Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ominstallation av W7 efter Rovnixattack


brra1

Rekommendera Poster

Efter samtal med Microsoftsupporten har jag försökt ominstallera W7 64 bitars med dåligt resultat. Startade från scratch med skivan i cdläsaren. När meddelandet kom att jag skulle trycka på valfri tangent för att starta från skivan startade en förloppsindikator som talade om att windows startade och det höll den på med i 40 minuter. Jag startade om med samma resultat fast då lät jag datorn tugga i 1:35 tim. Något förslag? Provade köra från windows och setup med alternativen uppgradering eller anpassad installation men det här ju ingen uppgradering och jag vet inte om C-disken blir formatterad för enligt supporten skulle en hel ominstallation utföras.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är det en vanlig Windows-skiva från Microsoft eller är det en återställningsskiva gjord med ett program från datortillverkaren?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är en vanlig Windowsskiva men jag löste problemet efter mycket grubbel. Jag hade tydligen för många hårddiskar aktiva. Plockade bort dem och hade bara C:disken aktiv. Nu är det frid och fröjd igen och hoppas trojanen är oskadliggjord. Har formaterad c:disken 3-faldigt externt, trots allt finns det fortfarande 14 Mb som inte går att avlägsna av 120 Gb.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Bara MBR har skrivits över en gång så ska det vara lugnt.

 

Kolla upp datorn med några program, ett bra installerat antivirusprogram, Malwarebytes Anti-Rootkit och Esets online-skanner (inställd för extra noggrann sökning) för att få en bra kontroll på att allt verkar bra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...