Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kopiera BluRay?


Leif  Eriksson

Rekommendera Poster

Leif  Eriksson

Jag försöker hitta en lösning på ett ganska enkelt problem, men dessvärre har jag inte lyckats hitta någon enkel lösning....

 

Det jag vill göra är att kopiera mina BluRay-serier till datorn, och få dem som en enda stor MKV-fil. Jag har testat ett par olika program men de delar upp skivan i flera olika delar. Jag vill behålla hela skivan intakt med menyer osv. Är det någon som vet om det över huvud taget går? Med DVD-skivor är det ju inga som helst problem. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Menyerna på en blu-ray skiljer sig väldigt mycket från dvd menyer. Där dvd menyerna fungerar på ungefär samma princip som powerpoint, dvs det är ett gäng bilder där du kan sätta olika typer av övergångar mellan dem så det animerar lite tjusigt så är blu-ray stället i stort sett rena program.

 

Blu-ray spelare innehåller funktioner som kan köra java-program och det är för att man kan bygga menyerna med java för att få till riktig interaktivitet och liknande. Och jag är tveksam till att mkv verkligen stödjer det. Och dessutom måste enheten du spelar upp din skiva på också stödja java och det är ju inte alls säkert att den gör det.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har inte ens varit i närheten av en Blu-ray, förutom just sådana MKV, men kan man inte skapa sk. image-filer även av en sådan skiva?

Och sedan i datorn "mounta" dessa?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jo att kopiera till en iso-fil är ju fullt möjligt. Men det förutsätter att du har en blu-ray spelare att spela din monterade iso-fil med.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...
Leif  Eriksson

Tack för svaret. Det slutade med att jag rippade varje enskild fil till MKV, det verkade helt enkelt vara enda möjliga lösningen. Jag provade med iso men problemet blev ju istället att hitta ett program som hanterade det. Jag vill kunna spela upp dem på mitt mediacenter så den idén sket sig. Tur att det funkar att ta avsnitt för avsnitt iaf :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...