Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

100% CPU-användning


Simson8

Rekommendera Poster

Hej

Jag misstänker att jag har fått in något skumt i min laptop. Ibland så är processorn upptagen till 100% och datorn låser sig. Någon enstaka gång så kan det bero på det här problemet med svchost.exe (jag tror det heter det). Det är ju värdprogram för windowstjänser. Jag har läst lite om det. Men ofta när detta händer så finns ingen svchost i aktivitetshanteraren. I dessa situationer så finns det inga processer som tar någon processorkraft. Alla processer står på 0%. Men summan blir ändå 100% och det går inte att jobba med datorn.

 

Detta tillstånd kan pågå 10-20 minuter och så börjar datorn uppträda ganska normalt igen. Men rätt som det är så har jag 100% igen. Kan jag ha fått någon trojan eller något liknande.

 

Jag bifogar de två filerna som Cecilia frågar efter i den nålade tråden. Mitt virusprogram Bullguard hittar inget.

 

Tacksam för hjälp.....

Addition.txt

FRST.txt

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nja, jag kan ha vilselett er lite. Nu hittade jag rutan "visa processer för alla användare" i aktivitetshanteraren och kryssade i den. (trots att det bara finns en användare på min laptop) När jag gjort det så ser jag att jag har inte mindre än 18 stycken svchost igång. En av dem drog 77%. Det var vad jag hann att se innan värdet ändrades och datorn började bli normal.

Kanske det är dessa svchost som bråkar hela tiden då? Om ni inte ser något konstigt i filerna som jag laddade upp. Men hur löser jag detta? Jag har läst lite om det på nätet men det är ju bara förklaringar på vad svchost är för något, inte anvisninar hur man löser problemet. Jag är rådvill, och datorn obrukbar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag ser inget skadligt i loggarna.

 

Det finns system-konton i datorn och processerna som de har startat syns bara när man väljer "Visa processer för alla användare", där ligger t ex sånt som startas innan du har loggat in.

 

Om problemet fortsätter föreslår jag att du frågar i underforumet för Windows 7.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...