Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Emulera smartphone på datorn så nära verkligheten som möjligt?


Martin79

Rekommendera Poster

Håller på med ett mobilspel i javascript och söker ett sätt att emulera en smartphone (ju fler modeller desto bättre) på datorn så nära verkligheten som möjligt. Har testat en del webbtjänster som inte fungerar så bra.

Spelet fungerar bra på min (moderna) dator men skulle vilja kunna testa med lägre prestanda likt många smartphone.

På vissa av de tjänster jag testat går spelet utanför skärmen men på min egen riktiga telefon är storleken perfekt trots samma upplösning. Något med skalning fungerar med andra ord inte i vissa webbtjänster.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det bästa är helt klart att ha ett gäng med olika enheter. Nya och gamla.

 

Annars finns BrowserStack som simulerar både OS, webbläsare och iOS-enheter. Känslan är dock svår att fånga utan en riktig enhet dock.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Att testa realtids-appar som t.ex spel är nog lurigt om man inte har riktiga enheter. Frameraten kommer nog droppa oavsett hur du emulerar eller simulerar.

 

MITE gör ett ganska bra jobb när det kommer till att testa sajter på olika mobila enheter. Där får man dessutom en prestanda-analys som man kan använda för att optimera sin app. Men jag betvivlar att ett HTML5-spel flyter lika fint där som det hade gjort på en riktig motsvarighet. Så återigen, riktiga enheter är att föredra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...