Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hårddisk.


BooEmm

Rekommendera Poster

 Hej! 2015-06-26.

 

 Jag undrar hur länge kan man använda en ny hårddisk innan den blir för varm alltså +50 grader C.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Det beror på hur bra ventilerad datorn är och hur varmt rummet är osv.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Hej! 2015-06-30.

 

 Jag undrar hur varm en normal hårddisk PATA eller SATA kan bli innan den blir för varm över +50 grader C. i normal rums-tempratur 20-25 grader C.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Kan du förtydliga vad du egentligen undrar över, t ex var kommer dessa 50 grader in i det hela?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Funderar också på varför du ställer två i princip samma frågor direkt efter varann fast du har fått ett svar mellan dessa?

 

Beträffande gradantal för en standard hårddisk, så bör den inte bli högre än ca 40°, det är ju normalt att det finns kylande fläktar under/bredvid för att få ner värmen så mycket som möjligt. Sedan beror det ju också på hur den sitter monterad, horisontellt, vertikalt eller annat, om man nu har så.

Sitter den snett eller på annat så att kullager/axel blir mera belastad, så kan det också generera mer värme, när den då får jobba mer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Hej! 2015-07-01.

 

 Jag undrar hur länge kan man använda en dator innan en normal hårddisk PATA eller SATA  blir för varm i rums-tempratur 20 -25 grader C. När man startar en dator i normal rums-tempratur är hårdisken bara 20 -25 grader varm.

Vart efter tiden går blir hårdisken varmare och varmare ju längre man använder datorn. Har man använt datorn ett tag blir hårdisken varmare än rums-tempraturen. När man har använt datorn ett tag kan hårddisken bli så varm som 50 grader C. Och då undrar jag hur länge kan man använda en dator innan hårdisken blir hela 50 grader C varm.

 50 grader på en hårddisk är ganska varmt. Då bör man  stänga av datorn så hårddisken kallnar ner till normal rums-tempratur innan man kan börja använda datorn igen för att hårddiskens livs-längd inte ska förkortas avsevärt.

 Hårdiskarna går ju sönder av för hög  värme.

 

 Det här är en svår fråga att förstå och det är inte många som förstår frågan och det är ännu färre som vet svaret på en sån här fråga.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du får gärna fortsätta in din gamla tråd i samma ämne men..

 

Något rakt svar finns inte.

Som jag skrivit förr, vilken temperatur en hårddisk arbetar på är inte den mest kritiska aspekten/risken för den, det är snarare hur snabbt den når den temperaturen.

 

Fast 50 grader är ganska hög temp, det skadar inte att försöka ta ned den några grader. Du har inte möjlighet att installera en fläkt som rör om luften liten?

 

Se

https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-temperature-does-it-matter/

http://www.buildcomputers.net/hdd-temperature.html

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Inlägg 7 och 8 ovan kommer från en egen tråd som slagits ihop med denna tråd, eftersom det rör samma ämne av samma trådskapare.

 

Flyfisherman /Moderator

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...