Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Internetbrowser på min TV?


Jempaotto

Rekommendera Poster

Jag har en Samsung TV och fiberuppkoppling och skulle vilja ha en lösning där jag kan surfa på min TV precis som på datorn för att nå SVT play, Netflix mm (Det finns ingen netflixapp för min TV). Helst skulle jag vilja sufa med tangentbord och mus. Har hört att det finns Apple TV och Poppcorn mm. Vad rekommenderar ni för lösningar och hur funkar dom.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är inga problem att använda tangentbord och mus. Det är bara att koppla in i en av USB portarna på TV:n. Titta i manualen. Jag har Netflix på min Samsung. Den borde du kunna ladda ner.

 

Däremot är det ingen höjdare att surfa med Samsungs webläsare. Det är segt. Jag har fiber, men det hjälper inte. I alla fall inte för mig. När TV:n var ny, var det kul och prova, men nu använder jag den inte längre.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag håller med vertpre om att TV:ns webläsare är kass och jag tröttnade och anslöt en dator till TV:n istället, snabbare, bättre och inga begränsningar till TV:ns appar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag skulle rekommendera skaffa en Chromecast istället. Såtillvida att du har en mobiltelefon du kan styra den med.

 

Netflix, svtplay och webbläsare fungerar bättre där än i många TV-apparater.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tyvärr så finns inte Netflix och Svt-play för min TV modell. Chromecast är ju ett alternativ som verkar funka. Själv skulle jag bara vilja ha samma lösning som att koppla upp en dator mot TVn med tangentbord och mus och allt som finns på datorn via Browsern får jag via min TV. Inga nya gränssnitt och inga krav på att det skall finnas kompatibla appar. Och detta utan att jag behöver köpa en dator till (Vill ju att den skall stå där permanent). Borde vara enkelt. Vet att man kan bygga dylikt själv på typ en Raspberry men jag har varken kunskap eller lust. Finns ingen sån lösning på marknaden?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har köpt en Miracast-grejsimojs så jag kan flytta bilden från min Surface 3 trådlöst till en hdmi-skärm som enheten är ansluten till. Så länge din tv har hdmi och din pc klarar av miracast så kan det vara en lösning. Din dator kommer inte se skillnad på miracast och hdmi så alla appar kommer fungera.

 

Dock ställer det vissa krav på din dator och jag är inte helt hundra vart man hittar kraven. Jag visste att Surface 3 skulle klara det, jag har inte brytt mig om att försöka med någon annan dator.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för alla tipps! Efter lite googlande och youtubevideos har jag tagit steget tillbaka från min första ide till Googlecast. verkar smidigt och till ett rimligt pris så om man vill byta så är det inte hela världen. Trotts allt smidigt med telefoner och plattor som fjärrkontroller ändå. Å det funkar ju både med Androider och Mac Book som vi har. Kan vara emot denna app-tid vi lever i med medföljande kompatiblitetsproblem. Verkar värst i just TV världen. Men när det funkar medför det ju en hel del smidiga funktioner.

 

Ha det gott folks :-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...