggt för ögat också? Det är väl en mening med allt och även Win 10 och dess utseende men inte fan känns det 2015 inte, inte enligt mitt tycke.

 

Dagens hårdvara skulle klara Aero glass och lulllull som i Win 7 utan problem så jag fattar inte varför Microsoft valt denna enligt mig tillbakagång vad gäller design. Win 10 känns dock rappt och det är kanske det som är meningen? Jag vänjer mig säkert men efter enbart några timmar med Win 10 så är det bestående intrycken ovanstående.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ove Söderlund

Detta med gränssnittsdesign är ju sånt det går mode i och just nu ska det visst vara fult som stryk :huh:  med detta platta, enkla gränssnitt. Antagligen en kompromiss för att få det så bra som möjligt på den stora mängd skärmar (storlekar och format) som finns idag. Det är nog mest en vanesak och genom att leka lite med färginställningarna i Windows 10 så kan du ju få den färg du önskar även på de ikoner som tidigare inte varit möjliga att ändra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Efter ytterligare några timmar med Edge-webbläsaren så försvinner det initiala att det är så platt för webbläsaren är verkligen en snabb sådan!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

När mobiler blir kraftfullare kommer gränssnittet antagligen bli mer komplicerade igen. Microsoft vill ju nu att det ska se i stort sett likadant ut oavsett om det gäller en enkel mobil eller en kraftfull dator så då måste gränssnittet förenklas för att mobilerna ska orka med.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja, det är mobilmarknaden (och kanske "plattor"?) som driver på utvecklingen, det är min tro i alla fall. Vi datoranvändare är helt klart i minoritet, på den globala scenen. Nu gillar jag inte Windows Phone något särskilt (har haft 2 st dock) och där ser det ut precis som i startmenyn i Windows 10. Något som jag uppskattar med t.ex. "Android" är ju att jag har samma "appar" i telefonen som i min platta, så det är nog detta man eftersträvar med Windows också, och måste eftersträva, om man inte vill bli akterseglad av de andra alternativen. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Bosse

Den "platta" tillvaron får vi nog vänja oss vid...men vi kan ändå sätta lite färg på tillvaron.. om du följer guiden i länken nedan

kan du få tillbaka färgen på rutorna, jag har gjord det och nu känns det rätt bra..

 

http://www.intowindows.com/how-to-change-title-bar-color-in-windows-10/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...