Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Freeze problem mm


apophis2010

Rekommendera Poster

apophis2010

ja nu e det så att jag inte har en anning om vilken katogori jag har mitt problem i så någon får skicka det rätt sen .

 

men ja det e så att jag har fått nåt konstigt problem men datorn det e så att när jag tex kollar film som fryser sig bilden och ljudet i typ 3-5 sek varje 5-10 min  och har provat med allt jag kan komma på.

 

använder vlc för att kolla film har provat att byta till windows media player men samma händer där har instalerat om vlc och avast men hittar inte var problemet kommer ifrån .

 

har provat att ha aktivitetshanteraren uppe för att kolla om nåt program går up i listan men inget alls händer . samma sak händer tex när jag spelar ett spel fryser för 3 sek men låtser som ljudet krashar när skärmen e svart sen när bilden kommer tillbaka får jag att programet svarar inte och får starta om allt . har verkligen letat som en dåre på internet har scannat datorn med Mbam SaS och ccleaner hittar inget skadligt.

 

har börjat få problem med min extra hårdisk som låg på 2tb så trodde att det va den som spökade så gick o handla en helt ny och flyttade över allt som fanns på den till nya och sen inaktiverade jag den men har fortfarande samma problem.

 

plus grädden på moset så har jagt typ tappat all behörighet på datorn ? tex kan inte komma in i vissa mappar tex Temp mappen i windows får bara upp du saknar för tillfället rättighet att använda den här mappen klicka på fortsätt för att få permanent tillgång men när jag gör det kommer en ny ruta upp. du har nekats rättighet att använda den här mappen , om du vill ha tillgång måste du använda fliken säkerhet .

där står det om du vill fortsätta måste du vara en admin användare bed behörighet att visa objektets

säkerhetsegenskaper och när jag har klickat mig in där så finns där 4 användare och jag har alltid varit admin och den står som full behörighet.

 

så tänkte lägga till användare Apophis som osso e jag som full behörighet och klickar i den  trycker på ok och får upp ett fel inträffade när säkerhetsinformationen tillämpades på c/windows/temp Åtkomst nekad  trycker på fortsätt  pch får upp att det inte går att spara behörighetsändringar .. så vad e det som händer hos min lila fula låda?

 

aja e tacksam för all hjälp jag kan få och hit har jag vänt mig när jag inte kunnat lösa det på egen hand och det har alltid löst sig då

//Kenta

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Hej,

 

Vilken dator använder du? Fabrikat och modellbeteckning?

Operativsystem:

Linux, Windows  Xp, Windows Vista, Windows 7 Windows 8 eller Windows 8.1?

 

Webbläsare; Firefox, Chrome eller Microsoft Internet Explorer?

 

Så blir det lite lättare för den som skall svara på frågorna.

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

apophis2010

dator? em det e typ hemma bygge  Windows 7 Home Prem 64bit

Intel core i7 2600k ska vara 12 gb ram men datorn hittar bara 7.4gb

Nvidia Geforce GTX 680

har alla webläsare men anvvänder Ie11 mestadels

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Hej,

hur har det gått, fortfarande problem?

 

Hmmm, inga direkta svar på mina frågor ang.

Vilket moderkort används? Fabrikat och modellbeteckning?

 

Att datorn bara hittar; menar du Windows system bara kan utnyttja eller menar du att det bara finns 7,4GB som är tillgängligt i BIOS?

 

Till att börja med, gå in i Bios Setup meny, kontrollera där hur mycket minne som känns igen.

Hur du kommer in i BIOS Setup står ofta direkt på bildskärmen när du startar datorn, eller i manualen: tex Tryck direkt på Del, Esc, F2, F12 eller annat.

Återkom med resultatet, så kanske vi kan finna någon lösning.

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du i BIOS reserverat några GB RAM-minne till processorns inbyggda grafikkrets?

 

Hur är det med temperaturen i datorn?

Överhettning av vissa kretsar kan ge konstiga problem.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...
apophis2010

hej sorry jag inte svarat för datorn sluta fungera efter nån dag . så lämnade in datorn på rep var tydligen nån vajse med hårddisken SSD disken som windows låg på plus lite kablar som inte fick rätt ström eller vad det nu var ^^  så blev en liten repration plus nya minnen och ny nätagg sen hel städning av alla komponenter på damm och sen har dom fixat så alla kablar ligger som dom ska så nu funkar datorn felfritt och men nya minnen har jag inga problem med mina spel längre ligger nu på 16gb:)

 

tack i alla fall för alla svar :)

 

sen snabbt till en snabb fråga .. Windows 10 som man nu verkar få grattis??! hur är den för en person som använder datorn endast till spel o film? blir det bättre än win7 hp?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fint att det har ordnat sig med datorn :)

 

En del rapporterar att nyare spel fungerar bättre med högre FPS i Windows 10 än i Windows 7, däremot gamla spel, typ gjorda för XP från början, kan få problem.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...