Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

"Du måste starta om datorn för att ändringarna ska börja gälla". Win7


Ganymedes

Rekommendera Poster

Jag använder Windows 7 och idag när jag startade upp datorn så dök det upp en meddelanderuta som sa:
 
"Du måste starta om datorn för att ändringarna ska börja gälla".

Störande när man inte får något meddelande om vad det är för ändringar som är gjorda.

Jag hann inte göra några ändringar innan den dök upp. Uppdateringar har jag inställt på manuell installering, och den senaste uppdateringen var Silverlight för en vecka sedan.

Jag har kört f-secure online scanner och Malwarebytes Anti-Malware. Tänkte även köra Eset online scanner men deras certificatet gick ut 20130613. Så då lät jag bli. Jag har även kört en koll med mitt vanliga antivirusprogram, Telia Säker-surf (F-secure). Inga funna hot någonstans.

 

Jag tror ju egentligen inte att jag har fått in något virus i datorn. Vad kan det vara för ändringar som är gjorda och törs jag starta om datorn?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är klart att du ska våga starta om datorn. Jag har också Windows 7 men med automatisk uppdatering så jag tittade i Tillfällighetshistoriken och det senaste som hänt är följande:
Informationshändelse Skuggkopia av allmän volym
Drivrutinen har installerats Datum 2014-07-27 20:00
Beskrivning
Drivrutinshanteringen slutförde processen där drivrutinen FileRepository\volsnap.inf_amd64_neutral_7499a4fac85b39fc\volsnap.inf installerades för enhetsinstans-ID STORAGE\VOLUMESNAPSHOT\HARDDISKVOLUMESNAPSHOT83 med följande status: 0x0.

 

Jag tror att detta har med min automatiska säkerhetskopiering att göra.

 

Tillförlitlighetshistoriken hittar man genom att skriva tillförlitlig i sökrutan som kommer fram när man klickar på startknappen/windowsflaggan

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för tipset att kolla där :)

F-secure CCF scanning 1.43.192.193 har installerats och konfigurerats idag. Och den vill nog ha en omstart. Vad det nu är. Har sökt på f-secure ccf scanning men inte hittat någon bra information om det. Kanske skulle jag inte begripa det ändå.

Och går jag tillbaks i tiden så finns det fler uppdateringar som jag inte märkt av. Bluetooth bla. och Skype som har konfigurerats om.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det brukar ta ett tag (mer än en dag) innan det som hänt visas i tillfällighetshistoriken. Så starta bara om datorn för att uppdateringen ska slutföras eller för att Windows ska konfigureras om efter den!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Enligt Tillförlitlighetshistoriken så installerades och konfigurerades F-secure CCF scanning 1.43.192.193 idag 2014-07-30 klockan 11:48. Precis då jag startade datamaskinen.

Det installerades även en drivrutin för Microsoft PS/2 Mouse 2014-07-30 11:43.

Tyder inte det på att det som händer visas mer eller mindre direkt? Jag har inte startat om än.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Min erfarenhet är i alla fall att det kan ta en en viss tid innan vissa händelser noteras i tillförlitlighetshistoriken men det är ju fullt möjligt att det inte gäller alla händelser, kanske bara Windows månatliga uppdateringar. Jag tittar inte så ofta i historiken. Hursomhelst så har jag mycket svårt att tro att det skulle hända något obehagligt om du startade om din dator.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nej, jag är heller inte orolig nu när jag vet att f-secure har installerat nya grejer. :)

 

Windowsuppdateringarna installeras ju ofta inte klart förrän man startar om så att dom inte syns på en gång är kanske inte så konstigt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...