Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

inloggning från Peru på min hotmail


Matisyahu

Rekommendera Poster

Hade jag som aktivitet idag när jag loggade min hotmail, och även misslyckade försök från andra länder ifrån gårdagen.

Jag har säkerligen ett virus eller inget alls, men detta är över min kontroll känner jag. Jag måste fråga här som jag alltid gjort senaste åren, brukar gå 2 år sedan har man något skit och då är E-forum det första jag tänker på, suverän hjälp alltid här.
Har inget antivirusprogram, kör enbart på Win8 egna firewall och tycker att det räcker men vad jag. Tips på ett program jag kan ladda ner och försöka hitta något elände mottages gärna.

 

mvh Daniel

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svars 66
  • Skapad
  • Senaste svar

Till att börja med se efter att ditt konto är säkert med t ex tvåstegsverifiering aktiverat och ett rejält starkt lösenord: http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows/outlook/hacked-account

 

I Windows 8 är det meningen att Microsofts eget antivirusprogram (Defender) ska vara igång när man inte har något annat antivirusprogram igång. Har du stängt av det?

 

Att inte ha något antivirusprogram alls är dumt, för man vet aldrig när man surfar in på en hackad webbsida.

 

Sök igenom datorn med Defender. Defender är inte så väldigt bra så installera gärna ett annat antivirusprogram.

 

Komplettera antivirusprogrammet med Malwarebytes Anti-Malware (gratis): https://www.malwarebytes.org/antimalware/

 

samt med en online-skanning:

 

Skanna datorn online på http://www.eset.com/onlinescan/ och använd helst Internet Explorer till det.

För att inte skannern ska ta för lång tid på sig stäng av ditt antivirusprogram under tiden.

 

Välj alternativet Enable detection of potentially unwanted applications.

 

Klicka på Advanced Settings.

Ta bort bocken framför Remove found threats.

Bocka för:

Scan Archives

Scan for potentially unsafe applications

Enable Anti-Stealth Technology

 

Klicka på Start

 

När skanningen är klar klicka på List of found threats, följt av Export to a text file. Spara till en fil på skrivbordet, öppna filen, kopiera resultatet och klistra sedan in det i ditt svar om något hittas.

 

Hittar något av programmen något skadligt som kan ha stulit lösenord?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Cecilia! Du är har alltid varit min räddande ängel, även denna gång, Har defender, installerar strax malwareprog. Gör sökningen sedan. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

56min 55sek tog det tydligen. Kändes som en kvart.

 

F:\Internet Downloads\File_Downloader.exe a variant of Win32/FirseriaInstaller.C potentially unwanted application
F:\Internet Downloads\SoftonicDownloader_for_realtek-hd-audio-drivers-x64.exe a variant of Win32/SoftonicDownloader.G potentially unwanted application
F:\Internet Downloads\ViberSetup.exe Win32/Toolbar.SearchSuite.W potentially unwanted application

 

 

malware kommer här:

Malwarebytes Anti-Malware
www.malwarebytes.org
 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

De tre filerna som Esets skanner hittade är installationsfiler som innehåller onödiga toolbars eller liknande, och de kan inte stjäla lösenord.

 

Menar du att MBAM inte hittade något?

Låter ju bra i så fall.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja det låter bra. Men efter kolvbyte idag och saker som försvunnit i flera månader, medicin, USB-stickor och annat. Varit paranoid och blev tokig nästan på kuppen, skönt att veta att det inte var i min skalle problemet låg. Spionprogram som installerades i Aug, keyloggers så känner man sig  så sinnes kränkt och sårbar att man går med kniv på sig och sover med. En av dem som gjorde det är min granne, säkert grannen ovan också. Hittade 7 devices som var kopplade mot min dator. Gjort polisanmälan men har inte större förhoppningar om något.

Har scannat med GMER rootkit detector nu men loggar är inte min grej så skicka mig ett mail de som vill kika, bara admins får se. MBAM hittade inget nej, men paranoia var kvar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Undrar om någon kan förklara vad detta är? Har ingen printer men försök win automatiskt lägga in drivers för nu disabled printern? Om den då misslyckas med automatiska settings så borde den inte skriva tycker jag. Men kanske precis så det ska fungera. Jefligt paranoid nu.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

pallar inte mera, keylogger får jag inte bort. och de loggar in på Eforum och loggar ut mig samtidigt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Default profile är normalt och den används som grund när man skapar nya användarkonton.

 

Jag kan inte svara på exakt vad som händer när det gäller drivrutinen till skrivaren, men om du inte har någon skrivare längre är det bättre att avinstallera den än att inaktivera den.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En keylogger påverkar inte datorn utan den bara loggar tangentbordsnedtryckningar och liknande i bakgrunden utan att göra något i datorn. Syftet med en keylogger är att den inte ska märkas så om du har problem med inloggning i Eforum beror det i alla fall inte på en keylogger.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hur förklarar man liksom. Jag kan inte logga in på FB för mina koder har tagit slut. Kan inte rapportera då man måste ha ett ID(har) men en kamera som kan ta ett kort(not). har bytt pass för FB men koderna har slukats idag som många ggr tidigare, och samma gäller mina 3 e-post. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Använd gärna Redigera-knappen när du kommer på något mer att skriva, det är inte så kul att få mängder av mejl för att du har skrivit en mening till flera gånger.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Facebook känner jag inte till så jag vet inte vad det är för koder du skriver om men om någon har hackat ditt e-postkonto har de ju haft möjlighet att komma över lösenord till mycket annat också.

Motsvarande för Google+.

 

Det ser väl ut att vara din e-postadress på bilden som visar OneDrive. Den bilden bör du ta bort innan e-postadressen hamnar i fel händer, liksom den med Windows-konton. Det är när man inte håller koll på sin e-postadress som den riskerar att bli hackad.

 

Det måste alltid finnas ett administratörskonto så om du vill göra om ditt nuvarande konto till standardkonto måste du först skapa ett nytt administratörskonto.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

De tre IP-adresserna som syns i bilden kommer från Gävle Kommun, Microsoft och Facebook. Var din granne i Gävle kommunhus i förrgår?

 

Tycker inte att det är särskilt lång lista, jag har en lyckad inloggning var 10:e minut, vilket är när mitt e-postprogram kollar om det har kommit in någon ny e-post, plus en del andra förstås.

 

Det finns fullt med kriminella som ägnar sig åt att hacka konton i hopp om att komma över något som det går att tjäna pengar på, t ex skicka spam från konton som inte är svartlistade.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu menar jag att listan fortsätter 40 till likadana, under två dagar bara. Jag jobbar på kommunen :) Men FB och alla mina mails har de haft tillgång till.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är många som får sina e-postkonton hackade därför att de inte har satt tillräcklig säkerhet (dvs tvåstegsverifiering) och inte skyddar sin e-postadress. Oftast beror det inte på att det finns någon keylogger eller annat skadligt program i datorn. Oftast är det inte någon man känner och har det loggats in från Peru och andra länder tyder väl det mer på en kriminell grupp och inte en granne. Har man väl fått tillgång till e-postadressen är det ju bara att försöka logga in med den på Facebook, Twitter, Instagram och andra stora webbplatser med den och så klicka på "glömt lösenord".

 

Så vitt jag har kunnat se har ingen bild visat att ditt konto har hackats. Ingen logg har indikerat att din datorn skulle ha något skadligt program.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...