Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hur riskfyllt är det med nedladdade program?


Jodie

Rekommendera Poster

Innan söndag skulle jag behöva två nya gratisprogram till min dator med Windows 8.1. Ett massomdöpning-av-filer-program - jag skulle vilja lägga till några bokstäver i början i serier av filnamn. Samt ett annat program som spelar in vad som händer på bildskärmen och samtidigt spelar in ljud via datorns mikrofon, typ CamStudio(?).

Jag har i veckor hållit på och googlat då och då och ibland funnit program som av beskrivningarna att döma tycks kunna klara det jag önskar. Men om jag sedan googlar på resp programnamn och lägger till ordet "virus" så finner jag praktiskt taget alltid ett antal kommentarer från människor som hävdar att de vid installationen av programmet även fått med div virus och eller trojaner, eller kanske "bara" tämligen harmlösa men oönskade, jobbiga svåra-att-bli-av-program. Det börjar kännas som sådana fulheter lurar när nog överallt där program finns att ladda ner.
Men ofta påstår nedladdningsställena att deras grejer minsann är garanterat ofarliga.

Ett ställe ( http://freecommander.en.lo4d.com/virus-malware-tests ) med ett program som ev skulle passa mig och min dator påstår att de "tested the this file - - - with 29 different anti-virus and anti-malware programs and services. Out of these tests, the FreeCommander XE download tested clean 100% of the time." Personligen skulle jag lita betydligt mer på ett programs ofarlighet om en moderator här på forumet intygade ofarligheten. Finns det överhuvudtaget några garanterat helt riskfria nedladdningställen för gratisprogram?

Kan mitt Norton Internet Security, om jag särskilt låter det genomsöka resp setup-fil innan installation, med 100-procentig säkerhet avgöra om setup-filen och programmet är helt "rent" och riskfritt? Särskilt numer sedan jag börjat använda Internetbank tämligen ofta, har jag blivit jätteskraj installera nya program.
 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Softpedia brukar vara noggranna med att specificera om det är freeware, betalprogram eller annonsfinansierat.
Jämför dessa:
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Video-Recording/Camstudio.shtml
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Video-Recording/Easy-WebCam-Recording.shtml

När det gäller annonsfinansierade program kan man ju normalt välja bort de onödiga delarna om man läser noga under installationen, väljer att göra anpassad installation och tar bort några bockar.

 

Inget antivirusprogram upptäcker alla skadliga program och ändå mindre alla som vill installera annonsprogram/tillägg. Man får bättre detektering genom att ladda upp filer på sidan http://www.virustotal.com där de kontrolleras av mängder av antivirusprogram och liknande.

 

Annonsprogram är inget som påverkar Internetbankens säkerhet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Innan söndag skulle jag behöva två nya gratisprogram till min dator med Windows 8.1. Ett massomdöpning-av-filer-program - jag skulle vilja lägga till några bokstäver i början i serier av filnamn.

 

Nu är det ju visserligen försent då det redan är söndag men ett bra massomdöpningsprogram har du ju redan fått tips om i en annan tråd:

 

//eforum.idg.se/topic/348243-något-leta-dubbletter-program/?p=1651296

 

http://www.ghisler.com/amazons3.php

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...