Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Formatera laptop


kanejdator

Rekommendera Poster

kanejdator

Hej! Har en Lenovo med Windows 7. Innehåller massa med funktioner som tar tid att ladda vid start och som  jag  inte använder alls. Vill formatera både partition C och D där fabriksinställningar finns. Har Windows 7 på skiva. Går det att göra så? Har använt denna formateringen på mina tidigare stationära men aldrig på en laptop.   

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Under installationen av Windows 7 kan du välja att ta bort partitioner och skapa/formatera den nya C:. Andra partitioner än C: kan du hantera i Diskhantering som är inbyggt i Windows.

 

Om installationsskivan inte kommer från Lenovo eller det inte är en återställningsskiva gjord på just den datorn, kan det bli problem med drivrutiner så se till att spara undan åtminstone chipset- och nätverksdrivrutinerna så att du kan få datorn att ansluta mot internet för att hämta fler drivrutiner om det behövs.

 

Programmet PC Decrapifier är till för att enkelt kunna avinstallera sådana onödiga program som datortillverkare gärna skickar med.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

kanejdator

Tack för svar! Jag vet inte om jag tänker rätt men om jag använder återställningsskiva från Lenovo då får jag ju tillbaks allt jag vill bli av med.Trodde som stationär dator: efter installation av OS7 och koppling till internet så hittar datorn alla enheter och rutiner automatiskt. Hur kommer jag fram till chipset- och nätverksdrivrutinerna för att spara dem på ett usb?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ingen orsak :)

 

Det är troligt att återställningsskivan innehåller även de onödiga programmen.

 

Det är ingen större skillnad mellan bärbara och stationära, oftast innehåller Windows någorlunda fungerande drivrutiner för chipset och nätverkskort, men inte alltid.

 

Du får söka dig fram till din datormodell utgående från sidan http://support.lenovo.com/se/sv ,

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...