Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

"Automatisk" scrolling gör min dator omöjlig att jobba med


Angantyr99

Rekommendera Poster

Jag har just nu ett mycket irriterande problem med min PC: Så fort jag klickar på en folder i "navigation pane", alltså den vänstra kolumnen i utforskaren, scrollar den "automatiskt" upp till första posten och det är omöjligt att scrolla ner igen. Jag får samma fenomen när jag försöker scrolla på andra ställen, tex när jag försöker göra "save as" eller scrolla bland services. När jag försöker spara en favorit hamnar jag alltid överst bland favoriterna och om jag försöker printa en pdf-fil hamnar jag alltid vid den första printern.

 

Felet uppträdde efter semestern då jag inte hade använt datorn på länge. Jag har inte gjort några egna ändringar eller installationer i datorn, men en del program har uppdaterats.

 

Jag skulle vara oerhört tacksam om jag kunde få hjälp med detta. Felet har gjort det nästan omöjligt att jobba med min dator ock vissa saker går inte att göra alls.

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har provat "portable fix it", med det hjälpte inte.

 

Det finns ingen problembeskrivning som riktigt passar i programmet. Jag provade "fix files and folder problems" som ligger närmast. Den hjälpte inte.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du en trådlös mus?

Har varit med om att musen har buggat ur och börjat göra konstiga saker. 

testa en annan mus och hjälper inte det testa att koppla ur tangentbordet o se så det inte är en tangent som har buggat.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har redan provat byta mus, köra utan mus, köra utan externt tangentbord, men det hjälpte inte. (PC:n i fråga är en Lenovo laptop, normalt kopplad till en docka.)

 

Jag har sedan tidigare kopplat ur den värdelösa pekpinnen som finns på tangentbordet. Nu skulle jag vilja koppla ur pekplattan också, bara för att testa om denna spökar, men jag hittar inte inställningen för detta längre.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

ett tips för att stänga av pekplattan är att du brukar behöva hålla in [fn] och någon mer knapp.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tror inte längre detta är något hårdvarufel, åtminstone inte med mus-funktionen. Scrolling fungerar på vissa ställen, tex i Lotus Notes och i webläsare. Därimot i utforskaren, alla W7- fönster som tex services, kontrolpanelen, etc, och i all rullgardinsmenyer fungerar den inte.

 

NordicOne, tweak-programmet du länkade till var instressant, men hjälpte inte.

 

Har även upptäckt en del andra fel: Figurer syns inte längre i word-dokument och det går inte att göra repair på Ofiice365. Vid två tillfällen när jag startade datorn fick ett meddelande att windows inte kunde starta och fick en meny med två val: att starta normalt eller att göra en repair-start. Försökte man göra en repair-start fick man en rullgardinsmeny som pga mitt fel automatiskt valde Albanska, det första språket i listan. Det gick dock att starta normalt.

 

Några ideer om vad detta är för fel? Eller måste jag ge upp och installera om datorn från början?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Prova detta - klicka på startknappen - skriv CMD - högerklicka på den och välj kör som Administratör - skriv sedan i dos-fönstret  

SFC /scannow

Kan den reparera alla fel om du får några?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...