Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kopiera allt från 2TB-extern hårddisk till ny disk


Mållgan

Rekommendera Poster

Jag har en extern Western Digital 2TB-hårddisk som börjar sucka och jag avser köpa en ny till vilken jag vill kopiera allt innehåll i WD-2B-disken.

 

Vilken är den smidigaste metoden? Det vanliga "copy-paste" tar väl en evighet i kopieringstid.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Är det bara egna filer och inte Windows systemfiler och installerade program, så kan du istället använda dig av Total Commander

 

Hastigheten bestäms i huvudsak av hårddiskens prestanda samt vilket gränssnitt tex. SATA-port som går fortare än tex. USB 2.0 port.

 

Så det spelar ingen större roll för hastigheten egentligen (viss betydelse har det förstås) vilket program du använder, men Total Commander gör kopieringen smidigare, det fungerar helt enkelt bättre än Windows inbyggda filhanterare, särskilt vid stora filmfiler på flera GB.

 

Ja du kan ju förstås använda Windows inbyggda Robocopy förstås, som kan göra filöverföringen effektivare än vanliga Windows filhanteraren pga. att den använder flera trådar simultant.

https://technet.microsoft.com/en-us/magazine/ee851678.aspx

http://www.howtogeek.com/130729/add-a-graphical-user-interface-gui-to-the-microsoft-robocopy-command-line-tool/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Klona hårddisken ska väl gå bra också om den nya disken är minst lika stor som den gamla. Kloningsprogram kan arbeta mer direkt mot disken och kopiera sektor för sektor i stället för att bry sig om varje enskild fil.

http://lifehacker.com/5839753/the-best-disk-cloning-app-for-windows något gammal sida så programmen är ju inte exakt likadana längre men som det står där kan det komma med ett kloningsprogram med hårddisken (gå att ladda ner från disktillverkaren).

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Disken innehåller inga systemfiler utan främst egna video- och stillbildsfiler. Jag provar nog med AOEMI-kloningsoption.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

P.S

 

Jag drabbades av en idé. Jag har har 2,5"/3,5" dockningsstation för SATA-diskar. Istället för att köpa en ny extern hårddisk på 3-4 GB kanske det är listigare/billigare att köpa en intern SATA-disk på 4GB och använda dockningsstationen (som jag inte använt sedan den köptes som "bra-att ha-pryl").  Dockningsstationen  klarar "up to 4GB capacity 3,5" drives och up to 1GB capacity 2,5" drives". 

 

Skulle i så fall uppskatta förslag på vilken 4GB capacity 3,5" drive som skulle passa.

 

D.S.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Visst kan du göra så men beroende på hur dockningsstationen ser ut kan hårddisken bli mer oskyddad, men om det spelar någon roll beror på hur du tänkt använda disken.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...