Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

cirkelreferensvarning


calculus

Rekommendera Poster

H¨ller på att uppdatera olika funktioner i mitt excelark och råkade ut för cirkelreferensvarning. Försökta följa olika instruktioner som jag då fick som kanske skulle kunna lösa problemet enligt excel, tex

Få en cirkelreferens att fungera genom att ändra antalet gånger som formler upprepas i Excel
  1. Klicka på Microsoft Office-knappen O12FileMenuButton_ZA10077102.gif, klicka på Excel-alternativ och sedan på kategorin Formler.
  2. Markera kryssrutan Aktivera iterativ beräkning i avsnittet Beräkningsalternativ.
  3. Om du vill ange maximalt antal gånger som kalkylbladet ska räknas om skriver du antalet iterationer i rutan Max antal iterationer. Ju fler iterationer, desto längre tid tar det att räkna om kalkylbladet.
  4. Om du vill ange maximal acceptabel förändring mellan beräkningsresultaten skriver du värdet i rutan Max förändring. Ju lägre tal, desto mer exakt blir resultatet och desto längre tid tar det att beräkna kalkylbladet.

men jag ser ingen kryssruta "aktivera iteratv beräkning" i mitt excelark. jag ser bara under beräkningsalternativ: automatisk, automatisk utom datatabeller, manuell

 

Någon som tror de kan hjälpa mig?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Säker på att du VILL tillåta iterativa beräkningar? Cirkelberäkningar?  Generellt är dessa av ondo, de vill man inte ha!

 

men är du säker på din sak, att du inte gjort något galet:

post-8996-0-25205300-1417255098_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

vill jag tillåta iterativa beräkningar? Ärligt talat, vet ej.

när jag fick upp meddelandet om cirkelreferensvarning tolkade jag som att det jag ville göra inte skulle funka. nu löste jag problemet tror jag på ett krångligare sätt men ska kolla på problemet igen med cirkelreferensvarning och se om jag kan lösa problemet på det sätt jag vill eller förklara bättre vad som krånglar. vet inte hur jag hittar det där med iterationer. ligger väl någonstans i excel där jag inte letat. detta hittar jag i excel på beräkningsalternativ, se bifogad bild.IQkLoad.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja där styr du om Excel ska beräkna helt automatiskt eller ej.

 

Dvs slår du av dessa och skriver =A1+1 så beräknar Excel inte det värdet.

Cirkelreferens är helt enkelt formler där resultatet i en cell beror på resultatet i en annan cell som i sin tur beror på den förra.

I stil med

I A1:

=A2+1

i A2

=A1

är bara i mycket unika falla något som detta är av intresse, normalt är det en indikation på fel.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...