Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Internet Explorer 8


NordicOne

Rekommendera Poster

Internet Explorer 8 får inga säkerhetsuppgraderingar längre enl MS - ändå har IE8 ca 20% av webbläsarna enl Net Applications dvs den mest använda webbläsaren i världen  :wacko:

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 veckor senare...

Den huvudsakliga skillnaden mellan hur NA och SC samlar data, är att NA bara räknar det första besöket på en sajt per användare per dag, medan SC räknar ALL användning oavsett. En annan skillnad är att NA samplar ca 40k sajter, medan SC samlar data från 3milj sajter.

 

Jag har insikt i browser-användningen på en väldigt högt trafikerad svensk sajt som jag gissar representerar "vanliga användare" ganska bra och den statistiken stämmer väldigt väl med siffrorna från SC, nämligen att IE8 har ~6-7% av den totala användningen just nu och att det sakta minskar. Om man bygger en sajt och fokuserar på den svenska marknaden så bör man kanske främst kolla hur förhållandena ser ut där och t.ex ignorera det faktum att över 34% använder IE6 i Kina. :)

 

Statistiken på W3Schools ska tas med en rejäl skopa salt, eftersom de bara samplar från sin egen sajt via loggfiler. Den ger inte nödvändigtvis en bra bild av hur den genomsnittliga internetanvändaren surfar.

 

Underhållande läsning: http://gs.statcounter.com/press/open-letter-ms

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...