Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Alias i e postprogram


lunken

Rekommendera Poster

Hej, jag har Windows Live Mail och några e postadresser med Telia och så har jag några med Outlook där jag gjort sk alias. Men de som jag får till adresserna med Outlook syns ju i alla alias, tex om jag har en a@ out...,b@out...,c@out... och en h@out... adress så får jag ju mejlet till b@ även i kontona a,c och h. Jag vill ju att de bara hamnar på rätt konto och inte på alla. Är det någon inställning i Outlook eller i Windows Live Mail? 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

I Outlooks inställningar kan man välja om alias-adresser ska få sin egen mapp eller om de ska hamna i den allmänna inkorgen.

 

Windows Live Mail känner jag inte till men jag är rätt säker på att du kan skapa regler för att filtrera mejl med olika mottagaradresser till olika mappar. Det låter som att du har skapat flera konton i Windows Live Mail och det är jag tveksam till om det är rätt väg att gå eftersom du bara har ett Outlook-konto.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har tre Telia adresser och tre Outlook adresser och Telia adresserna hamnar ju rätt och syns ju bara på rätt adress, däremot Outlook adresserna kommer det till alla tre trots även om det bara skickas till en av dem. Om varje adress räknas som konto så stämmer det att jag har flera konton(6st).

Tyvärr är jag inte så duktig på det här men förhoppningsvis någon som vet hur jag ska ställa in det för att få rätt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hur ser det ut när du loggar in på webbsidan Outlook.com?

Om inkommande e-post ligger i samma inkorg där, oavsett vilket alias de är skickade till, så måste du göra filter (regler) i Windows Live Mail för att sortera upp e-posten.

https://wlmail.wordpress.com/rules/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Såhär ser det ut i Outlook efter jag gjort mappar med resp. adress. Bild 1

 

Och så här ser det ut i Windows Live Mail nu. Bild 2

 

Och så här vill jag ha det i Windows Live Mail! Bild 3

 

Som ni ser på bild 2 har jag lagt till varje Outlook adress separat som jag gjort med Telia adresserna men det är kanske fel sätt?

Kan man bara lägga till ett Outlook konto och resp adress mapp under det, jag skulle ju som sagt vilja ha varje Outlook adress för sig själv och olika mappar under det så det ser ut som  Telia adresserna, men det kanske inte går eftersom det är alias adresser? :(

 

post-120612-0-57021900-1422798600_thumb.jpg

post-120612-0-44325200-1422798632_thumb.jpg

post-120612-0-77309000-1422798663_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Eftersom det är alias-adresser och bara ett Outlook-konto ska du bara ha ett Outlook-konto i Windows Live Mail också, åtminstone när du ställt in att Windows Live Mail ska använda IMAP-protokollet mot Outlook.com (jag har inte funderat över hur det blir med POP3-protokollet i stället).

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu börjar jag ha svårt hänga med, tror inte jag ställt in i Windows Live Mail för jag är ju bara en enkel amtöranvändare... ;) Men jag tackar så mycket för att du försöker hjälpa mig.

En fråga till, man kan inte ha olika avsändarnamn till varje alias utan det blir det namnet som står på den primära adressen eller?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

När man skapar kontona i Windows Live Mail kan man ange en hel del inställningar för hur programmet ska komma åt e-postservern t ex vilket protokoll som ska användas, däremot är det möjligt många av dem är förvalda.

 

Jag vet inte hur det fungerar med olika avsändaradresser i Windows Live Mail.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...