Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Skärmkalibrering glöms bort


esd

Rekommendera Poster

Har precis köpt skärmkalibratorn Colormunki display och den fungerar utmärkt för att kalibrera min skärm vilket är en Samsung Syncmaster F2380.

 

Problemet är att skärmkalibratorn försöker spara vissa inställningar i själva skärmen. Kan se att den försöker spara inställningar för kontrast och ljusstyrka direkt i skärmen. Det fungerar också, problemet är när jag stänger av skärmen så glömmer den av dessa inställningar så när jag startar skärmen igen är den inte längre kalibrerad, vilket är mycket irriterande.

 

Enda sättet att få tillbaka kalibreringen är att köra hela kalibreringsprocessen igen vilket inte är hållbart.

 

Är det någon annan som har hört talas om det här problemet där skärmen inte vill komma ihåg inställningarna efter att man har stängt av den?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det sparas inte om du ändrar inställningarna själv? Då skulle du ju kunna skriva av inställningarna som ändras och justera själv därefter

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om jag ändrar i skärmen själv sparas det. Vilket är rätt konstigt att det sparas om jag gör det men inte när kalibratorn gör det. Problemet med det är att kalibratorn ska dynamiskt uppdatera skärmens ljusstyrka efter ljusförhållandena i rummet vilket inte skulle fungera om jag själv ställer in ljusstyrkan i skärmen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är enheten via USB till datorn?

Vad står det i manualen?

 

Jag undrar eftersom jag läste på Tom' Hardware ang. skärmkalibrering http://www.tomshardware.com/reviews/nec-pa272w-professional-monitor,3814-4.html

...//..Other compatible meters include X-Rite’s ColorMunki and Datacolor’s Spyder 2, 3, and 4 models. If you want to connect the meter directly to the PA272W, you'll have to run a USB cable between it and the computer..//..

 

Nåt fel på överföringen. eller måste man ställa in skärmen på ett särskilt sett så den blir mottaglig (bland dess menyer menar jag)?

 

Klarar USB-porten all power, eller måste du använda en USB kontakt med separat power (två-usb kontakter i gren)?

 

Står det nåt av intresse i dessa?

http://nativedigital.co.uk/site/2011/06/colormunki-display-step-by-step/

http://www.damiensymonds.com.au/cal_CMD_pc.html
http://www.colormunki.com/download/x-rite%20guide%20to%20color%20management.pdf

http://www.xrite.com/colormunki-display/Library

Antivurusprogrammet som spökar? http://www.xrite.com/colormunki-display/support/kb5530

 

Länk till senaste S/W och annat tips etc. http://www.xrite.com/colormunki-display/Support.

 

Annars skall väl dessa värden kunna sparas i en profil?

Här står om en möjlig lösning för Windows 7 http://www.laszlopusztai.net/2009/08/23/stop-losing-display-calibration-with-windows-7/

 

Mvh ;)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för ditt svar!

 

Det fanns faktiskt en inställning i Colormunki display programmet där man kunde stänga av att kalibreringen ska lagras i skärmen så den då istället lagras i grafikkortet vilket gjorde att allting fungerar mycket bättre.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej,

 

Blev det så du känns nöjd eller bara tillfredsställande?

Detta är intressant om denna känns bra eller inte, för jag är själv sugen på att införskaffa ett skärmkalibrerings-kit och vet inte vilket som skulle passa mig - pris/kontra prestanda.

 

Finns ju flera på marknaden varav Tom's tagit upp några st.

Tips - Bildskärmskalibrering

 

Men dom säger bl.a. också att bildskärmen skall vara uppvärmd i minst 30-minuter innan man kör kalibreringen samt annat viktigt http://www.tomshardware.co.uk/calibrate-your-monitor-theory,review-32800-10.html

 

Men lagras i grafikkortet? Är det inte så att profilen lagras på disken och läses in vid uppstart?

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var lite fel ordval av mig. Kalibreringen lagras såklart på hårddisken och sen läses in vid uppstart men de ändringar som kalibreringen har gjort görs i grafikkortet istället för direkt i skärmen.

 

Svårt att säga om det blev bättre eller sämre resultat, ungefär samma skulle jag säga men kan inte göra en sida-vid-sida jämförelse.

 

Skulle rekommendera Colormunki Display. Fungerade förmodligen inte med min skärm eftersom den har rätt många år på nacken nu men borde inte vara några problem med nyare skärmar. Men andra skärm är mycket nyare och den hade inga problem att göra kalibreringen direkt i skärmen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...