Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ändra storlek på bilder i Photoshop Elements 10


Gissberg

Rekommendera Poster

Jag tänkte göra ett DVD-omslag till semesterfilmen genom att sätta ihop ett collage av några jpg-bilder. Började med att skapa en tom bildyta med omslagets mått. I varsina lager ska fem bilder importeras. Går in på Open och navigerar till första jpg-bilden och öppnar den. Väljer ett utsnitt av bilden och kopierar. Går in på New och kan då välja Blank File eller Image from Clipboard. Väljer jag det senare blir det inte den storlek på bilden jag vill att den ska på omslaget. Väljer jag Blank File ska jag skriva måtten på bilden samt upplösning. Kopierar jag in min bild här så har inte min bild förminskats utan beskurits hårt. Vad gör jag för fel? Hur bestämmer man storleken på bilderna i collaget?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Finns det inte en färdig DVD-mall (template) i Elements som du kan öppna?

Annars skapar du en DVD-mall Create > More Options (står väl på svenska hos dig och tyvärr har jag inte Photoshop Elements själv).

 

Bilderna sedan som du fått in bör du kunna dra i ena hörnet för att ändra storlek, fast jag tror det är bra om man samtidigt håller in Alt eller om det är Shift när man drar i bilden så den bibehåller sina proportioner.

 

Finns en guide på svenska här längre ned på sidan "Gör fotokollage, etiketter, cd- eller dvd-omslag"

http://helpx.adobe.com/se/photoshop-elements/using/making-photo-projects.html

 

Här finns gratis DVD-mall ('retail ready' DVD template) samt en video som visar hur man gör för att använda mallen: http://www.bmyers.com/public/1299.cfm?sd=60

Samt denna http://photoshop-tutorials.wonderhowto.com/how-to/create-dvd-case-covers-with-photoshop-elements-213405/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fanns bra tips i länkarna där. :-)

 

Photoshop Elements finns bara på engelska för Mac så jag har engelsk version.

 

Jag hittade hur jag ändrar storlek på bild. Efter att ha importerat bild väljer jag Image - Rezise - Scale, och kan då dra i ena hörnet. Jag hade tidigare under Rezise bara testat de andra två alternativen - Image rezise och Canvas rezise. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...