Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

installera win 7 från usb på allt i en dator ansluten till ide hårddisk via dockning


kaspano

Rekommendera Poster

Hej jag har en allt i en dator vars hårddisk har kapsejsat. Jag kom på att jag hade en ide hårddisk på 300 gb som jag kan använda som hårddisk. Så jag köpte dockningssation för 400 kronor för att kunna ansluta hårddisken till allt i en dator via usb porten. Men nu till problemet. När jag ska påbörja windows 7 installationen säger den att det inte kan installeras via usb.

Jag blev helt ställd. Man kan välja att installera drivrutiner för hårddisken om det är nu det som är problemet. Jag har hårddisk Maxtor 6L300R0 ATA/133 men har svårt att hitta drivrutiner till den på nätet. Dessutom hittar datorn hårddisken i bios. Så det kanske inte behöver installeras nå drivrutiner ?

Och min andra fråga, har någon annan försökt installera OS till usb dockningsstation ? ( Jag använder usb minne för att installera windows 7 .)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

När jag kommer till "välj var du ska installera win7" så radar den upp bara usb minnet som alternativ. Den borde visa hårddisken som alternativ men det gör inte det. Som sagt den hittas den i BIOS och när man kan välja installera drivrutiner för hårddisk kommer den i i katalogen. weird.

Som detalj står förklaringen följande: Windows cannot be installed to this disk. Setup does not support configuration of or installtion to disks connected through a USB or IEE1394 port.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du kan inte ha Win7 som operativsystem på en USB-ansluten disk.

Windows 8 lär gå, men jag har aldrig provat.

Köp en ny hårddisk för "riktig" montering och installera Win7 där istället.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En dockningsstation kan man ju ha nytta av ändå. En hårddisk i dockningsstationen fungerar ju väldigt bra att säkerhetskopiera viktiga filer till.

 

Om dockningsstationen är ansluten till en kontakt som följer standarden USB 2 och inte USB 3 så är den väldigt långsam jämfört med en hårddisk och ha en sån disk för Windows ger nog en väldigt seg dator.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...