Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vattenslang och koppling


kiwi01

Rekommendera Poster

Måste vattna trädgården åt en som är bortrest. Vattenslangen gick sönder lagom inför hettan så jag gick och köpte en ny och dyr med flera års garanti. Men kopplingarna ska köpas separat och ska sitta i var sin ände av slangen. 

Kranen i väggen ser ut som på bild, den röda delen av kopplingen ska mot kranen - men kopplingen har inga gängor. Och så ska slangen i den nedre delen. Men hur??? Jag fattar noll.

Har ingen bil och det är lite långt till butiken.

Få se om jag lyckas bifoga bilderna.

 

post-113521-0-28693100-1435907065_thumb.jpeg

post-113521-0-28554300-1435907082_thumb.jpeg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mät upp omkretsen på vattentappen och gå till en VA-handel och köp en adapter. De har garanterat en som passar, Gardenas kopplingar är den vanligaste på marknaden. 

Tyvärr är det den enda, på sikt, hållbara lösningen.

 

eller kolla med grannen om de har en som passar kranen, att låna ut.

Hur såg den gamla slangen ut?

 

Annars vette tusan hur du ska få till det, utan rätt tapp till kranen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tyvärr har jag inte tillgång till någon granne heller just nu, annars så finns det lösa gamla kopplingar lite här och var i förrådet, kanske ska titta där. Den gamla slangen var av sorten som är bara några meter utan vatten och expanderar när den fylls med vatten. Han bara använda den två gånger, det sipprade ut vatten ur alla kopplingar redan från början, och sedan slets den ur kopplingen samt att den nu läcker längs sömmen. Kanske klarade den inte trycket?

 

Annars verkar ju Mikaels slangkoppling ev  passa.  Hålet upptill i den röda delen är ca 18-20 mm i diameter. Dvs ungefär densamma som på kranen.

 

Men jag blir lite konfunderad. Enligt skissen på förpackningen ska den röda delen upp mot kranen, men jag hittade en annan bild: http://www.gardena.com/se/water-management/hose-connectors/ där sitter den gråa delen uppåt. Vet varken ut eller in.

 

Tack snälla för att ni svarade så snabbt, nu har jag lite att jobba på. Trädgårdsbutiken där jag köpte slangen ligger på vägen till kolonistugan så om ägaren där är villig att hjälpa mig och hittar de rätta grejerna så kanske det löser sig. Annars återstår täta turer med vattenkannan tills dottern kommer hem med bilen i mitten av nästa vecka. Får man hoppas på lite lokalt regn?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Trädgårdsbutiken som sålde dig slangen har med all säkerhet rätt koppling.

 

Om du nu inte hittar en i garaget.

 

Gardena har lite olika modeller på sina kopplingar, olika utseende, men alla ansluts via samma koppling, samma dimensioner. Du behöver bara den del som ska sitta mellan själva tappen och din slang.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Dessa typer av kopplingar brukar kallas för just Gardenakopplingar (de var väl först antar jag).

 

Jag har för egen del bestämt mig för att enbart köra med just Gardena, trots ett högre pris, pga. dess kvalitet.

 

Alla slangar har en sådan slangkoppling, en "hona" i varje ände. Det finns bara sådana som man kan klämma på en slang.

 

Alla kranar har en krankoppling, en "hane".

De finns för olika rörgänga på kranen, ofta finns det en krankoppling för en större kran, men som har en reducering för en "normal" kran.

 

Ska man skarva två vattenslangar har man en hane-hane

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vattnat och klart i trädgården och kaffe i koppen kl 13 ! Kan det bli bättre?

Igår var jag gråtfärdig; idag skrattar jag hela vägen till vattenkranen.  :D

 

Tack vare era goda råd och tips kom jag på rätt spår, haffade en man i trädgårdsbutiken som förstod direkt att det är en krankoppling jag behöver samt visade hur man kopplar ihop alltihopa. Sen var det ju inte svårt alls. Slangen löper fint över gräsmattan till skillnad mot den för-förra som alltid vek sig och orsakade flera stopp.

 

Ja, jag tror att slangen kostade betydligt mer (798 kronor för enbart slangen) i denna butik än till exempel på Bauhaus, och säkert Jula också. Men jag grämer mig inte så värst mycket, för mig hade det ett värde att slippa åka kommunalt långt utanför stan.

 

Så tack än en gång o ett varmt veckoslut, sisådär 29-30 grader!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Trevligt att höra

 

Du är värd en dusch i vattenslangen nu :)

 

Allt handlar om utbud/efterfrågan och priset du betalade är inte oskäligt även om du onekligen kunde kommit undan billigare om du åkt en timma eller två kommunalt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...