Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fördröjning vid anslutning till trådlöst nätverk


tomashag

Rekommendera Poster

Jag har fått problem när jag slår på datorn - det dröjer någon minut eller två innan anslutning till det trådlösa nätverket sker. Under tiden snurrar det en blå ring där fältstyrkan normalt visas och det går inte att starta något program. Efter ungefär en minut så ansluts datorn till det trådlösa nätverket fastän den blå cirkeln fortfarande snurrar. Om man väntar ytterligare någon minut så fladdrar alla ikonerna på skrivbordet till och fältstyrkan (staplarna) visas normalt. Jag bifogar vad loggboken visar vid uppstart, jag antar att felraderna har med mitt problem att göra. Efter att anslutningen har gått igång så fungerar allt fortsättningsvis. Jag har inte haft några problem med anslutningen tidigare. Jag kör Windows 7 med de senaste uppdateringarna. Jag har startat om den trådlösa routern men det blev ingen skillnad.

 

/Tomas

 

post-65853-0-64583000-1408171459_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tyvärr fick jag inte ut något av de angivna länkarna. Jag använder Nortons brandvägg, inte Windows. Man kan fråga sig vad som händer efter c:a två minuter då alla ikoner fladdrar till och allt blir normalt. Har felmeddelandena något att göra med fördröjningen?

 

/Tomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Har du prövat med att ominstallera drivrutinen för det trådlösa nätverkskortet?

Om det ingår i datorn kan du hämta drivrutinen på datortillverkarens webbsida för din datormodell.

 

Hur länge har du haft detta problem?

Kommer du ihåg om du installerade eller avinstallerade något strax innan det började?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag lät operativet leta efter en ny drivrutin men fick som svar att jag redan hade den bästa drivrutinen. Ska jag avinstallera den gamla drivrutinen och återinstallera den? Jag har haft problemet i ett par månader. Det enda programmässiga jag har gjort är Windows update. Jag förstår inte felmeddelandet jag får - kan du förklara om det har något med mitt problem att göra?

 

/Tomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pröva med att leta upp din datormodell hos tillverkaren och kolla efter drivrutiner där i stället.

 

Då har det gått för lång tid för att du ska kunna göra en systemåterställning till en tidpunkt när det fungerade.

 

Vad har du för antivirusprogram?

När bytte eller uppgraderade du det senast?

 

När jag läser beskrivningarna av de två tjänster som nämns, PNRP och Peer Netw. Grouping, verkar de inte ha något att göra med just trådlöst internet utan med typ hemgrupp och fjärrhjälp. Om de skulle ha betydelse för ditt fel skulle det även drabba nätverksanslutning med kabel.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Datorn är en "hemmatillverkad" variant med delar från olika håll så det finns nog ingen tillverkare att gå på. Jag kör Norton NIS sedan många år. Jag har nu avinstallerat det trådlösa kortet och anslutit till routern med en kabel. Jag får fortfarande en blå cirkel vid ikonen för nätanslutning men det går nu direkt vid uppstart att ansluta till internet. Jag får nu 6 felmeddelanden vid uppstart, tidigare var det 2, samma fel som tidigare. Jag försökte starta enhetshanteraren direkt vid uppstart men fick då en blå cirkel vid dess ikon och den gick inte igång förrän den blå cirkeln vid ikonen för nätanslutning i aktivitetsfältet försvann! Enhetshanteraren visar 3 gula trianglar för ISATAP adapters och en för Teredo tunneling pseudo-interface. Felet är att enheten inte kunde starta. Kan mitt problem vara att datorn försöker starta enheterna vid uppstart och det är detta som ger fördröjningen?

 

/Tomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad har du gjort/kört för att få Windows-starten att ändras?

 

Okej, om det trådlösa nätverkskortet är integrerat på moderkortet kollar du på moderkortstillverkarens webbsida för ditt moderkort i stället, och annars på tillverkaren av det trådlösa nätverkskortet. Eftersom det låter som att du inte är van att kolla efter drivrutiner på det sättet så bör du nog kolla upp andra drivrutiner på samma sätt.

 

Norton har en tendens att lägga sig i för mycket och det kan behöva avinstalleras helt och hållet för att sen installeras på nytt efter en omstart av datorn.

 

Har du något optimerings- eller registerstädningsprogram?

För det kan vara det som håller på och förstör för dig genom att optimera/städa för mycket.

 

Ja, om enheter som har att göra med nätverksanslutningar inte kan starta så fördröjs vissa funktioner.

 

Kör en systemfilsgranskning av Windows: http://support.microsoft.com/kb/929833/sv

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag avinstallerade det trådlösa nätverkskortet och anslöt istället en kabel till routern. Jag har redan kört SFC utan att några problem hittades. Eftersom nätverkskortet är avinstallerat så kan man nog inte skylla på det :) . Jag återinstallerade kortet sedan men det var samma problem. Om man tittar på nätverkskort i enhetshanteraren så är det bara det trådlösa kortet och ethernetkortet som inte larmar, se bild. Felet är att enheten inte kan starta. Kan man ta bort de (virtuella) enheter som larmar? Jag använder Uniblue SpeedupMyPC som även rensar registret samt CCleaner.

 

/Tomas

post-65853-0-71931600-1409225574_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Går det att återställa vad SpeedupMyPC och CCleaner har gjort när det gäller registret?

Det är stor risk för att det är något av dem som hittat på att stänga av något för att det ska bli mindre som kör.

 

Dubbelklicka på enheterna med gula markeringar och skriv vad det står i deras statusruta.

 

Kontrollpanelen - Nätverks- och delningscenter

Ändra inställningar för nätverkskort

Högerklicka på ett av korten och välj Egenskaper

Är det något i listan som kommer upp som saknar en bock?

 

Upprepa med det andra nätverkskortet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jo det går nog att återställa ändringar i registret men jag kör programmen en gång i veckan och det verkar lite besvärligt att stega sig tillbaka tills man eventuellt hittar något. Jag har nu inaktiverat de enheter som larmade och nu kan jag ansluta direkt till nätet, även med det trådlösa kortet. Jag har dock kvar den blå ringen över nätanslutningsikonen i aktivitetsfältet men vad jag kan se är det enda problemet jag har kvar att jag inte kan starta enhetshanteraren direkt vid uppstart och det kan jag leva med :) . Tack för nedlagd tid!

 

/Tomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det var så lite så :)

 

Men jag rekommenderar att du slutar med att köra SpeedupMyPC för det kan verkligen ställa till det med Windows: http://community.spiceworks.com/product/1473-uniblue-speedupmypc

 

Alla Windows-specialister rekommenderar att man endast kör registerstädning om man själv kan avgöra om det programmen föreslår verkligen ska åtgärdas.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...