Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Byte av hårddisk


oktober08

Rekommendera Poster

Hej!

Jag tänker byta hårddisk på en dator och har några frågor. Den nuvarande hårddisken, Western Digital WD5000AAKX 500GB 16MB Cache. Eftersom jag inte kan hitta en liknande, så är tanken att köpa en ny Western Digital WD10EZEX 1TB 64MB Cache. Förutom storlek på utrymme och cache, så är det också skillnad på Transfer Rate (Buffer To Disk).

 

Funkar detta utan att det behöver göras några andra inställningar?

 

Datorn som jag ska byta hårddisk på har Windows 7. Jag har 4 DVD skivor, kommer inte på vad det kallas nu, men jag skapade skivorna medan datorn funkade och där ska väl Windows 7 finnas.

 

Efter att hårddisken har monterats och kopplats in, vad är nästa steg? Att slå på datorn och stoppa in den första skivan och sedan installeras allt och allt är frid och fröjd?

 

Tacksam för tips!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Förutsatt att din nya hårddisk har samma kablage som den befintliga så behöver du inte oroa dig att det inte kommer fungera.

 

Det är bara att peta in disken och sen kommer Windows installationsprogram sköta resten åt dig.

 

Dock kolla innan att du har allt du behöver med installationsdiskar, eventuellt produktnummer etc. För det är lite trist att fastna efter att man plockat ut hårddisken och eventuellt måste börja om från början.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för svar! Med produktnummer, menar du det som sitter på en etikett på sidan av datorn med en nummerserie till Windows?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...